«Ορθοπεταλιά» προς την επιτυχία το ελληνικό ξύλινο ποδήλατο (pics,vid)

«Ορθοπεταλιά» προς την επιτυχία το ελληνικό ξύλινο ποδήλατο (pics,vid)

Νοέμβριος 30, 2015 - 10:35
6 σχόλια

Hμερίδα «Θέληση, Όραμα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Ανατρεπτικός και ασυμβίβαστος είναι δύο από τις δεκάδες λέξεις με τις οποίες θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος τον Παύλο Ευμορφίδη, πρόεδρο και ιδιοκτήτη ελληνικής - πολυεθνικής εταιρίας χαρακτηρισμένης ως success story, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση - ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Θέληση, Όραμα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Ευμορφίδης, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το κοινό, δίνοντας μεστότητα και ζωντάνια στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε ενεργά και το κοινό. Ο κ. Ευμορφίδης κέρδισε τους παρευρισκομένους με παραδείγματα από την καθημερινότητά του στην εργασία του, αλλά και με την ενέργειά του σίγουρα απέδειξε ότι η επικοινωνία με τον αγοραστικό κοινό είναι το Α και το Ω, και αυτό είναι ίσως το βασικό συστατικό της τόσο μεγάλης επιτυχίας της εταιρίας του τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και μια ποδηλατάδα με χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα τα οποία κατασκεύασε η εταιρία. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από την Αθήνα, πέρασαν από το Άργος, την Τρίπολη και την Καλαμάτα.

Ο κ. Ευμορφίδης δημιούργησε το τέλειο ποδήλατο -100% από ελληνικά χέρια και με ελληνικά εξαρτήματα- το οποίο λέγεται «Kali Mera» και είναι έτοιμος να το πουλήσει σε όλο τον κόσμο.

Με ρηξικέλευθες μεθόδους, τα ποδήλατα «Kali Mera» φτιάχνονται εξολοκλήρου από δρύινο ξύλο, δηλαδή είναι άθραυστα με εγγύηση εφ’ όρου ζωής.
Ο σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός αλλά ταυτόχρονα δυναμικός, με την άνετη ξύλινη σέλα και τα ξύλινα πετάλια, όλα, φυσικά, χειροποίητα. 

Όποιος τα ερωτευτεί και θέλει να τα αποκτήσει, όπως μας είπε ο κ. Ευμορφίδης, είναι δυνατόν να πληρώσει το αντίτιμο με την πρακτική του «αντιπραγματισμού», δίνοντας π.χ. λάδι και σκόρδα ως αντάλλαγμα. Σημειωτέον ότι το ποδήατο έχει διαστάσεις τροχών 26΄ή 28΄ και έχει 2 εσωτερικές ταχύτητες. Κάθε ποδήλατο είναι χειροποίητο, όπως και τα ανταλλακτικά, και η ποιότητά τους συμβαδίζει με την ποιότητα του ποδηλάτου.

Ο κ. Ευμορφίδης, μεταξύ άλλων, μίλησε για την ιστορία του ποδηλάτου, για την κατασκευή του, για τα ελληνικά υλικά του, για το πώς ξεκίνησε, αλλά και για τα νέα σχέδια της εταιρίας του, με τα οποία καινοτομεί με επιτυχία στο επιχειρηματικό στερέωμα.

(Φωτογραφία: eurokinissi - Β.Παπαδόπουλος)

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Όταν η φαντασία καινοτομεί: η ελληνική επιτυχία του ξύλινου ποδήλατου


6 Σχόλια

Πόσα δένδρα πρέπει να καταστρέψουμε για να φτιάξουμε ένα από αυτά τα ποδήλατα; Χρησιμοποιούν κάτι ανακυκλώσιμο; Σε τι αποσκοπεί αυτή η πρωτοπόρος ιδέα; Συμβάλει κάπου στην προστασία του περιβάλλοντος; Ανακυκλώνονται ;

3758 δένδρα. Σκοπός της ιδέας η ταχύτερη αποψίλωση των δασών. Το περιβάλλον δεν χρειάζεται προστασία. Ανακυκλώνεται στο τζάκι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.