Όταν η υγεία προηγείται του πρωταθλητισμού: Η ξεχωριστή ιστορία του Γ. Κοψαύτη

Όταν η υγεία προηγείται του πρωταθλητισμού: Η ξεχωριστή ιστορία του Γ. Κοψαύτη

Οκτώβριος 21, 2019 - 11:26
0 σχόλια

Οι περιπτώσεις αθλητών που αποφάσισαν να αποσυρθούν από την ενεργό δράση λόγω προβλημάτων υγείας είναι αρκετές και πάντα θα έχουν έχουν σημαντική θέση στον χώρο του αθλητισμού.

Μια τέτοια λοιπόν περίπτωση είναι και αυτή του καλαθοσφαιριστή Γ. Κοψαύτη, ο οποίος σε ηλικία 34 ετών, ήρθε αντιμέτωπος με ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τα γήπεδα και να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα.

Ο Γιώργος άνοιξε την καρδιά του στο «Τhe Momentum.gr» και μας εξιστόρησε την δύσκολη περίοδο που πέρασε για ένα 3μηνο συνεχούς αβεβαιότητας ως προς τον προσδιορισμό του προβλήματός του.

«Ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, όταν σε ένα φιλικό παιχνίδι εναντίον του Αμαρουσίου, ένιωσα ξαφνικά σε μια φάση ένα απίστευτο σφίξιμο στην καρδιά. Μετά από λίγη ώρα ένιωσα καλύτερα και ξαναέπαιξα».

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την αγωνιστική περίοδο, έπαιζε με την φανέλα του Αρκαδικού.

«Μετά από τρεις ημέρες, μίλησα με τον γιατρό της ομάδας και με έστειλε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για μια τυπική εξέταση. Η αρχική γνωμάτευση του γιατρού ήταν πως πρέπει να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο για 2-3 ημέρες προκειμένου να παρακολουθούν την κατάστασή μου ενδελεχώς. Μόλις πήρα εξιτήριο, επισκέφτηκα στην Αθήνα ειδικό κέντρο για αθλητές ακολουθώντας μια σειρά από εξετάσεις. Εννοείται πως σταμάτησα να ακολουθώ τις αγωνιστικές και προπονητικές υποχρεώσεις της ομάδας. Μάλιστα,οι γιατροί μου είπαν να μην παίζω ούτε με τα παιδιά μου στο σπίτι για μην κουραστώ»

Το επόμενο διάστημα πέρασε με συνεχείς εξετάσεις, μέχρι να γνωστοποιηθεί το ακριβές πρόβλημα. Η τελική γνωμάτευση, έδειξε μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του καρδιακού μυ).

«Κάνοντας με τον γιατρό αναδρομή στο ιστορικό των καρδιογραφημάτων μου, διαπιστώθηκε πως κάθε χρόνο συσσώρευα περισσότερη κούραση αλλά και κρύο στους πνεύμονες. Τώρα πια μετά από τα δύο επιβεβλημένα χρόνια αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους, είμαι καλά και χαίρω άκρας υγείας».

Και επειδή το μικρόβιο του αθλητισμού, δεν φεύγει εύκολα, ο Γιώργος ξαναφόρεσε την αθλητική περιβολή και αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας που τον ανέδειξε (Πήγασος Άστρους) στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Α ΕΣΚΑΚ.

Όπως ήταν αναμενόμενο το καλοκαίρι που μας πέρασε, δέχτηκε προτάσεις από πολλές ομάδες για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Εκείνος όμως αποφάσισε τελικώς να μην υποκύψει στις σειρήνες αυτές. Ο λόγος;

«Τα παιδιά μου. Δεν ήθελα να ξαναμπώ στο ίδιο τρυπάκι γιατί όταν κάνω κάτι, το κάνω 100%. Η ζωή μου έχει αλλάξει πλέον και τα παιδιά μου με την γυναίκα μου είναι οι πρώτες προτεραιότητές μου».

Ασχολείται πλέον με την προπονητική, αναλαμβάνοντας το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας του Πήγασου Άστρους.

Το μήνυμά του μετά από όλη αυτήν την ιστορία: «Να μην υποτιμούμε τα μηνύματα του οργανισμού μας. Όταν αισθανόμαστε κάτι, να το ψάχνουμε και να επισκεπτόμαστε τον γιατρό. Οι μεγάλοι αστέρες του αθλητισμού δυστυχώς δεν έχουν αυτή την νοοτροπία, καθώς η λάμψη, η προβολή και τα υπέρογκα χρηματικά ποσά κρύβουν τις όποιες ψυχικές και σωματικές λεπτομέρειες παρουσιαστούν».

ΥΓ: Η συνέντευξη και η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο στα Κούτρουφα Αρκαδίας και στο πλαίσιο ενός συναρπαστικού τουρνουά μπάσκετ 3 on 3!

Επιμέλεια κειμένου: Σπύρος Κόγκας (kogass@hotmail.com)

Από: themomentum.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.