Όταν η Θύρα 13 Τρίπολης τίμησε τον Κριστόφ Βαζέχα

Όταν η Θύρα 13 Τρίπολης τίμησε τον Κριστόφ Βαζέχα

Απρίλιος 03, 2020 - 17:06
2 σχόλια

Η 3η Απριλίου αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια μια ημερομηνία ορόσημο για όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού καθώς η αγαπημένη τους ομάδα πριν 24 χρόνια έγραψε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας με την νίκη της στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ.

Στις 3 Απριλίου του 1996 ο Παναθηναϊκός νίκησε 0-1 εκτός έδρας τον Άγιαξ στην Ολλανδία στα ημιτελικά του Champions League με την κούρσα του Γιώργου Δώνη και το γκολ αυτό του Βαζέχα να αποτελούν την απόλυτη στιγμή της νεότερης ιστορίας των πράσινων.

Ο Κριστόφ Βαζέχα με εκείνο το γκολ του επισφράγησε μια και καλή την σχέση λατρείας με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και κάπως έτσι αυτό το τέρμα έγινε ξεκάθαρα το πιο αγαπητό του πράσινου κόσμου από τα 319 που πέτυχε συνολικά με την πράσινη φανέλα.

Με αφορμή την επέτειο της νίκης του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ πολλές φωτογραφίες κάνουν την εμφανίση τους στα social media ανάμεσα τους και μια άκρως ιδιαίτερη φωτογραφία από την επίσκεψη του Κριστόφ Βαζέχα στην Τρίπολη τον Φεβρουάριο του 2006 και το πρώτο φιλικό που είχε δώσει ο Αστέρας Τρίπολης με ομάδα του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου του 2006 ο Αστέρας φιλοξένησε και αντιμετώπισε στην Τρίπολη την Πολωνική Ρουχ Χορζόφ ομάδα από στην αγωνίστηκε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ο Κριστόφ Βαζέχα πριν έρθει στον Παναθηναϊκό τον Ιανουαράριο του 1990.

Για τον λόγο αυτό στην Τρίπολη την ημέρα του φιλικού βρέθηκε ο Κριστόφ Βαζέχα με τον αγαπημένο Πολωνό των πράσινων φιλάθλων να γνωρίζει την αποθέωση του κόσμου του Παναθηναϊκού τόσο στο φιλικό στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης όσο και στον σύνδεσμο της πόλης.

Ο τότε σύνδεσμος φιλάθλων της Θύρας 13 Τρίπολης κάλεσε τον Κριστόφ Βαζέχα στα γραφεία του και τον βράβευσε τιμώντας τον για τεράστια προσφορά του με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας σε μια εκδήώση γιορτή με κεντρικό σύνθημα "είναι τρελός ο Πολωνός!".

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε πως σε εκείνο το φιλικό του Αστέρα Τρίπολης με την Ρουφ Χορζόφ η αρκαδική ομάδα είχε νικήσει με 2-1 με τέρματα που πέτυχαν οι Παντελιάδης και Κατσαρός για τους κιτρινομπλέ ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε σκοράρει ο Γκούιλογκ.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Η Τρίπολη μια ζωή πράσινη θα είναι.Εκείνη τη μερα 500 ατομα στο κλαμπ μας στον Αγιο Βασίλη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.