Π. Τατούλης αποκλειστικά στο Arcadiaportal- "Η υποψηφιότητά μου είναι μια αυστηρά ανεξάρτητη πολιτική πρωτοβουλία"

Π. Τατούλης αποκλειστικά στο Arcadiaportal- "Η υποψηφιότητά μου είναι μια αυστηρά ανεξάρτητη πολιτική πρωτοβουλία"

Σεπτέμβριος 07, 2010 - 09:05
37 σχόλια

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο Arcadiaportal.
Ο Πέτρος Τατούλης αναλύει τις προοπτικές που ανοίγει ο "Καλλικράτης" και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να εξηγήσει πώς θα υπηρετήσει το θεσμό με ανθρώπους που είναι δηλωμένοι εχθροί του, ενώ επίσης διατυπώνει την άποψή του περί μνημονίου δηλώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που αξιολογεί το μνημόνιο ως μονόδρομο.

"Ο ανεξάρτητος συνδυασμός της «Νέας Πελοποννήσου» είναι μια πολιτική επιλογή νίκης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας.- Εμείς μπήκαμε μπροστά σε μια κατάσταση. Όσοι ακολουθούν είναι καλοδεχούμενοι.- Ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του είναι εκείνοι που αξιολογούν το μνημόνιο ως μονόδρομο".

Τελικά τι θα προτιμούσε ο Πέτρος Τατούλης; Την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ή το χρίσμα από την ΝΔ;
Κατ’ αρχήν , να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία, αλλά και για την ευρύτερη διαδικτυακή μας επικοινωνία μέσω των ιστοσελίδων μας. Στο «Arcadia Portal» υπάρχει μια ιδιαίτερη κινητικότητα, αρκετά ενδιαφέρουσα. Και έχει σημασία για έναν πολιτικό να μπορεί να βλέπει το πεδίο αντιπαράθεσης ή συναίνεσης, τον τρόπο εκφοράς του λόγου, τον συναισθηματισμό, τα επιχειρήματα των πολιτών και να προσπαθεί να ανιχνεύσει πίσω από αυτά τάσεις και λογικές.
Για να είμαι ξεκάθαρος. Προτιμώ αυτό που εξαρχής έχω δηλώσει ότι θα κάνω. Η υποψηφιότητά μου είναι μια αυστηρά ανεξάρτητη πολιτική πρωτοβουλία, η οποία απευθύνεται στην κοινωνία της Πελοποννήσου, την ανεπηρέαστη βούληση της οποίας επιδιώκει να εκφράσει. Ούτε με το ΠΑΣΟΚ μίλησα ούτε με τη ΝΔ. Δεν ζήτησα καμία απολύτως στήριξη από κανέναν πολιτικό φορέα. Αντίθετα πήρα εγώ την πρωτοβουλία πριν από δύο μήνες, πριν από τη δημοσιοποίηση της οποιασδήποτε άλλης πολιτικής πρόθεσης, να εκθέσω στους πολίτες την πρόταση μου και να ξεκαθαρίσω τις δικές προθέσεις μου. Από την άλλη πλευρά, όμως, από την πρώτη στιγμή, δεν απέκλεισα τη δυνατότητα για κάποιον πολιτικό φορέα που θέλει να στηρίξει αυτήν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα, να το κάνει. Κι αυτό διότι, μια τέτοια υπερβατική συμπεριφορά, που γυρίζει την πλάτη στις κομματικές περιχαρακώσεις, δίνει στην κοινωνία το μήνυμα ότι είναι ελεύθερη να αποφασίσει όπως θέλει για το μέλλον της. Κι αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Άλλωστε, η πολυσυλλεκτικότητα της πρότασης μας θα αποδειχθεί στην πράξη μέσα στις προσεχείς ημέρες. Τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» στελεχώνονται από ανθρώπους ικανούς, πολίτες δραστήριους, με καταβολές και ενεργό δράση σε όλους τους κομματικούς χώρους. Οι πολίτες αυτοί, όμως (κι αυτό είναι το σημαντικό) δεν βρέθηκαν κάτω από μια κοινή σκέπη για να εξυπηρετήσουν τις μικροιδιοτέλειές τους και να αλώσουν μια νέα εξουσία, αλλά συνυπογράφουν τη βασική μας επιδίωξη. Τον στόχο μας να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, από όποιον χώρο κι αν αυτές προέρχονται, να συνεργήσουν προκειμένου να διαμορφώσουμε μαζί με πιο φωτεινά χρώματα, χωρίς μικροκομματισμούς, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς προσωπικές αθέμιτες στοχεύσεις, το μέλλον του τόπου μας.

