Όταν η Δημητσάνα κατακτούσε το Κύπελλο Αρκαδίας το 1984 (vid)

Όταν η Δημητσάνα κατακτούσε το Κύπελλο Αρκαδίας το 1984 (vid)

Μάρτιος 08, 2019 - 11:02
0 σχόλια

Λίγες ώρες πριν από τους δεύτερους ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Αρκαδίας το ArcadiaPortal.gr συνεχίζει τα ρετρό αφιερώματα του ανοίγοντας και πάλι το χρονοντούλαπο της ιστορίας φέρνοντας στην επιφάνεια τον τελικό της Δημητσάνας με τον Πανθυρεατικό.

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω 35 ολόκληρα χρόνια και πάμε στην μεγαλύτερη έκπληξη του θεσμού του Κυπέλλου Αρκαδίας με την Δημητσάνα να στέφεται το 1984 για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπελλούχος Αρκαδίας στο γήπεδο του Παναρκαδικού επικρατώντας στον μεγάλο τελικό με 1-0 του Πανθυρεατικού σημειώνοντας μια επιτυχία που δεν έχει προηγούμενο μέχρι και σήμερα.

Την εφετινή χρονιά η Δημητσάνα είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος της Β' Αρκαδίας διεκδικώντας και πάλι τίτλο αυτό του πρωταθλητή και βέβαια την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Δείτε το αφιέρωμα από την ρετρό αθλητική εκπομπή του ArcadiaPortal.gr "Αρκαδικές Αθλητικές Ιστορίες"

Παραδοσιακά, ο θεσμός του Κυπέλλου σε όλα τα αθλήματα και σε όλο τον κόσμο θεωρείται ο θεσμός των εκπλήξεων. Αναμφίβολα, στο Κύπελλο Αρκαδίας η μεγαλύτερη έκπληξη έγινε την αγωνιστική περίοδο 1983-84, όταν και η Δημητσάνα, ομάδα Β’ κατηγορίας κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Αφού νίκησε το Μαντινειακό με 4-0 στην Τρίπολη, στη Β’ φάση κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Παναρκαδικό, που αγωνιζόταν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, στην Τρίπολη. Τι και αν τις ομάδες τις χώριζαν δύο κατηγορίες, η Δημητσάνα κέρδισε με 2-1 χάρη σε γκολ των Καραντώνη και Βελισσαρόπουλου, ενώ για τον Παναρκαδικό σκόραρε ο Παρασκευόπουλος.

Στα ημιτελικά, η Δημητσάνα απόκλεισε στην έδρα της την ΑΕΚ Τρίπολης, ομάδα Α’ κατηγορίας με 4-2 στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό. Αντίπαλος της ο Πανθυρεατικός, που επίσης αγωνιζόταν στην Α’ κατηγορία.

Στις 28 Μαρτίου του 1984 στο γήπεδο του Παναρκαδικού και με διαιτητή τον Τάσο Κακλαμάνο έγινε ο τελικός, με τη Δημητσάνα να επικρατεί με 1-0 στην παράταση , με γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Ραδαίος. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις εξής ενδεκάδες:

Δημητσάνα: Παΐκουλας, Δρέσιος (60’ Βελισσαρόπουλος), Γιαννακόπουλος, Καγιούλης, Καραντώνης, Κασκαντίρης, Κωστούρος (65’ Κυρίμης), Πανδής, Πετρόπουλος, Ραδαίος, Ρήγας Χρ.

Πανθυρεατικός: Κολοβός, Ι. Αλουπογιάννης (46’ Κοχλιός), Καρκούλης,Μ. Τσούμας, Α. Τσούμας,  Α. Κολλαρετάκης, Γ. Κολλαρετάκης (64’ Κ. Λαλογιάννης), Δ. Κουρμπέλης, Μπάρλας, Μπούζιος, Γ. Χατζηγιάννης

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε βίντεο με την είσοδο των ομάδων, το γκολ της αναμέτρησης και τους πανηγυρισμούς των νικητών.

Ειδήσεις: 
Video: 

1984 Τελικός Κυπέλλου Αρκαδίας Δημητσάνα Πανθυρεατικός 1 0


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.