Ως πότε θα απειλείται η Πελοπόννησος από τα σκουπίδια; (pics,vid)

Ως πότε θα απειλείται η Πελοπόννησος από τα σκουπίδια; (pics,vid)

Απρίλιος 10, 2016 - 20:29
3 σχόλια

Το πρόβλημα με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εδώ και μήνες. Αντιμετωπίζεται με «μπαλώματα» από τους Δήμους ξεχωριστά, βλέπε χωματερές, και απειλεί με περιβαλλοντική καταστροφή ολόκληρη τη Πελοπόννησο . Πριν από μερικούς μήνες τα απορρίμματα στον Πύργο έφθασαν μέσα στην Αρχαία Ολυμπία. Στην Τρίπολη η χωματερή του Αγίου Βλάση «φιλοξενεί» περίπου 10.000 τόνους απορριμμάτων, ενώ καμία διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταφορά τους δεν έχει αποφέρει καρπούς, την ώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και το Μαίναλο κινδυνεύει από ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς, χώρια η υποβάθμιση της φύσης του μοναδικού βουνού μας.

Αλλά και η κατάσταση στη Μεσσηνία δεν είναι καλύτερη. Στις φωτογραφίες και στο βίντεο παρουσιάζεται η κατάσταση στη χωματερή του Μαραθόλακας.Η συγκεκριμένη χωματερή λειτουργούσε παράνομα έως το 2005, και το 2010 άνοιξε ξανά, καθώς η Καλαμάτα εκείνη τη χρονιά είχε πνιγεί στο σκουπίδι. Μια εικόνα που κάθε άλλο παρά άγνωστη είναι στην Τρίπολη, η οποία οδήγησε πλείστες φορές τις δημοτικές αρχές να ανοίξουν ΧΑΔΑ περιμετρικά της πόλης μας.

Μέσα στο βουνό, με έναν δεματοποιητή, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, γίνεται μια προσπάθεια τακτοποίησης των τόνων των απορριμμάτων. Αλλά, όσο καθυστερεί η εφαρμογή ενός σχεδίου που θα δώσει πραγματική λύση στο ζήτημα των απορριμμάτων, η υγεία των πολιτών και το περιβάλλον θα παραμένουν σε άμεσο κίνδυνο.

Η «εμπλοκή» της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, η κυβερνητική διγλωσσία αλλά και η αναποφασιστικότητα την οποία επιδεικνύουν οι δήμαρχοι, οι οποίοι εκπονούν σχέδια κατά μόνας και χωρίς ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ τους, καθυστερούν την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος που βιώνει συνολικά η Πελοπόννησος.

Video: 

Χωματερή Μαραθόλακας - Καλαμάτα


3 Σχόλια

Όσο δεν θα βάζουμε μυαλό και θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε Πέτρους Μήτσους Νικόληδες Κώστηδες και μένα σωρό ανίκανους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και ο θώκος.Γι αυτό λοιπόν ας βάλουμε τέλος στις Οικογενειοκρατίες.Καταλαβαίνετε νομίζω.

αισχοσ

Α τώρα διαπιστώνουμε το μέγεθος του προβλήματος; Τώρα ξαφνικά απειλείται η υγεία των πολιτών και το περιβάλλον; Τόσες δεκαετίες και τόσοι τόνοι κάθε είδους απορριμμάτων που έχουν θαφτεί όπως να είναι ή έχουν πεταχτεί οπουδήποτε δεν απειλούσαν κι απειλούν την δημόσια υγεία και το περιβάλλον; Πάνε κοντά 20 χρόνια από τότε που η Ελλάδα δεσμεύτηκε για το συμμάζεμα της κατάστασης με τα απορρίμματα. Τόσα χρόνια μπορούν να μας πουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι και οι χομπίστες δημοσιογράφοι πόσα μονόστηλα αφιέρωσαν για το ζήτημα; Ούτε ένα. Υ.Γ Ο Πύργος διοικητικά ανήκει σε άλλη περιφέρεια πονηρούληδες

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.