Ο Πέτρος Τατούλης στις δημοτικές εκλογές του 2006 και ως υπουργός της Κυβέρνησης ήρθε σε κόντρα με την Ρηγίλλης υποστηρίζοντας ανοικτά την «αντάρτικη» υποψηφιότητα Σμυρνιώτη.
Ποιο είναι το σχόλιο του Πέτρου Τατούλη για τις δηλώσεις του κ. Σμυρνιώτη;

Μα, σας είπα ότι σε όλη μου την πολιτική διαδρομή δε δίστασα να συγκρουστώ προκειμένου να εκφράσω ανοικτά και δημόσια τη θέση μου. Για εμένα η αυτοδιοίκηση δεν είχε ποτέ χρώματα κομμάτων. Κι αυτό το υπηρέτησα και από την κεντρική πολιτική σκηνή. Οπότε μάλλον, όσοι τώρα δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι πράγματι για μια καθαρή, ανεξάρτητη πολιτική πρόταση, δεν χρειάζεται παρά να ανατρέξουν στην πολιτική μου διαδρομή. Εγώ ήμουν πάντοτε συνεπής στις απόψεις μου, κι ας προέκυπτε πολιτικό κόστος για εμένα. Ξέρετε, κύριε Μπόγρη πάνω σε αυτήν τη συνέπεια στήνει κανείς τη φερεγγυότητα ή την αφερεγγυότητα του και οι πολίτες έχουν μνήμη, σε πείσμα κάποιων που θεωρούν ότι είναι αφελείς και χειραγωγίσιμοι. Αυτό το έχω διαπιστώσει σε όλη την πολιτική μου διαδρομή που, χωρίς δεκανίκια, χωρίς κομματικά στηρίγματα, και με τους μηχανισμούς απέναντί μου, κατόρθωνα να κλείνω πάντοτε το δικό μου συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον αρκαδικό λαό. Και αυτό τιμώ και πάνω σε αυτό κρίνομαι. Η στάση μου είναι βαθύτατα πολιτική και δεν μπαίνω ποτέ σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με το κοινωνικό σύνολο και κυρίως έρχονται να προβάλουν συναισθηματικές καταστάσεις και προσωπικές επιδιώξεις άσχετες με το πολιτικό διακύβευμα.

Ο κ. Δράκος χαρακτήρισε "προδιαγεγραμμένη και προμελετημένη" τη στήριξη του κ. Π. Τατούλη από το ΠΑΣΟΚ , τι έχετε να πείτε για αυτό;
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι γνωρίζει παραπάνω ο κ. Δράκος από αυτό που εγώ λέγω. Ο καθένας μπορεί να φαντάζεται πράγματα, να ερμηνεύει κατά τη δική του οπτική κάποιες καταστάσεις που προφανώς αδυνατεί να αντιληφθεί. Τα πράγματα είναι απλά. Κατέθεσα μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα που ανέπτυξε από πολύ νωρίς μια συγκεκριμένη δυναμική. Σε αυτήν τη δυναμική θα προστεθεί ακόμη παραπέρα η δύναμη των συνυποψήφιών μου στο συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου». Από εκεί και πέρα, οι διάφορες συνωμοσιολογίες μπορεί να είναι χαριτωμένες, αλλά δεν βοηθούν καθόλου το δημόσιο διάλογο. Με αφορισμούς και διαιρέσεις δεν λύνουμε τα προβλήματα, αλλά διαιωνίζουμε και συντηρούμε τις γνωστές παθογένειες του συστήματος. Χρειαζόμαστε δημιουργική σύνθεση και τις ευρείες κοινωνικές συναινέσεις μιας κοινωνίας, που αναζητά τρόπους να εκφραστεί για να εξυπηρετήσει το συμφέρον της ίδιας και όχι των διάφορων επικοινωνιολόγων. Ακούστε, κύριε Μπόγρη. Εμείς μπήκαμε μπροστά σε μια κατάσταση. Όσοι ακολουθούν είναι καλοδεχούμενοι. Οι μύχιες σκέψεις τους αφορούν μόνο τους ίδιους και είναι δικό τους ζήτημα. Ούτε δικό μου. Ούτε ασφαλώς του κ. Δράκου, που πρέπει να ασχοληθεί με πολύ συγκεκριμένα ζητήματα και να μην μπαίνει μπροστάρης σε καταστάσεις που δεν γνωρίζει και δεν τον αφορούν. Δεν είμαστε ψυχολόγοι, είμαστε πολιτικοί.

