Όχι στη μελέτη της ΤΕΡΝΑ από το ΔΣ Τρίπολης (video)

Όχι στη μελέτη της ΤΕΡΝΑ από το ΔΣ Τρίπολης (video)

Ιανουάριος 17, 2014 - 10:18
6 σχόλια

Η ένταση μεταξύ των μελών του Δ.Σ  ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο Δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης όπου είχαν προσέλθει κάτοικοι από τα χωριά της Ασέας, του Κερασταρίου και της Παλαιόχουνης αλλά και της Αθήνας, προκειμένου να καταθέσουν στο ΔΣ τη μελέτη την οποία έκαναν, που αποδείκνυε λάθη τα οποία έχουν γίνει από την προσωρινή ανάδοχο εταιρία στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων αλλά και στη χωροθέτηση.

Η αντιπολίτευση έθεσε προς ψηφοφορία κατά τη συνεδρίαση περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα πρόταση στην οποία εξέφραζε την κατηγορηματική αντίθεσή του στη μελέτη της ΤΕΡΝΑ και κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να καταψηφίσει τη μελέτη. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία έληξε με τα 19 μέλη του Δ.Σ να υπερψηφίζουν την εισήγηση του κ. Νικολάου και με 14 μέλη της συμπολίτευσης κατά πλειοψηφία να την καταψηφίζουν.

Στην ονομαστική ψηφοφορία τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Όχι στο ψήφισμα του κ. Νικόλαου ψήφισαν οι

Ταλούμης Κωνσταντίνος Πρόεδρος
Κοσκινάς Δημήτριος
Μπόζος Ιωάννης
Τασιγιαννάκης Δημήτριος
Καλτεζιώτης Πέτρος
Ζαμπαθά Χριστίνα
Σαμπράκος Ιωάννης
Σαββάκης Σάββας
Κοκκινάκος Μιλτιάδης
Παλιογιάννης Θεόδωρος
Μπισιούλης Ζαφείριος
Τζανής Ηλίας
ΚουκάκηςΣταύρος
Παπαδημητρίου Γεώργιος

Ναι στην ψηφοφορία ψήφισαν οι

Τρίκολας Κωνσταντίνος
Σταμάτης Χαράλαμπος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
Πεπόνης Γεώργιος, Γραμματέας Δ.Σ
Κάρλος Γεώργιος
Συνοδινού Λυγερή
Παυλής Δημήτριος
Κοσκολός Γεώργιος
Καρώνης Γεώργιος
Αλεξάκης Βασίλειος
Αναγνωστόπουλος Νικόλαος
Παπαζαχαρίας Αναστάσιος
Σαμαρτζής Γεώργιος
Κακλαμάνος Αναστάσιος
Βόσνος Δημήτριος
Καλαμούτσος Ηλίας
Τζιούμης Κωνσταντίνος
Κούρος Ηλίας
Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος
Νικολάου Δημήτριος

Η τελική ψηφοφορία ικανοποίησε τους κατοίκους που βρέθηκαν εκεί και όπως μας είπαν τώρα συνέχεια έχει το Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο θα παραβρεθούν και θα ζητήσουν και από αυτό να καταψηφίσει τη μελέτη.

 Έφη Καστραντά

 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/eBct-p2jaRI


6 Σχόλια

Αντί να κοιτάμε την ουσία, αρχίσαμε τα τοπικιστικά. Ψήφισαν λέει να μην γίνει πουθενά στον Δήμο Τρίπολης... Για το κόστος δεν λέει κανείς τίποτα, μας μάρανε ο τοπικισμός. Αν πληρεί τα περιβαντολογικά κριτήρια που ορίζουν οι νόμοι γιατί να μην γίνει στον Δήμο Τρίπολης; Τα ίδια ισχύουν και για το κόστος. Το πρόβλημα είναι ότι το κόστος φαίνεται πολύ υψηλό. Το ψήφισμα θα έπρεπε να αναφέρεται στο θέμα του κόστους και να απαιτεί να τηρηθούν όλα τα περιβαντολογικά κριτήρια. Αν αυτά είναι ΟΚ, ας το κάνουν και στον Δήμο Τρίπολης. Κάπου πρέπει να γίνει. Στην Ευρώπη τα έχουν ακόμα και μέσα σε πόλεις. Αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΧΥΤ δεν υπάρχουν σε καμία πόλη της Ευρώπης, είναι απαγορευμένοι δια νόμου από τις αρχές του 2000, η ΜΠΕ δεν πληροί τα κριτήρια του ΠΕΣΔΑ ούτε τις οδηγίες της ΕΕ, τι άλλο θέλετε δηλαδή; Αν υπήρχε μία ερημιά 10 χλμ μακριά από άνθρωπο, θα μπορούσε να πάει εκεί η μονάδα. Αν δεν υπάρχει ερημιά θα πρέπει να σπάσει σε μικρά κομμάτια για να μην αναγκαστεί να φύγει κανείς από το χωριό του. Και μιας που είσαι κι ευρωπαίος πιάσε διάβασε τι γίνεται στην Ευρώπη πριν γράφεις ανοησίες οτι είναι μέσα στις πόλεις οι ΧΥΤΥ του 45%. http://www.eea.europa.eu/publications/diverting-waste-from-landfill-effectiveness-of-waste-management-policies-in-the-european-union

