Ούτε 10 καφέδες στα πόδια του Πολυζωίδη… (pics)

Ούτε 10 καφέδες στα πόδια του Πολυζωίδη… (pics)

Οκτώβριος 08, 2015 - 09:28
5 σχόλια

Είναι γνωστό ότι στις δύο πλευρές της μαρμάρινης εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου έχουν τοποθετηθεί τα αγάλματα δύο ιστορικών δικαστών, του Ζακυνθινού Γεώργιου Τερτσέτη (1800-1874) και του Αναστάσιου Πολυζωίδη (1802-1873).

Ακόμα πιο γνωστά είναι τα χρυσά γράμματα με τα οποία έχουν γραφτεί τα ονόματά τους στο καλεντάρι της ιστορίας, καθώς συμμετείχαν στο δικαστήριο που είχε γίνει για τους φυλακισμένους οπλαρχηγούς του απελευθερωτικού αγώνα και είχαν αρνηθεί να καταδικάσουν τον Κολοκοτρώνη, τον Πλαπούτα και τους συντρόφους τους.

Το άγνωστο όμως ήταν το πόσα πλαστικά ποτήρια καφέ μπορούν να στριμωχτούν στα πόδια τους. Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου όποιος περνούσε από την πλατεία Άρεως θα μπορούσε να δει την ντροπιαστική αυτή εικόνα, στην πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου,όταν κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να αφήσουν τα απορρίμματά τους στη βάση των αγαλμάτων, τη στιγμή που λίγα μόλις μέτρα πιο μακριά υπάρχουν καμιά δεκαριά κάδοι απορριμμάτων.Και το σίγουρο είναι ότι αυτή η εικόνα δεν τιμά την Τρίπολη και τους ανθρώπους της.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Είναι τα νέα και κακομαθημένα σκατόπαιδά μας, που δε ΄φάγανε καμμιά σφαλιάρα για να γίνουν άνθρωποι και έτσι παραμένουν "πιθήκια".

Είναι εικόνα ντροπής και εθνικής υποτέλειας.Ομως αγαπητέ φίλε ...δεν φταίνε τα παιδιά,Το σκυλάκι σου και το παιδάκι σου όπως το μάθεις.Είναι θέμα παιδείας από την πολιτεία.Διότι εγώ π,χ το παιδί μου πιστεύω πως το μεγάλωσα σωστά.Οταν όμως βγεί στην κοινωνία όπως λέμε, είναι στα χέρια ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ και της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.Οι μεν δάσκαλοι ας πούμε πως τους δίνουν πνευματικά εφόδια για να βγουν πιό πάνω.Οι καθηγητές δεν γνωρίζω. Η...πολιτεία τι κάνει ; Ερωτώ ευθέως.Πές σε κάποιο παιδί τι είναι κράτος,κυβέρνηση,τι θα σου πει; Αυτοί που τσακώνονται στην βουλή;Αυτοί που άμα έχεις κάποιον γνωστό κάνεις ότι θέλεις; Αυτοί που ερχόμαστε αντιμέτωποι για να μην μας ...πνίξουν ; Αυτοί που μας παίρνουν το ψωμί απ το στόμα ;Εκείνοι που ψάχνουν να βρουν τρόπο ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ; Είπε ποτέ κανείς φύλακας της εξουσίας (αστυνομικός) παιδί μου αυτό σε παρακαλώ πέταξέ το στο καλάθι ; Διότι ο καθένας κάνει την δουλειά του ! Κα Καστραντά πάντα υπέροχη στα άθρα σας, και πάντα έτσι. Συγχαρητήρια !

Οφειλω κι εγω με τη σειρα μ ν καταδικασω το γεγονος.Ας ασχοληθουμε και με αλλα τοσο ουσιωδη θεματα συμπολιτες!Αλλα τι λεω;;;ολα τα αλλα ειναι λυμενα!συγγνωμη....

Την κατάντια της δικαιοσύνης, να αθωώνει τον Παπακωνσταντίνου , τι έχετε να πείτε;;;;;; ..................................................................................................................................................... Αυτά που βλέπουμε είναι πράξεις παιδιών << καλών ευυπόληπτων >> οικογενειών (****).!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.