Οι "Καλλικρατικοί" δήμοι και περιφέρειες θεωρείτε ότι είναι ένα βήμα μπροστά για την ελληνική κοινωνία; Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει γιατί η προηγούμενη μορφή διοίκησης είχε κάνει τον κύκλο της ή είναι απλά ένα ακόμα "πείραμα" με κομματικές σκοπιμότητες;
Ασφαλώς και ο «Καλλικράτης» είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση. Θέλω να σας θυμίσω μερικά πράγματα. Όταν το 2004 ήλθε η ΝΔ στην εξουσία είχε θέσει ως βασικό ζητούμενο της Νέας Διακυβέρνησης την εμβάθυνση του αυτοδιοικητικού θεσμού. Μιλούσαμε τότε για έναν «Καποδίστρια 2» και επισημαίναμε σε κάθε κατεύθυνση ότι η αποκέντρωση εξασφαλίζει την επανίδρυση. Δυστυχώς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, υπαναχωρήσαμε των θέσεων μας και αφήσαμε και αυτήν την μεταρρύθμιση στο ντουλάπι, μαζί με όλες τις υπόλοιπες. Εύλογα, θα με ρωτήσεις , Θάνο, «Και τι έκανες εσύ τότε που είχες και θέση ευθύνης;». Θα το πω ανοικτά. Στήριξα την προσπάθεια δημιουργώντας ένα σχέδιο αποκέντρωσης για τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Μάλιστα στο νομοσχέδιο προβλεπόταν και η μεταφορά ορισμένων σημαντικών υπηρεσιών και στην Αρκαδία. Δυστυχώς, οι συνάδελφοι μου τότε δεν συμμερίστηκαν την αγωνία μου να κάνουμε πράξη το όραμα μας, και το νομοσχέδιο αυτό δε συζητήθηκε ποτέ. Σήμερα, ο «Καλλικράτης» είναι μια σημαντική ευκαιρία να αλλάξουμε το κράτος. Κι αυτό διότι το κεντρικό άρρωστο κράτος μετακυλύει αρμοδιότητες στην περιφέρεια, την ώρα που οι πολιτικοί (υπό το βάρος της διαγνωσμένης τους διαφθοράς και ανικανότητας) δίνουν στους πολίτες εξουσίες να αποφασίζουν τα του οίκου τους. Ασφαλώς και θα έπρεπε αυτήν τη μεταρρύθμιση να την έχει προχωρήσει η ΝΔ. Άλλωστε, το σκεπτικό του τότε υπουργού Εσωτερικών, στο βαθμό που είχε διατυπωθεί στο δημόσιο διάλογο, δεν απείχε πολύ από τη σημερινή πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με τον «Καλλικράτη». Τώρα, αν αυτή η μεταρρύθμιση θα είναι ουσιαστική ή θα απονευρωθεί με το πέρασμα του χρόνου εξαρτάται ξεκάθαρα από εμάς. Ο νέος θεσμός θέλει ανθρώπους να τον στηρίξουν, να τον αγκαλιάσουν, να συγκρουσθούν προκειμένου να απαιτήσουν από την εξουσία να τους παραχωρήσει όλα αυτά τα δικαιώματα (ευθύνες και εξουσίες ) που ο νόμος προβλέπει. Γι’ αυτό, η «Νέα Πελοπόννησος» απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε κόμματα.

Θεωρείτε ότι η υποψηφιότητά σας αποτελεί για εσάς έναν τρόπο να επιστρέψετε κάποια στιγμή στην κεντρική πολιτική σκηνή ή έχει κλείσει το κεφάλαιο αυτό για εσάς;
Κύριε Μπόγρη, ο «Καλλικράτης» φέρνει την κεντρική πολιτική σκηνή στην περιφέρεια. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Μικρές ισχυρές κυβερνήσεις, με αποφασιστικές αρμοδιότητες, που θα βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με την κοινωνία και θα υφίστανται παράλληλα τον σκληρό της έλεγχο. Κι αυτό, είναι πολύ ελπιδοφόρο, διότι ξέρετε στις τοπικές κοινωνίες , η διαφθορά είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί και οι ευθύνες της αναποτελεσματικής διοίκησης , πολύ πιο εύκολο να καταλογιστούν.

Σας φοβίζει το ενδεχόμενο αποτυχίας στις επερχόμενες εκλογές;
Ο συνδυασμός της «Νέας Πελοποννήσου» είναι μια πολιτική επιλογή νίκης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας. Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν για να δώσουν λύσεις . Οι πολίτες, απορρίπτουν τη συνενοχή με το πελατειακό κράτος και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η νομιμότητα και η αξιοκρατία που μπορούν να κάνουν το κράτος σύμμαχο του πολίτη, όχι εχθρό. Χωρίς μικροκομματισμούς. Χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς ιδιοτέλειες. Με αποφασιστικότητα, συνέπεια, διάθεση για συνεργασία και συμμετοχή. Με προοπτική και αισιοδοξία. Με ξεκάθαρες απόψεις, συγκεκριμένες πράξεις και ρεαλιστικό όραμα. Η τωρινή κρίση φέρνει μαζί της και μια νέα ευκαιρία. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το γκρίζο παρόν και να φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ενωμένη, ισχυρή, λαϊκή Πελοπόννησο. Τη Νέα Πελοπόννησο.

Αν η ΝΔ απέσυρε σήμερα το χρίσμα της από τον Κ. Δράκο και αποφάσιζε να το δώσει σε εσάς, θα το δεχόσασταν ή έχει τελειώσει πλέον το θέμα αυτό για εσάς;
Η κάθε στήριξη είναι από την πρώτη στιγμή ευπρόσδεκτη. Από εκεί και πέρα δεν μπαίνω ποτέ σε υποθετικές συζητήσεις και δεν με αφορούν οι αποφάσεις των πολιτικών κομμάτων ή οι εσωτερικές τους διαδικασίες, οι οποίες και κρίνουν τελικώς την επιτυχία των επιλογών τους. Άλλωστε, η υπερβατική και αντισυμβατική θα έλεγα απόφαση των κομμάτων να αποδεχθούν τέτοιες ανεξάρτητες κινήσεις, όπως η απόφαση του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύουν ότι έχουν την ειλικρινή διάθεση να αλλάξουν τον βαθύ κομματισμό και να απεξαρτηθούν από τις γνωστές αγκυλώσεις. Ή πάλι φοβούνται να προχωρήσουν σε ρήξεις και τελικώς η ίδια η κοινωνία και οι ανάγκες της, τους προσπερνά.

Τελικά ο Πέτρος Τατούλης είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου;

Δεν αποδέχομαι ότι το γνωστό αυτό ψευτοδίλημμα του κ. Σαμαρά αποτελεί διακύβευμα αυτής της εκλογής. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να χαίρεται με το γεγονός ότι η ποιότητα της ζωής του γυρνά πίσω δεκαετίες, και δεν μπορεί να είναι σύμφωνος με αυτό. Εγώ προσωπικά καλώ τον κ. Σαμαρά να μας εξηγήσει επιτέλους πώς θα υπηρετήσουν οι εκλεκτοί του έναν θεσμό που δεν τον πιστεύουν και ήδη τονίζουν σε κάθε κατεύθυνση ότι θα τον ανατρέψουν ως μελλοντική κυβέρνηση, αν προκύψει αυτό το δεδομένο. Το γήπεδο λοιπόν αυτής της εκλογής είναι ο «Καλλικράτης» και κανένα μνημόνιο. Στο ερώτημά σας όμως, θα μπορούσα να πω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναπτύσσει μια διγλωσσία, που αναδεικνύει έναν μικρόψυχο και μικρονοητικό μικροκομματισμό. Θα σας πω ενδεικτικά ότι ο στενότερος από το 1989 σύμβουλος για τα οικονομικά του κ. Σαμαρά, κ. Θεόδωρος Βάρδας δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «η χώρα θα πτώχευε αν δεν έπαιρνε τα χρήματα του μνημονίου» και ότι «είναι βέβαιον ότι εάν έπρεπε να ψηφίσουν 181 (στη Βουλή) , η Νέα Δημοκρατία θα έβαζε πλάτη και θα ψήφιζε το μνημόνιο». Είναι ξεκάθαρο, οπότε ότι ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του είναι εκείνοι που αξιολογούν το μνημόνιο ως μονόδρομο και δεν το ομολογούν διότι προσπαθούν με όπλο το λαϊκισμό να αλιεύσουν ψήφους ανθρώπων που σήμερα υποφέρουν από τις διαχρονικές επιζήμιες για τον τόπο πολιτικές. Αυτό είναι ανοίκειο.

Κύριε Τατούλη, στην επόμενη συνέντευξή μας θα συζητήσουμε αποκλειστικά το πρόγραμμα και τις θέσεις σας.

Ασφαλώς, κύριε Μπόγρη. Μέσα στην εβδομάδα θα αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο (http://www.neapeloponnisos.gr/) τους τομείς επεξεργασίας των προγραμματικών μας θέσεων και τους ανθρώπους (εμπνευσμένους πολίτες , επιστήμονες και δημιουργικούς επαγγελματίες) που τους στελεχώνουν. Όλες μας οι σκέψεις θα αναρτώνται στο διαδίκτυο (ως προάγγελος της πολύ συγκεκριμένης πρότασης μας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διασφάλιση της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης στο δημόσιο βίο) και εκεί θα συζητώνται ανοικτά και χωρίς προσχήματα. Θα είμαι στη διάθεσή σας, όποτε το αποφασίσετε και σας ευχαριστώ θερμά για αυτήν την συζήτηση.


37 Σχόλια

Για να κρίνουμε εάν ο κ. Τατούλης είναι ανεξάρτητη υποψηφιότητα θα περιμένουμε να δούμε την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών σε κάθε νομό. Θα είναι ανεξάρτητες υποψηφιότητες ή κομματικές ΠΑΣΟΚ; Εκεί θα φανεί η αλήθεια, τα άλλα είναι όμορφα λόγια.

Αυτός σε λίγο θα μας πει οτι χιονίζει! Το ΠΑΣΟΚ του έχει έτοιμα και τα ψηφοδέλτια! Ο Τατούλης έχει επιλέξει εδώ και καιρό ΄να υπηρητεί το ΠΑΣΟΚ απλά τώρα έγινε επίσημο!

