Όταν εγκαινιάστηκε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης το 2000 (pics)

Όταν εγκαινιάστηκε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης το 2000 (pics)

Ιούλιος 11, 2016 - 09:31
16 σχόλια

Εδώ και αρκετές ημέρες το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης είναι το επίκεντρο συζητήσεων στην πόλη.

Συζητήσεις και συναντήσεις  έτσι ώστε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης να παραμείνει στην πόλη αλλά και να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητά του.

Το ArcadiaPortal.gr με αφορμή αυτές τις συζητήσεις θέλησε να σας παρουσιάσει ένα αφιέρωμα ρετρό με φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης στις 23 Ιανουαρίου 2000.

Την κορδέλα είχε κόψει ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Άκης Τσοχατζόπουλος επί δημαρχίας Αλέξανδρου Κοτσιάνη και νομαρχίας Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος είχε τελέσει τα εγκαίνια. Στα εγκαίνια είχαν παραβρεθεί πλήθος στρατιωτικών εκπροσώπων αλλά πολίτες της Τρίπολης και όχι μόνο.

Το πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου στη γωνία με την οδό Εθνομαρτύρων, το οποίο στεγάζεται σε οικία Μαλλιαρόπουλου και ιδρύθηκε το 1999 και  ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000, με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου όπου θα στεγάζονταν κειμήλια και ενθύμια από τους αγώνες των Ελλήνων σε διάφορες φάσεις της νεώτερης ιστορίας τους. Είναι χωρισμένο σε έντεκα ενότητες, οι οποίες διατρέχουν χρονολογικά όλες τις περιόδους του νεώτερου ελληνικού κράτους: από την Επανάσταση του 1821, τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, το Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, το Μικρασιατικό πόλεμο, τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, τη γερμανική εισβολή, την Κατοχή, τη μέση Ανατολή και, τελικά, την Απελευθέρωση από τις δυνάμεις του Άξονα το 1944.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν όπλα, στολές, τουφέκια, σπαθιά, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες, λιθογραφίες, χαρακτικά και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει μία προτομή του μεγάλου στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθώς και το αυθεντικό νεκρικό εκμαγείο του. Το Μουσείο αυτό, ένα από τα πέντε πολεμικά μουσεία που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, λειτουργεί ως σύμβολο μνήμης των δύσκολων καιρών που αντιμετώπισε η χώρα μας στην πορεία της να αναδειχθεί σε ελεύθερο, αυτόνομο κράτος.

Δείτε φωτογραφίες από το αρχείο του Ιω.Σ.


16 Σχόλια

Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει χαρακτηριστεί εγκληματική πολιτικη οργάνωση, γιατί έχει κατακλέψει τον Ελληνικό λαό και στη συνέχεια μας παρέδωσε στα χέρια του ΔΝΤ και των τοκογλύφων υποτίθεται δανειστών.

Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει χαρακτηριστεί εγκληματική πολιτικη οργάνωση, γιατί έχει κατακλέψει τον Ελληνικό λαό και στη συνέχεια μας παρέδωσε στα χέρια του ΔΝΤ και των τοκογλύφων υποτίθεται δανειστών.

Αλλος στο χώμα,, άλλος στη φυλακή και άλλος βουλευτής Σύριζα. Το ύφος ενιαίο: ΠΑΣΟΚ περήφανο, πατριωτικό

Τη μεγαλύτερη ζημιά στην πατρίδα την προξένησε το ΠΑΣΟΚ.Αναξιοκρατία ρεμούλες ημέτεροι,κλαδικές,κουτσονόμοι,εκβιασμοί,πρασινοφρουροί,παράνομες ελληνοποιήσεις,τραμπουκισμοί,λουφαδόροι,δωράκια,κωλόσπιτα,τομπρισμός,αυριανισμός.έργα και ημέρες Ανδρ.Παπανδρέου.

η πλατεια ονομαζεται 'Γεωργιου Β'μαθεται επιτελους τα βασικα σε αυτα τα σαιτ της υποτιθεμενης πληροφορησης του κοσμου και σταματηστε την παραπληροφορηση και συνεχιση των λανθασμενων διαδοσεων καποιον ηλιθιων που χαλανε την ονοματοδοσια βασικων πραγματων!

@τακης Δευ, 11/07/2016 - 18:54...Κοίτα εσύ να μάθεις ορθογραφία («μάθεται», «κάποιον» ηλίθιων) και τονισμό και άσε τις υποδείξεις, φαφλατά της υποτιθέμενης εξυπνάδας και διανόησης...Τράβα τώρα χέ$ε ψηλά κι αγνάντευε...

Σκηνές από το μέλλον. Μουσειακές φυσιογνωμίες από την διαχρονική σοφία των επιλογών του ελληνικού λαού, χωρίς την πίεση των τοκογλύφων

έΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΌΨΟΥΝ ΤΟΎΡΤΑ 5 ΜΈΤΡΩΝ ΣΑΝ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΈΚΟΨΕ Ο τΣΟΧΑΤΖΌΠΟΥΛΟς ΣΤ ΠΑΡΊΣΙ ΌΤΑ ΠΑΝΤΡΕΥΌΤΑΝ

σουργελο δεν πειραζει που ξεφτιλιστηκες......ετσι για να εχουμε να γελαμε!χαχαχαχχαχαχ

ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΖΗΤΩ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΤΡΟ ΜΕΘΥΘΡΕΙΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΚΑΝΔΥΛΑΣ Κ.Τ.Λ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.

Ποιος μπορούσε να κουνηθεί στην Ε.Ε. όταν ήταν ο Ανδρέας κύριοι; οι χαρτογιακάδες όταν έβλεπαν τον καθηγητή των οικονομικών τα κάνανε πάνω τους..... γιαυτό όλα τα <<πακέτα>> αλλά μετά ήρθαν τα καλόπαιδα του Χάρβαρντ και τα ισοπεδώσανε όλα, με πρώτο το <<παιντί>> και μετά τους άλλους συμμαθητές του.Αληθεύει ότι όλοι έχουν πάρει συγχωροχάρτι από Αγία έδρα για να μην δικαστούν ποτέ;

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο κ. Μπαρόζο αγόρασε για την Πορτογαλία τα ίδια άρματα, τα ίδια υποβρύχια, τα ίδια κανόνια με αυτά που αγόρασε ο κ.Τσοχατζόπουλος και ο κ. Τσοχατζόπουλος πήγε φυλακή ενώ ο κ. Μπαρόζο έγινε Πρόεδρος της Ε.Ε.; Συμπεράσματα δικά σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.