Π. Τατούλης: Δικαιούχος των πηγών του Αναβάλου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και κανένας άλλος

Π. Τατούλης: Δικαιούχος των πηγών του Αναβάλου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και κανένας άλλος

Ιούνιος 19, 2017 - 20:43
1 σχόλια

«Δικαιούχος των νερών των πηγών του Αναβάλου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει την κυριότητα, και κανένας άλλος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της εγκατάστασης νερού της πηγής του Αναβάλου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, τονίζοντας ότι «αν υπάρχει Δήμος που δεν έχει ανάγκη τους επιπρόσθετους υδατικούς πόρους, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, δεν θα κάνει χρήση της δυνατότητας αυτής, και θα την κάνει άλλος Δήμος που θα την έχει ανάγκη». 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε εμφατικά και προς κατάρριψη ατεκμηρίωτων ισχυρισμών, ότι η Περιφέρεια ενεπλάκη στη διαδικασία αυτή μετά από πρόσκληση των ΔΕΥΑ Άργους και Ναυπλίου, οι οποίες αδυνατούσαν να υποστηρίξουν την πρόταση στο ΕΠΠΕΡΑΑ και υπήρχε κίνδυνος να χαθεί το έργο. 

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε επίσης προσβολή την αντίκρουση της νομιμότητας από τη Δημοτική αρχή του Άργους, αλλά και «απαράδεκτο Δήμος να συμφωνεί πρώτα και μετά να αθετεί την υπογραφή του. Εμείς τη γνώμη και την υπογραφή μας την υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους και αυτό αποτελεί τεκμήριο συνέπειας, αξιοπιστίας και σοβαρότητας».  

Δημοπρατείται η μεταφορά των νερών του Αναβάλου στα Φίχτια

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η προέγκριση δημοπράτησης του έργο μεταφοράς των νερών του Αναβάλου στα Φίχτια, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίηση της περιφερειακής αρχής, γιατί ένα έργο, το οποίο φέρει τη διακριτή σφραγίδα της περιφερειακής αρχής, η οποία χρηματοδότησε τη μελέτη του και η οποία θα το κατασκευάσει, βρίσκει το δρόμο του και θα συντελέσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

(Δελτίο Τύπου)


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πέτρο κάνε κράτει. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ανάβαλου, δεν το επικυρώνουν τα δελτία τύπου, όσα και να βγάλεις. Στο τέλος θα πας ΚΑΙ γι αυτό κατηγορούμενος, αν φτάσει η υπόθεση σε ρήξη με τον δήμο Άργους Μυκηνών. Για κανόνισε να έχουμε κι άλλα δράματα δικαστικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.