Οριστικό: Πρωτάθλημα μίας κατηγορίας με δύο ομίλους την νέα σεζόν στην Αρκαδία

Οριστικό: Πρωτάθλημα μίας κατηγορίας με δύο ομίλους την νέα σεζόν στην Αρκαδία

Ιούνιος 22, 2020 - 20:14
0 σχόλια

Ένα από τα κορυφαία θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Αρκαδίας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Παράλιο Άστρος είναι και η δομή του νέου τοπικού πρωταθλήματος του νομού μας την νέα σεζόν.

Ετσι λοιπόν ένα από τα κεντρικά θέματα διαλόγου για την επόμενη χρονιά στην μετά covid-19 εποχή και τις πιθανές επιπτώσεις της πανδημίας ήταν και η πρόταση της ΕΠΣ Αρκαδίας για την δημιουργία πρωταθλήματος με μία κατηγορία των δύο ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια ως μια ομαλή διαδικασία ενός μεταβατικού πρωταθλήματος.

Όπως προέκυψε από την Γενική Συνέλευση ύστερα από ενδελεχή διάλογο και ανάλυση όλων των δεδομένων η πρόταση αυτή της ΕΠΣ Αρκαδίας βρήκε σύμφωνα τα σωματεία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και έτσι από την νέα αγωνιστική σεζόν θα έχουμε πρωτάθλημα μίας κατηγορίας με δύο ομίλους γεωγραφικών κρητιρίων ως μια βοήθεια στα σωματεία για να μειωθούν σε αυτή την δύσκολη χρονικά στιγμή λειτουργικές δαπάνες των εξόδων τους.

Μιλάμε για μία μεταβατική σεζόν από την οποία θα έχουμε με το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος play off για την ανάδειξη πρωταθλητή και για την άνοδο μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων από κάθε όμιλο και αντίστοιχα υποβιβασμό των τεσσάρων τελευταίων ομάδων επίσης από κάθε όμιλο για την δημιουργία Β' Αρκαδίας από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει εδώ να διευκρινήσουμε πως λόγω προτάσεων εκ μέρους των εκπροσώπων των σωματείων που έπεσαν στον τραπέζι η διεξαγωγή των play off αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνουν θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα ενώ το ίδιο ισχύει για το θέμα του υποβιβασμού και αν δηλαδή έχουμε 4 ομάδες από κάθε όμιλο να πέφτουν απευθείας η μέσω διαδικασία play out ενώ ανοιχτό παραμένει και το χρονικό όριο της μετβατικής αυτής περιόδου όπου θα κριθεί ανάλογα και με την εξέλιξη του Covid-19 από την νέα χρονιά.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.