ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν την 26η Οκτωβρίου η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πριν την 26η Οκτωβρίου η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης

Οκτώβριος 22, 2018 - 19:01
0 σχόλια

Μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή πριν την 26η Οκτωβρίου, θα καταβληθεί στους δικαιούχους παραγωγούς η προκαταβολή των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την ακριβή ημερομηνία των πληρωμών να εξαρτάται αποκλειστικά από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων σταδίων και διαδικασιών προκειμένου να λάβει ΦΕΚ η σύμβαση χρηματοδότησης.

Την είδηση, επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή δημοσιεύματα που τοποθετούσαν τις πληρωμές την περασμένη Πέμπτη 18/10. «Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου» ξεκαθαρίζει.

Για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να προηγηθούν συγκεκριμένα στάδια με βάση τη νόμιμη διαδικασία.

Ο Οργανισμός είναι έτοιμος, καθώς έχει ολοκληρώσει όλα τα τεχνικά θέματα της πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι μόλις η υπογεγραμμένη σύμβαση λάβει το ΦΕΚ, αμέσως θα πιστωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνολικό ποσό ύψους 680 εκατομ. ευρώ στους λογαριασμούς 536.000 περίπου δικαιούχων, ποσό που αντιστοιχεί στο 70% της αξίας των δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσής τους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.