Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας της Τρίπολης

Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας της Τρίπολης

Αύγουστος 06, 2010 - 11:41

Το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. προκήρυξε θέσεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Έργο των ωρομισθίων εκπαιδευτικών είναι η διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων στα ΣΔΕ.
Οι εκπαιδευτικοί θα ενταχθούν με βάση τo σύνολο των μορίων τους σε πίνακες ταξινομημένους ανά Περιφέρεια, ΣΔΕ και γνωστικό αντικείμενο, και θα επιλέγονται από αυτούς σύμφωνα με την κατάταξή τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που ενδεχομένως προκύψουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην έδρα των ΣΔΕ ή στα τμήματα που λειτουργούν εκτός της έδρας τους, για το σχολικό έτος 2010-2011, υπογράφοντας σύμβαση με το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. για το συγκεκριμένο έργο που αναλαμβάνουν.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ο ρόλος του εκπαιδευτικού στα ΣΔΕ είναι έντονα συμμετοχικός. Ο εκπαιδευτικός δεν αρκείται στο καθαρά διδακτικό έργο, αλλά ο ίδιος, ως ερευνητής, διαγιγνώσκει τις μορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων.
Οι εκπαιδευτικοί στα ΣΔΕ πρέπει να βοηθούν τους ενήλικους εκπαιδευόμενους να «μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν», πρέπει να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους, να γνωρίζουν τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (επεξεργασία κειμένου, χρήση διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα ώστε να επικοινωνούν με συναδέλφους των ευρωπαϊκών σχολείων.
Τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στα ΣΔΕ είναι τα ακόλουθα:
Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλική Γλώσσα, Κοινωνική Εκπαίδευση, Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Πολιτισμική-Αισθητική Αγωγή.
Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας λειτουργεί και στην Τρίπολη.

Προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής είναι η κατοχή του αντίστοιχου για κάθε γνωστικό αντικείμενο τίτλου σπουδών (πτυχίο).
Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, αλλά θα καταταγούν στο τέλος του πίνακα μοριοδότησης.

Σε υποψήφιους εκπαιδευτές πολύτεκνους γονείς ή σε ένα από τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, προστίθεται το 10% επί του συνόλου της βαθμολογίας που θα συγκεντρώσουν.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση :
για ένα μόνο ΣΔΕ και
για ένα γνωστικό αντικείμενο.
Τυχόν επιλογή περισσότερων του ενός ΣΔΕ ή γνωστικού αντικειμένου αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών.
Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
Η αίτηση θα διατίθεται από την ιστοσελίδα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. (www.ideke.edu.gr/προκηρύξεις) και θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://sde.ideke.edu.gr.
Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω μορφή ή αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή fax δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται.
Στη φάση της υποβολής των αιτήσεων δεν συνυποβάλλονται δικαιολογητικά.
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010
ώρα 15:00.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων τα μόρια θα υπολογιστούν αυτόματα βάση της υπεύθυνης δήλωσης στοιχείων από το ηλεκτρονικό σύστημα και θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα (www.ideke.edu.gr) και στα γραφεία του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.
Οι υποψήφιοι που θα βρίσκονται σε επιλέξιμη θέση, θα κληθούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4, μετά από την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.
Επίσης, φάκελο με τα δικαιολογητικά τους θα υποβάλλουν και όσοι τυχόν κάνουν ένσταση κατά του πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων.
Τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν ιδιοχείρως ή θα αποσταλούν με εταιρία ταχυμεταφορών στην διεύθυνση
Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων,
Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 111 43 Αθήνα,
(τηλ.213 131 1611, 2ος Όροφος).

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις