Όταν το μπάσκετ παιζόταν στο γήπεδο του Παναρκαδικού (photos)

Όταν το μπάσκετ παιζόταν στο γήπεδο του Παναρκαδικού (photos)

Ιούνιος 26, 2015 - 13:03
0 σχόλια

Το πρώτο γήπεδο μπάσκετ στην Τρίπολη ασφαλώς και δεν έχει καμία σχέση με τα σημερινά κλειστά γυμναστήρια και τα λαμπερά παρκέ όπου διεξάγονται οι αγώνες έχει όμως την δική του ξεχωριστή σημασία για το πως ήρθε και έγινε γνωστό  το άθλημα στην πόλη.

Το πρώτο μπασκετικό γήπεδο λοιπόν στην Τρίπολη ήταν στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου  του Παναρκαδικού  στα τέλη της δεκαετίας του 50' και στις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας του 60'. Στην πίσω μεριά υπήρχαν δύο μεγάλες μπασκέτες με σιδερένια στεφάνια και ταμπλό και ουσιαστικά εκεί πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι αγώνες  ενός νέου αθλήματος για την εποχή εκείνη στην πόλη.

Το χωμάτινο γήπεδο του Παναρκαδικού εκτός από τον ποδόσφαιρο μπορούσε να φιλοξενήσει και αγώνες μπάσκετ και ήταν το πρώτο όπου η πορτοκαλί μπάλα έκανε την εμφάνιση της.

Το γήπεδο όπως μπορείτε να διακρίνεται και στις φωτογραφίες  είναι χωμάτινο γεγονός που δημιουργούσε τις δικές του δυσκολίες ενώ οι αθλητές που αγωνίζονταν δίχως την απαραίτητη γνώση των κανονισμών προσπαθούσαν απλά να βάλουν την μπάλα στο καλάθι δημιουργώντας τους δικούς τους τρόπους παιχνιδιού.

Ομάδες  δεν υπήρχαν και στα αθλητικά δρώμενα αλλά και στους αγώνες μπάσκετ  που λάμβαναν μέρος στο γήπεδο του Παναρκαδικού συμμετείχαν μαθητές από το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης φτιάχνοντας την ομάδα επίλεκτων της πόλης.

Η ομάδα Τρίπολης  όπως αποκαλούνταν της χρονολογίας 1965  την αποτελούσαν οι:

Όρθιοι: Θεοχάρης, Παναγάκης Διωχτίτης, Παπούλιας, Σαλαπάτας

Καθιστοί : Κότσικας, Γαργαλιώνης, Θεοδωρόπουλος ενώ στο βάθος της φωτογραφίας διακρίνεται ο τότε παράγοντας του Παναρκαδικού Παναγιώτης Κωστούρος γνωστός και ως Βαράι.

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού  τον κ. Γιάννη Σαλαπάτα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.