Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου: 20 χρόνια περιήγησης, δράσης και προσφοράς (vid)

Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου: 20 χρόνια περιήγησης, δράσης και προσφοράς (vid)

Σεπτέμβριος 20, 2019 - 13:17
0 σχόλια

Ειδική βραδιά πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογραφο "Ηλέκτρα" στο Λουτράκι για τα 20 χρόνια από ίδρυση του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου.

Προβλήθηκε η ταινία "Mountain", που απευθύνεται στον καθένα που αγαπάει τη φύση και τον καλό κινηματογραφου ενώ εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο τους λόγους που μας ωθουν στα βουνά.

 

Πέρασαν 20χρόνια από τότε που μια ετερόκλητη ομάδα, ανηφόρισε στα Γεράνεια και στο μοναστήρι του  Απ. Παύλου υπέγραφαν το καταστατικό για την ίδρυση του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου.

Ετερόκλητοι μεν αλλά όλους τους ένωνε όμως μια κοινή αγάπη. Η αγάπη για το βουνό  και για τη φύση γενικότερα, μαζί με μια δόση περιπέτειας.

Πολλά από τα ιδρυτικά μέλη μας έχουν φύγει από τη ζωή και όλοι εμείς οι παλαιότεροι κρατάμε μια θέση στην καρδιά μας γι’ αυτούς. Όμως νέα μέλη ήρθαν.

Ο σύλλογος μοιάζει σαν ένα ποτάμι που κυλάει…. Νέος κόσμος- νέα μέλη προσέρχονται και άλλα αναχωρούν με τον καιρό.Το ποτάμι όμως έχει πάντα νερό και κυλάει…..

Έχουμε περπατήσει σχεδόν σε όλα τα βουνά της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό , κοιμηθήκαμε απάνω στα βουνά χαζεύοντας το πλήθος των αστεριών και θαυμάζοντας το πρωί την ανατολή, κάναμε μπάνιο σε αλπικές λίμνες και τραγουδήσαμε σε αψηλά ερημοκλήσια.

Κατεβήκαμε με σχοινιά σε φαράγγια, διασχίσαμε ποταμούς και απολαύσαμε σπήλαια.

Κάναμε επισκέψεις σε πάμπολλους αρχαιολογικούς χώρους και μάθαμε την ιστορία τους.

Ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους άλλους, ντόπιους και ξένους άλλων συλλόγων και άλλων χωρών.

Επισκεφτήκαμε απρόσιτα χωριά , χορέψαμε σε πανηγύρια , γνωρίσαμε πλήθος νησιών της πατρίδας μας γευόμενοι όλες τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες τους

Έχουμε διανύσει χίλια μύρια χιλιόμετρα , έχουμε κάψει εκατομμύρια θερμίδες  αγκομαχώντας στα βουνά και τους βράχους και έχουμε χύσει ποτάμια ιδρώτα θυσία στην ομορφιά της φύσης , της ζωής και της άσκησης.

Κρατήσαμε τη ζωή μας απέναντι σε κάθε καιρό….. βουλιάξαμε στο χιόνι και στη  λάσπη της βροχής , κόντρα στο κρύο και τους ανέμουςόμως, όπως λέει και ο ποιητής «άξιο εστί το τίμημα».

Δεν  μετανιώσαμε ποτέ για όσα έχουμε βιώσει ….

Είμαστε πωρωμένοι, φυσιολάτρες   και αθλητές των ορέων…..

Και έχουμε λόγο να ζούμε, και να αισθανόμαστε ζωντανοί….

Είμαστε περιηγητές και οικολόγοι και καταφέρνουμε πάντα να βγάζουμε φωτογραφία είτε στην κορυφή είτε στα θαύματα της φύσης.

Ακόμα συζητήσαμε πολλά θέματα της ζωής, όταν οδοιπορούσαμε ή όταν καθόμαστε για να ξαποστάσουμε. Όλοι μας διαφορετικοί, με διαφορετικές απόψεις,με λογής λογής γνώσεις και περγαμηνές ο καθένας μας..

Και κατανοήσαμε έτσι περισσότερο ότι συμβαίνει γύρω μας

Παράλληλα με αυτά ο σύλλογος μας με άλλες μορφής δράσεις συνεισέφερε στην τοπική κοινωνία και ανάπτυξη του τόπου μας αφού:

Καθαρίσαμε και διαμορφώσαμε μικρές διαδρομές στα όρια του Δήμου μας που μπορεί να περπατήσει ο καθένας.

Διανοίξαμε και σηματοδοτήσαμε ένα δίκτυο μονοπατιών στα Γεράνεια περίπου 100 χιλιομέτρων.

Καταγράψαμε με GPSκαι αναρτήσαμε τις διαδρομές , καθιστώντας τες  προσιτές σε κάθε σύλλογο ή μεμονωμένο πεζοπόρο.

Συνεργαστήκαμε με  εταιρείεςγια την  έκδοση χαρτών των Γερανείων

Διανοίξαμε και ασφαλίσαμε 3 φαράγγια στην περιοχή μας με το φαράγγι της Γερακίνας (πάνω από το Σχίνο) να είναι σήμερα το πρώτο σε καταβάσεις  φαράγγι της Ελλάδας.

Διοργανώνουμε δρομικούς  αγώνες και ορεινούς αγώνες .

Και όλα τούτα με εθελοντική εργασία και πολλές φορές και οικονομική συνεισφορά των μελών του

Με τη δράση μας αυτή προσελκύουμε κόσμο στην περιοχή μας και συμβάλλουμε στην προβολή και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Προσπάθεια και  ευχή όλων μας είναι  η συμμετοχή όλο και περισσότερο συμπολιτών μας στις δράσεις του συλλόγου.

Γιατί μόνο κέρδος θα έχουν γιατί κάθε συμμετοχή τους θα είναι συνεισφορά στον εαυτό τους.

Και για να συνεχίσει το ποτάμι να έχει νερό και να κυλάει….

Κλείνοντας θα προσθέσουμε και τούτο. Εμείς, αν ήταν να ξαναζήσουμε και όσες ζωές να ξαναζούσαμε– και το ορκιζόμαστε όλοι μας -  τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα θα κάναμε πάντα και ακριβώς τα ίδια…

Σας ευχαριστούμε

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ειδήσεις: 
Video: 

Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου: 20 χρόνια περιήγησης, δράσης και προσφοράς


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.