Όταν η Τρίπολη αγωνίζονταν στο «Survivor» του 1998 (pics,vid)

Όταν η Τρίπολη αγωνίζονταν στο «Survivor» του 1998 (pics,vid)

Ιούνιος 13, 2017 - 10:58
1 σχόλια

Πριν από 19 χρόνια στην Ιταλία

Το Survivor είναι ένα παιχνίδι που έχει αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζει με μια τροπική version των "παιχνιδιών χωρίς σύνορα" .

Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά και δεν πρόκειται να τα ξεχάσουμε ποτέ και σίγουρα ανάμεσα σε αυτά, ήταν και να παρακολουθούμε  «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα».

Οι τηλεθεατές  άνω των 25 ετών θα αναπολούν την τηλεοπτική αυτή παραγωγή από το στο Τρέντο της Ιταλίας, το τηλεοπτικό πρόγραμμα που καθήλωσε στους δέκτες  εκατομμύρια τηλεθεατές και ίσως είναι το καλύτερο παιχνίδι που έδειξε ποτέ η Ελληνική τηλεόραση.

Ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), το οποίο ξεκίνησε το 1965 ως η διεθνής εκδοχή του γαλλικού προγράμματος Intervilles. Η ιδέα ανήκε στον Στρατηγό Σαρλ ντε Γκωλ και είχε ως στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες.

Τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» ήταν ένας διαγωνισμός στον οποίο λάμβαναν μέρος νέοι απ' όλη την Ευρώπη, οι οποίοι, διαγωνίζονταν σε πρωτότυπα παιχνίδια και σε δοκιμασίες που συνήθως είχαν να κάνουν με την ιστορία της εκάστοτε διοργανώτριας χώρας.

Κάθε εκπομπή διεξαγόταν σε διαφορετική χώρα και η θεματολογία των παιχνιδιών αντλούνταν συνήθως από την ιστορία και τον πολιτισμό της φιλοξενούσας χώρας. Η τελευταία εκπομπή κάθε χρονιάς αποτελούσε τον "Τελικό", στον οποίο διαγωνίζονταν οι ομάδες που είχαν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε χώρα, στις προηγούμενες εκπομπές της χρονιάς.

Η Τρίπολη φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το Ευρωπαϊκό γεγονός , και το 1998 έδωσε το δυναμικό παρών και κατέλαβε την 3η θέση στην γενική κατάταξη με τρεις από τους παίκτες να αγωνίζονται με υψηλό πυρετό.

Η ομάδα η οποία έλαβε μέρος στο φαντασμαγορικό αυτό παιχνίδι απαρτίζονταν από τους

Ντρέβου Παναγιώτα

Κουρέτα Αναστασία

Ελένη Τριανταφυλλοπούλου

Χαρούλα Τζανετοπούλου

Χριστίνα Μπουντρούκα

Φίλιππο Καπόγιαννη

Θανάση Κακαρίκο

Δημήτρη Μακαρούνη

Κώστα Μουλόπουλο

Κωνσταντίνο Μπατζής

Παναγιώτη Ζαρμπαλά

Και την Χριστίνα Ζαμπαθά αρχηγό της ομάδας και προπονήτρια.

Αξίζει αν σημειώσουμε ότι ο τότε δήμαρχος Τρίπολης Δημοσθένης Σωτηρόπουλος ήταν κοντά στην Ελληνική συμμετοχή κα στήριζε τους αθλητές που έκαναν την Τρίπολη γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Να αναφέρουμε επίσης ότι το  1998  μέρος έλαβαν παικτες από την Ύδρα, Ιωάννινα, Νέα Φιλαδέλφεια, Λίμνη Ευβοίας, Ελευσίνα, Κομοτηνή, Ζάκυνθο και την Χίος.

Δείτε στο βίντεο που ακλουθεί ολόκληρο το επεισόδιο των προημιτελικών στο οποίο συμμετείχε η Τρίπολη. Δείτε στην 1 ώρα τους πανηγυρισμούς της Ελληνικής ομάδας και στο 1.55 την βράβευση της Ελληνικής συμμετοχής.

Video: 

JEUX SANS FRONTIERES 1998 - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ 1998 - 9TH HEAT (Greek TV) ΤΡΙΠΟΛΗ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Απιστευτα παιχνιδια με τρομερη φαντασια. ποσο ευχαριστα περναγαν τα βραδια εκεινες τις εποχες με τετοια σοου !!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.