Ως μνημείο χαρακτηρίστηκε ο ΙΝ Αγίου Γεωργίου Βαλτεσινίκου (vid)

Ως μνημείο χαρακτηρίστηκε ο ΙΝ Αγίου Γεωργίου Βαλτεσινίκου (vid)

Μάιος 18, 2018 - 09:47
0 σχόλια

Η Αρκαδία είναι ένας τόπος σπουδαίων θρησκευτικών μνημείων που καλύπτουν μια ευρύτατη περίοδο, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Οι χριστιανικοί της ναοί, δε, αποτελούν μικρούς θησαυρούς τεχνοτροπίας και πολλοί από αυτούς διασώζουν τα τοπικά χαρακτηριστικά της λαϊκής, όπως λέμε, αγιογραφίας.

Σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας, χαρακτηρίζεται ως μνημείο ο Ιερός Ναός Αγιου Γεωργίου Βαλτεσινίκου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η απόφαση (δείτε ΕΔΩ), χαρακτηρίζεται ως ιστορικό μνημείο ως προς το κελύφος, τα εσωτερικά δομικά στοιχεία και το τέμπλο του (σ.σ. είναι ξύλινο) διότι συνιστούν ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία, σπάνια για την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο ναός.

Παρακολουθήστε στο βίντεο φωτογραφικές στιγμές στο χρόνο από τον Άγιο Γεώργιο Βαλτεσινίκου. Ο ναός με το ξυλόγλυπτο καρυδένιο τέμπλο, ο εορτασμός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας.

 

Video: 

Άγιος Γεώργιος Βαλτεσινίκου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.