Πριν τον κρεμάσουμε ας δούμε το ψηφοδέλτιο του. Εκεί θα δούμε και αν έχουν βάσει όσα του καταλογίζουν.

Εγώ δεν βλέπω τον Τατούλη να κυνηγάει το ΠΑΣΟΚ αλλά το ΠΑΣΟΚ να κυνηγάει τον Τατούλη. Αυτός δήλωσε υποψηφιότητα και οι άλλοι μπήκαν σε σκέψεις αν έχουν κάποιον δυνατό παιχτή να τον χτυπήσουν. Οι βουδούρης και κωνσταντινόπουλος που ακούστηκαν μόνο δυνατούς παίχτες δεν τους λες! Λέτε το ΠΑΣΟΚ να επιβάλει πράγματα και καταστάσεις και να το δεχτεί ο Τατούλης; Εδώ τα έχωνε στον Καραμανλή και στην ΝΔ πριν αρχίσει ο κόσμος να καταλαβαίνει τι γίνεται και ακόμα πιστευε τον "Κουρασμένο" για ηγέτη! Περισσότερα μπορούσε να κερδίσει αν δεν είχε μιλήσει τότε. Θα του έδιναν κάποια άλλη καρέκλα για να μείνει σιωπηλός. Αλλά προτίμησε να τα πει. Αυτό μας κερδίζει μέχρι στιγμής...

o tatoulis exei apodeixei oti einai statheros sti theseis tou kai oti den ipiretise pote kommata kai karekles. isws einai apo tous ligous politikous - antrhwpous.

Σωστός ο kostas... Αυτό πιστεύουν και οι περισσότεροι.

Σωστά μας τα λέει ο κύριος Τατούλης. Όσο για τα πικρόχολα σχόλια των κυρίων παραπάνω έχω να τονίσω πως ο πανικός σας είναι εύλογος και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος όταν ανακοινώσει και τους αντιπεριφερειάρχες! Χαιρετίσματα στον κύριο Δράκο

Τόσο οι hard-core πασόκοι όσο και οι αντίστοιχοί τους νεοδημοκράτες, λυσσαλέα θα βρίζουν, φτύνουν και με κάθε μέσο θα προσπαθούν ν' απαξιώσουν τον Τατούλη μέχρι τις εκλογές. Λογικό και αναμενόμενο τα μεγάλα "μαγαζιά" να θέλουν να "κλείσουν" το "περίπτερο" της γωνίας στο οποίο βλέπουν τον κόσμο να κάνει ουρά. Αυτό όμως που και οι δύο αρνούνται να ομολογήσουν είναι ότι την νίκη στα δύο μεγάλα κόμματα την δίνει ή την παίρνει αυτό το 10%-15% των μετακινούμενων ψηφοφόρων του λεγόμενου "κέντρου". Και όπως θ' αποδειχθεί το βράδυ των εκλογών, αυτοί οι "άναρχοι κεντρώοι" τον "πάνε" τον Πέτρο γιατί όπως και οι ίδιοι δεν χρωστάει σε κανέναν.

Προσωπικά αυτοπροσδιορίζομαι πολιτικά στο χώρο του Κέντρου. Άν και δε γνωρίζω τον κύριο Τατούλη προσωπικά παρά μόνο από τα ΜΜΕ έχω την αίσθηση πως διαφέρει από τον μέσο (συμβιβασμένο) Έλληνα πολιτικό. Έχει δική του άποψη και γνώμη ενώ ποτέ δε φοβήθηκε να έρθει σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε υπερασπίζοντας τα πιστεύω του με όποιο αποτέλεσμα. Σκεπτόμενος ορθά και διαβάζοντας τα παραπάνω νομίζω πως οι πολίτες θα πρέπει να ξεπεράσουν παρελθοντικές λογικές κομματικών αγκυλώσεων και να κρίνουν βάση προσωπικότητας και αποτελεσματικότητας. Ο κύριος Τατούλης είναι και πρέπει να είναι πάνω και πέρα από τα κόμματα προσβλέποντας μόνο στο καλό και στην ανάπτυξη της Πελλοπονήσου. Προσωπικά τον στηρίζω και προσδοκώ ότι η εκλογή του θα είναι για το καλό όλων. Με εκτίμηση Αλέξανδρος Κούσιος

Πέτρος Τατούλης και Κώστας Γεωργακόπουλος. Τα δύο πρόσωπα που θα επιλέξω γιατί έχουνε όραμα και ελπίδες για την Tρίπολη-Αρκαδία και γιατί κατεβαίνουνε ανεξάρτητοι!