Το εργοστασιο της τερνα ειναι επιβλαβη για την Ασεα αποφασισε το δημ συνβ. Αλλα το εργοστασιο στον Αγιο Κωνσταντινο δεν ειναι επιβλαβη καθως θα κανει την πρωτη διαλογη στα σκουπιδια . !!!! Ειστε πολυ ωραιοι τυποι!!!!

Ανάγνωση γνωρίζεις. Διάβασες αυτά που έγραψα ή σου άναψαν τα λαμπάκια για κάποιο λόγο και άρχισες τις προσβολές; Έγραψα: "Αν πληρεί τα περιβαντολογικά κριτήρια" "να απαιτεί να τηρηθούν όλα τα περιβαντολογικά κριτήρια". Μίλησα για ΧΥΤ; Προφανώς και αν δεν πληρεί τις προδιαγραφές αυτό που θα φτιάξουν να μην φτιαχτεί ποτέ. Αυτά που πληρούν τις προδιαγραφές τα έχουν και μέσα στις πόλεις. Εσύ, αν πληρεί τις προδιαγραφές, διαφωνείς στην τοποθεσία που έχει επιλεγεί; Αν είναι άλλου τύπου, που είναι απόλυτα φιλικό με το περιβάλλον.

Επιτέλους να αντισταθούμε στην καταστροφή της περιοχής μας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν χωρίς να τους νοιάζει τίποτα παρά μόνο πως θα "εξυπηρετηθούν"εταιρείες που ο μοναδικός τους στόχος ειναι το κέρδος.Και βεβαίως πρέπει να βγάλουν κέρδος οι εταιρείες ,όχι όμως καταστρέφοντας δάση ,χωριά και ζωές!!Και το χειρότερο να πρέπει να τους πληρώνεις κιόλας και να λες και ευχαριστώ!!!!! Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΑΤΕ!!!!

"Ας το κάνουν και στο Δήμο Τρίπολης";;;; Η μάλλον γενικά "Ας το κάνουν;;"! Μα για ποια κριτήρια μιλάς;; Τα κριτήρια και οι νόμοι φτιάχνονται από αυτούς που επωφελούνται από αυτά! Αυτές οι μέθοδοι είναι απαρχιωμένες!! http://news247.gr/eidiseis/gnomes/fotis-kokotos/elysan_to_zhthma_skoypidiwn_vgazontas_lefta.2598729.html Το κόστος είναι αυτό που σε πειράζει;; Όχι το ότι εκτός από το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης, που ούτως ή άλλως λειτουργεί με απαρχιωμένες μεθόδους, τώρα θα φτιάξουν ένα ακόμα απαρχιωμένο εργοστάσιο; Καλό είναι να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε πριν πούμε "Ας το κάνουν!" αλλιώς θα είμαστε τα γνωστά έως τώρα πρόβατα .. που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η τσέπη μας! Ναι, το πουθενά στο Δήμο Τρίπολης είναι τοπικιστικό. Αλλά ειπώθηκε στα πλαίσια του "Η Τρίπολη να διαχειριστεί τα σκουπίδια της μόνη της" ... οπότε αν τα διαχειριστούμε μόνοι μας και σωστά δε θα δεχτούμε να έρθουν και εδώ των άλλων! Και κάπως έτσι θα αλλάξει το μοντέλο των χωματερών!