Οριστική συμφωνία για το Brexit

Οριστική συμφωνία για το Brexit

Οκτώβριος 17, 2019 - 16:25
0 σχόλια

Σε συμφωνία για συντεταγμένο «διαζύγιο» στις 31 Οκτωβρίου κατέληξαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο. «Υπάρχει συμφωνία» δήλωσε από πλευράς του και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναρτώντας την επιστολή του με την οποία ενημερώνει σχετικά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει συμφωνία. Πρόκειται για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία και αποτελεί παρακαταθήκη για τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπερψήφισει τη συμφωνία» έγραψε ο κ. Γιουνκέρ.

Με διαφορά ενός λεπτού ανακοίνωσε τη συμφωνία και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καλώντας το βρετανικό κοινοβούλιο να την υπερψηφίσει το Σάββατο «προκειμένου να προχωρήσουμε και στις άλλες προτεραιότητές μας όπως το κόστος ζωής, το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.