Πολύ ένταση για τον Τατουλη, το βρίσκω λογικό γιατί είναι αντίρροπος στο μεταπολιτευτικό κατεστημένο. Αποδεκτός, περίπου 20 χρόνια πρώτος βουλευτής Αρκαδίας, με προσαυξανόμενους μέγεθος υποστηρικτών και όλα αυτά με ακροτιριαμενη υποστήριξη από το κόμμα του. Πολυσυλλεκτικός και ικανός αν ακούσει όλες τις απόψεις. Ακατάδεκτος μικροπολιτικά. Συγκρουσιακός εκεί που οι πολλοί σταματούν. Καλό ειναι να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην Πελοπόννησο ας φανταστούμε τι αλλαγές μπορεί να φέρει στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα μια άνετη εκλογή ενός ακομμάτιστου συνδυασμού κόντρα στο κομματικό προτεκτοράτο ενός μεγάλου πολίτικου κόμματος. Μπορεί να δούμε το πρώτο μεγάλο ακομμάτιστο σχηματισμό σε θέση εξουσίας, κόντρα σε κομματισμούς, δημοσιογράφους , συμφέροντα, Γιατί ο λαός της Πελοποννήσου άλλαξε τρόπο επιλογής άλλαξε τρόπο σκέψης. Τα κόμματα απολυθούν την δυναμική όχι η δυναμική τα κόμματα.

Xαρές που θα κάνει ο διαχειριστής του παρόντος site... Το να σoυ αποδίδει το σχετικό credit μια εφήμερίδα σαν την Καθημερινή, δεν είναι και λίγο πράγμα. Σχετικό λινκ: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/09/2010_354111 Και εις ανώτερα. Το αξίζεις

Ευχαριστούμε :) Τόσο χρόνο και κόπο που ρίχνουμε πάνω στο Portal... κάτι είναι και αυτό για εμάς. Σήμερα είχαμε και από τον κο Δράκο συνέντευξη και προσπαθούμε να δώσουμε βήμα σε όλους τους υποψηφίους. Admin

Ο Τατούλης δεν ήταν 20 χρόνια απλά βουλευτής. Ήταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Την σαπίλα του συστήματος δεν την έμαθε το 2006-2007. Την γνώριζε και την υπηρετούσε. Μέσα σε όλα ήταν, πρωτοπαλίκαρο της Ντόρας. Τα ξεχάσαμε αυτά? Μήπως μας βαφτίσετε και την Ντόρα τώρα σαν ανεξάρτητη και αντίρροπη? Μια χαρά βόλεψε την κόρη του, μια χαρά πήγε διευθυντής στην χειρουργική κλινική στο "Γεννηματάς" εκμεταλλευόμενος νόμο σκάνδαλο που πέρασε το ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ πολιτικό σύστημα. Άσε τα ρουσφέτια που έχει κάνει ΚΑΙ αυτός. Με λίγα λόγια. Πρώτα βολεύτηκε μια χαρά και τώρα που πάτησε τα 60 μας παρουσιάζετε ως ανεξάρτητος και εντελώς ΤΥΧΑΙΑ τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Δεν λέω, ωραία τα παραμύθια να τα διαβάζουν τα παιδάκια πριν κοιμηθούν. Όχι και ως ενήλικες όμως...

Άποψη σου φίλε... "Πλάκα μας κάνετε;" Τα βάζεις με τον Τατούλη η με όλο το Πολιτικό σύστημα; Εγω δέχομαι μέχρι και το ότι διόρισε την κόρη του! ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ; Αστείο επειχείρημα ότι διόρισε την κόρη του όταν ο κάθε έλληνας αυτό παλεύει να κάνει. Πες πραγματικά αν έφαγε λεφτά και που και να το ψάξουμε! Εκεί θα σε πιστέψω και εγώ.

Όχι δεν θα διόριζα την κόρη μου. Αν εσύ θα το έκανες τότε καλά κάνεις και υποστηρίζεις τον Τατούλη και να τον ψηφίσεις κιόλας. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνουμε για την οικογένειά μας είναι ηθικό και νόμιμο. Δεν είναι τίποτε από τα δύο αν είναι παράνομο. Πόσο μάλλον όταν είναι κάτι τόσο ευτελές όπως ένας διορισμός. Φυσικά και τα έχω με όλο το σύστημα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. Εκείνο που είναι ΣΑΠΙΟ βασικά είναι η νοοτροπία σου..."ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΗ? ΑΣΤΕΙΟ"... Το αστείο είναι ότι το πιστεύεις αυτό που λες και νομίζεις ότι είσαι και κάτι διαφορετικά από τη νοοτροπία που μας οδήγησε στα σημερινά χάλια. ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ, την κόρη μου δεν θα την διόριζα. Εσείς που κόπτεστε για τον Τατούλη, να πάτε σε αυτόν να σας διορίσει τις κόρες σας. Τι να πω, λίγη ντροπή δεν υπάρχει σε αυτό τον τόπο????

kai oxi mono i kathimerini http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=79899 http://www.nooz.gr/greece/epi8esi-tatoili-se-samara-me-aformi-to-mnimonio ante kai sto bbc!!!!!!!!!!!!!!!!

