Ώρα - μηδέν για τη ΔΕΗ: Το ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Μεγαλόπολης

Ώρα - μηδέν για τη ΔΕΗ: Το ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Μεγαλόπολης

Οκτώβριος 11, 2019 - 17:43
1 σχόλια

Στη«Διαύγεια» δημοσιεύθηκε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης με το οποίο δηλώνει την αντίθεσή του στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ:

- Δηλώνουμε την αντίθεση μας στο κλείσιμο των Λιγνιτικών Μονάδων ΙΙΙ και IV Μεγαλόπολης.

- Επισημαίνουμε ότι, μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή. Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και διαταράσσει τον ιστό της κοινωνίας.

- Το κλείσιμο των Μονάδων ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η χώρα να σταθεί, για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση, που βίωσε και βιώνει. Καμία περαιτέρω συρρίκνωση και παραχώρηση εθνικού πλούτου.

- Δηλώνουμε, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα κεκτημένα των δημοτών των ενεργειακών Δήμων στην ανάπτυξη με την παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας, όπως είναι το ΕΑΠ και η Τηλεθέρμανση.

- Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, η τοπική κοινωνία, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, όπως άλλωστε το έχουμε πράξει και στο παρελθόν.

- Να συσταθεί διαπαραταξιακή Επιτροπή Αγώνα.

Πιο αναλυτικά, δείτε ΕΔΩ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ Δ.Σ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ,ΚΑΛΥΨΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ .ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 1,2,3 ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ .ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΝΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΑΛΙΩΝ Δ.Σ. ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ,ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΕΝΧΟΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΙΧΡΟΝΙΣΘΕΙΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΗ.(ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ).ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΕΙΝΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.