Οργάνωση και λειτουργία εμποροπανηγύρεων στον Δήμο Μεγαλόπολης

Οργάνωση και λειτουργία εμποροπανηγύρεων στον Δήμο Μεγαλόπολης

Μάιος 14, 2018 - 14:40
0 σχόλια

Καταρτίστηκε και ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας εμποροπανηγύρεων στο σύνολο και κατά άρθρο, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την εμποροπανήγυρη «Αγίου Κων/νου και Ελένης» που διεξάγεται στην έδρα του Δήμου, στη Μεγαλόπολη.

Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει:
1) Γενικά τις προϋποθέσεις λειτουργίας και την οργάνωση των Παραδοσιακών Εμποροπανηγύρεων οι οποίες διεξάγονται (α) στην Δημοτική Κοινότητα Μεγαλόπολης κατά τη θρησκευτική εορτή Κων/νου και Ελένης, στις 21 Μαΐου και (β) στην Τοπ. Κοινότητα Βάστα κατά τον εορτασμό της Αγίας Θεοδώρας στις 11 Σεπτεμβρίου, εκάστου έτους.
2) Ειδικότερα την λειτουργία της πανηγύρεως Αγίου Κων/νου, ως τη μεγαλύτερη που διεξάγεται στον Δήμο.
3) Τους κανόνες αισθητικής, καθαριότητας, υγιεινής και τάξης στους χώρους διεξαγωγής των πανηγύρεων.

Η Παραδοσιακή Εμποροπανήγυρη θα είναι κατά βάση διήμερος και θα διεξάγεται την παραμονή και ανήμερα της θρησκευτική εορτής. Η διάρκεια της πανηγύρεως δύναται να παραταθεί για μία ή δύο ημέρες στην περίπτωση που ο εορτασμός πέφτει κοντά σε Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα για το έτος 2018:

  •  η πανήγυρη Αγίου Κων/νου προβλέπεται να διεξαχθεί κατά τις ημέρες:

Σάββατο 19-05-2018, Κυριακή 20-05-2018 και Δευτέρα 21-05-2018 και

  •  η πανήγυρη της Αγίας Θεοδώρας, προβλέπεται να διεξαχθεί κατά τις ημέρες:

Δευτέρα 10-09-2018, και Τρίτη 11-09-2018 .

Τα είδη που επιτρέπεται να πωλούνται είναι:
Άνθη-φυτά (και αποξηραμένα), ασημικά και Faux Bijoux (Φο Μπιζού), βιβλία, μικροεργαλεία, είδη pet-shop, είδη λαϊκής τέχνης, είδη κηπουρικής, είδη δώρων και διακόσμησης, είδη οικιακής χρήσης – υαλικά, καλλυντικά, λευκά είδη – είδη προικός, εκκλησιαστικά είδη, δερμάτινα είδη, είδη ένδυσης – υπόδησης, αξεσουάρ ένδυσης, παιδικά παιχνίδια, παραδοσιακά προϊόντα, νωπά και αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, παραδοσιακά γλυκά, κουλούρια και αρτοσκευάσματα, παγωτά, ποπ κορν, μαλλί γριάς και λουκουμάδες, παγωτό.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.