Ξεχειλίζει η ηθική αλλά όχι η λογική! Σε κάθε περίπτωση δεν περιμενω το τατούλη να μου διορίσει την κόρη αλλα ούτε να βρει δουλειά σε κάποιο δικό μου. Δεν το έκανα ούτε στο παιδι μου για το Στρατό και πήγε έβρο. Φαίνεται να έχεις πρόβλημα με τον πολιτικό που τρέχει παντού (99% έτσι ειναι όλοι οι πολιτικοί) και με το σύστημα όλο... θες αλλαγή νοοτροπίας αλλά για πες μας πως θα γίνει; Θα πας να ψηφίσεις;

Είναι γνωστό ότι ο Τατούλης δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία από εκείνους που ήθελαν να φάνε τον Καραμανλή (Σχέδιο Ανάν, αγωγοί φυσικού αερίου, Βέτο,COSCO κ.α.) και να βάλουν στην θέση του μια κυβέρνηση - εκπρόσωπο τύπου των ΞΕΝΩΝ οικονομικών συμφερόντων. Τώρα ήρθε η ώρα να εξαργυρώσει ο Τατούλης το γραμμάτιο. Παρά την περίσσια πολιτική του μαγκιά δεν τον ακούσαμε ποτέ να μιλά όσο τον είχε χορτάτο ο ¨κουρασμένος¨! Όσο έπαιρνε η κόρη του ταυτόχρονα τρείς υψηλές κρατικές αντιμισθίες, όταν μοίραζε εκατομύρια ευρώ στην οικογενειακή του εταιρία ΚΑΣΤΑΤ μέσω απ΄ ευθείας αναθάσεων ή μέσω τρίτων με υπεργολαβίες, όταν μοιραζόταν με "ημέτερους" εκατομμύρια στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα και στο κάθε άλλο παρά Αρκαδικό φεστιβάλ του Μαινάλου ο κ. Τατούλης είχε κάθε λόγο να κάνει φωτομοντάζ προκειμένου να εμφανίζεται πλάι στον Καραμανλή στο προεκλογικό του φυλλάδιο το 2007!!! Όταν ο ¨Ασπηλος" Τατούλης έμεινε ξανά στην απ΄ έξω και χάνονταν τα έτοιμα το σύστημα βρήκε αυτό που ζητούσε! Έναν άοκνο λαϊκιστή χωρίς ηθικούς φραγμούς που θα πουλά ανέξοδα (μάλλον με το αζημείωτο) ηθικοφροσύνη υπό την αμέριστη συμπαράσταση του μεντιακού στρατού (Μπόμπολα, Κυριακού, Κοντομηνά). 'Αρα λοιπόν ο Τατούλης έχει δίκιο να λέει ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται όμως να δηλώνει ανεξάρτητος! Οι δημαγωγοί στις ανεπτυγμένες δημοκρατίες έχουν μία μοίρα - τον εξωστρακισμό!

Παιδιά μηντρελαίνεστε την δήλωση την μοίρασε παντού το Γραφείο τύπου του Τατούλη όπως άλλωστε και ........... τις δηλώσεις Σμυρνιώτη "εναντίον" του! Πότε θα μάθετε;!!

Ε όχι και ανεξάρτητη! 'Ηδη ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ότι προηγήθηκε της ανακοίνωσης deal ότι και οι πέντς Αντιπεριφεριάρχες θα τοποθετηθούν από το ΠΑΣΟΚ! ΟΎτως η άλλως ο Τατούλης είχε μόνο τον Γιαβρούμη και τον Γιάννη Μουστόγιαννη (πρόεδρο) με τον οποίο φωτογραφίζεται συχνα!

Αγαπητοί φίλοι, κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ το "Arcadia Portal" για το πολύ χρήσιμο αυτό βήμα διαλόγου που προσφέρει. Η διαδραστικότητα των "Νέων Μέσων" είναι πολύ σημαντική για την επικοινωνία και ειδικότερα στην πολιτική κάνει πράξη αυτό που ονομάζουμε (καταχρηστικά τις περισσότερες φορές) "κοινωνία των πολιτών". Θέλω να κάνω μόνο δύο σχόλια. Το ένα πολιτικό. Το άλλο πιο προσωπικό. Η ανεξαρτησία και το καινούριο θα αποτυπωθούν πλήρως και με τον πιο πειστικό τρόπο στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού της "Νέας Πελοποννήσου". Το δεύτερο, κανένα από τα τέσσερα παιδιά μου δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με το ελληνικό δημόσιο. Δεν κακίζω ορισμένους από εσάς που έχετε αυτήν την ψευδή πληροφόρηση, αλλά θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω για να είμαι σωστός απέναντι στα παιδιά μου. Εύχομαι αυτός ο υγιής διάλογος να συνεχιστεί με αυξάνουσα ένταση. Τον παρακολουθώ στενά, όσο μου επιτρέπει ο λίγος χρόνος που διαθέτω. ΥΓ. Συγχαρητήρια στους διαχειριστές για την αναπαραγωγή της εν λόγω ανάρτησης και από άλλα Μέσα

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ . ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΙΚΗΣ . Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΘΕΤΙΚΑ Ο ΠΕΤΡΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΡΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Για ψάξτε λίγο στην ΕΤ3 του 2005....... για αρχή βέβαια

Τόσο καιρο ολοι μας διαμαρτυρομαστε για τα δυο μεγαλα κομματα. Οτι εχουν φερει την καταστροφη οτι κλεβουν οτι οτι οτι.. Και λεμε συνεχως να φυγουν και να ερθουν νεες, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ φωνες. Και οταν αυτες ερχονται οπως του Τατουλη, ψαχνουμε να δουμε γιατι, που ανηκει και διαφορες συνομωσιες. Ναι, θα ψηφισω τατουλη γιατι αναγκασε μια ολοκληρη κυβερνηση να τρεξει απο πισω του. Ναι θα ψηφισω Τατουλη γιατι μεχρι τωρα με εχει πεισει για την ανεξαρτητη φωνη του. Ναι θα ψηφισω Τατουλη γιατι τα εβαλε με τον καταλληλοτερο, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, οταν εκεινος ειχε ποσοστα αποδοχης 45 και 46% και μηδαμινη αντιπολιτευση. Ναι θα ψηφισω Τατουλη γιατι αποκλειεται τοσες χιλιαδες Αρκαδες που τον ψηφιζουν τοσα χρονια να ειναι κουτοι. Ναι θα τον ψηφισω γιατι θελω να ειμαι με τον Νικητη. Και σε 4 χρονια, να λεω, μαγκια μου, κι εγω τον εκανα να κερδισει τοτε..

Ας δωσουμε την ευκαιρία στον ανεξαρτητο υποψηφιο. Την κριτική μας θα τη δεχθεί. Αλλά την ευκαρία του πρεπει να την εχει. Οχι άλλες κομματικές παρωπιδες. Οχι υποψηφιοι από κομματικά βιλαέτια.

Ο Τατούλης δεν άφησε στον εαυτό του την ευκαιρία να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος αλλά ΠΑΣΟΚικός! Τι ζητάει από τον κοσμάκι λοιπόν. Ας τελειώνει αυτό το παραμύθι! Επέλεξε την υποταγή στο ΠΑΣΟΚ και κρίνεται ορθά!

Οι Παρωπιδες είναι μάλλον Τατουλικές όχι κοματικές!

Γιατί είναι ΠΑΣΟΚικος και δεν είναι ΛΑΟΣ?? αφού έχει την στήριξη και από εκει! Αλλά εσάς το πρόβλημα σας είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ο καρατζαφέρης που σας τραβάει ψήφους από την δικιά σας παράταξη. Κολήματα έιναι αυτά τι να κάνουμε; Θα κριθεί ο Τατούλης όταν δούμε και ποιους θα επιλέξει; Αν δούμε Μπαρούτσα και άλλα περίεργα ονόματα... Τότε να φωνάζουμε όλοι μαζί!!! Όπως είπε και ο Θεμιστοκλής: Άκουσον μεν, πάταξον δε

Βλέπω ότι άρχισε να μας απασχολεί σοβαρά η υποψηφιότητα του, φαίνεται ότι θα έχουμε αρκετό χρόνο να τον κρίνουμε όλοι. Ας ξύσουμε όλοι τις μπογιές μας να πάρει η σκέψη μας αέρα. <<Κύριε Τατουλη σας παρακολουθεί όλη η Ελλάδα, δώστε τους το δικαίωμα να σας ακολουθούσουν.>> Καλή Επιτυχία.

Μα και ο Καρατζαφέρης εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ είναι! Που την βρήκες τη διαφορά; Και Μπαρούτσα θα δείς και Παναγοπούλου και............

Ανεξάρτητος είναι απλώς το Π.Α.Σ.Ο.Κ. λέει πως τον υποστηρίζει. Μεγάλη διαφορά. Άμα θέλετε καταλάβετέ το, αλλιώς κλείστε τα μάτια σας και αφήστε τους άλλους να σας κάνουν τα στρατιωτάκια τους στην προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν την υποψιφιότητα του κ. Τατούλη.

Κάποιοι από εσάς έχουν την μαγκια να γράφουν ψευδείς πληροφορίες για την οικογένεια του κ. Τατούλη. Ας είχαν την μαγκιά τουλάχιστον να λένε και ποιοι είναι. Το να κρίνείς κάποιον κρυβόμενος είναι πολύ εύκολο... Το να κρύβεσαι δηλώνει φόβο και ενοχή... Τι τρέχει;;;;

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΘΗΚΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΗ ΗΘΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ! ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ! ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ! ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΚΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ! ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΓΙΗ ΚΥΤΑΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΧΘΕΣ!

ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΝΑ ΠΟΛΥΣΥΛΕΚΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ? ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑ?