Ομοβροντία της αντιπολίτευσης για τις πλημμύρες – Παυλής: Ακραία τα καιρικά φαινόμενα

Ομοβροντία της αντιπολίτευσης για τις πλημμύρες – Παυλής: Ακραία τα καιρικά φαινόμενα

Ιανουάριος 29, 2019 - 21:05
11 σχόλια

Οι πρόσφατες πλημμύρες, όπως ήταν επόμενο, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, δίχως, δυστυχώς, να προκύψει κάποιο γόνιμο συμπέρασμα για την όλη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος με τις πλημμύρες και τις καταστροφές, πέραν του να ξεκαθαριστεί τίνος αρμοδιότητα είναι τι.

Πρώτα ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων αναφέρθηκε στις πολλές ζημιές που έπαθε ο Δήμος από τις πλημμύρες και από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία.

Οι ζημιές πολλαπλασιάζονται και από τη μεγάλη καταστροφή του Ιουνίου ελάχιστα, μην πω τίποτα, δεν έχει γίνει.

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι, επισκεπτόμενος το Ζευγολατιό την προηγούμενη Παρασκευή, από τύχη διαπίστωσε ότι δεν μετατράπηκε ο κάμπος σε μια απέραντη λίμνη.

Ουδείς φρόντισε να βγάλει δέκα κλαδιά από την καταβόθρα.

«Η πλαϊνή πλευρά της τοιχοποιίας θα έπεφτε, αν συνεχιζόταν η βροχόπτωση. Κάποιοι βγαίνουν και ρίχνουν ευθύνες δεξιά και αριστερά, ενώ έχουν αρμοδιότητες».

Είμαστε εδώ για να μπορούμε να προλαμβάνουμε. Μία φταίει ο νόμος, μία ο υπουργός, μία ο περιφερειάρχης και εμείς δεν κάνουμε τίποτα.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης σημείωσε ότι από την κακοκαιρία αναφέροντας ότι από το 2016 δεν πήρε ο Δήμος κανένα μάθημα.

Βρέθηκα στην Αγία Φωτεινή, στο Στενό, στην Τεγέα και σε άλλα χωριά και βρήκα κατοίκους απογοητευμένους.

«Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει κανέναν καθαρισμός στα ρέματα και στα χαντάκια. Οι όποιες ελλείψεις αφορούν και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Έχουμε εγκαταλειφθεί πλήρως, είναι κοινή η πεποίθηση των κατοίκων, καθώς έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες τους».

«Τα δέντρα είναι πλημμυρισμένα μέρες τώρα, και δυστυχώς αυτά θα χαθούν»

«Είναι ντροπή να κάνουμε αυτοψίες, αυτό μοιάζει με την νεκροψία, δυστυχώς οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από όλους, γιατί βλέπουν ότι δεν γίνεται τίποτα και τα χρήματα μένουν αδιάθετα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα, καμία πρόληψη.»

«Τι να πω για τις πλημμύρες; Λυπάμαι πάρα πολύ που ταλαιπωρούμε τους πολίτες για πράγματα αυτονόητα», αρκέστηκε να αναφέρει ο Νίκος Τσιαμούλος, αφού, όπως είπε, ξέρει τι απάντηση θα λάβει.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής δήλωσε ότι εκπλήσσεται από το γεγονός ότι τίθενται τα θέματα των καιρικών φαινομένων, και επέρριψε ευθύνες στους πολίτες, οι οποίοι επιμένουν να οργώνουν τα χαντάκια και δεν τα κρατούν ανοικτά.

«Προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τα καιρικά φαινόμενα. Θα μπορούσα να δεχτώ μομφή για οτιδήποτε, αλλά δεν μπορούν οι πολίτες να κουνάνε το δάχτυλο όταν έχουν κλείσει τα χαντάκια και τους δρόμους και δεν αφήνουν κανέναν να ακουμπήσει. Δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν καθαρίστηκαν οι καταβόθρες».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος: «Όταν βιάζουμε το περιβάλλον και πετάμε πλαστικά, θέλει συνεχή καθαρισμό η καταβόθρα. Μην λέτε πράγματα που δεν πείθουν κανέναν. Αμέσως να εκμεταλλευτούμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο και εγκαλείτε τη δημοτική αρχή, χωρίς να βλέπετε τις κακοτεχνίες που έχουν γίνει σε προηγούμενα χρόνια».

Δεν μεταθέτω ευθύνες. Νόημα έχει να ανοίγουν τα χαντάκια. Κανείς δεν θέλει να βάλει ένα ευρώ να ανοίξουν τα χαντάκια. Στη Μηλιά δεν υπάρχει ούτε ένα χαντάκι ανοιχτό. Έχουν οργώσει και την άσφαλτο.

Τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος κ. Μητρόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι δεν είναι οι καταβόθρες αρμοδιότητα του Δήμου.

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε στην καταβόθρα του Ζευγολατιού όταν το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Περιμέναμε να πλημμυρίσει του Κάψια, αφού έκλεισε ο Μπίκος. Ως προς τα χαντάκια, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι στα ρέματα υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια και έχει γίνει πολλή δουλειά, αλλά για τα χαντάκια υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες.»

«Ίσως δική μας ευθύνη είναι που δεν έχουμε κυνηγήσει αυτή τη δουλειά».


11 Σχόλια

Μεχρι να ξεδιαλεχτείτε, θα πνιγούν όλοι ...... Πίτες όμως κόβονται η μία μετά την άλλη !!

ΤΑ ΘΥΜΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΩΡΑ,,, ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ Ή Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΗ ΚΑΜΙΑ.

Ωραίος ο Παυλής, για την ανικανότητά του κατηγορεί τώρα τους χωρικούς; Δηλαδή οι χωρικοί θέλουν να πλημμυρίσουν και για αυτό δεν ανοίγουν χαντάκια; Σε ποιόν τα λες αυτά ρε Μήτσο;;;;

Ο Αντώνης Μητροπουλος πρέπει να ντρέπεται όταν μιλάει. Στις 26 Ιουνίου 2016 γελούσε ειρωνικά για τα πλημμυρισμένα σπίτια στη Μαγούλα Τεγέας. Ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ποιός είχε τοτε και ποιός έχει τώρα τις αρμοδιότητες. Η καραμέλα τότε ηταν το ακραίο καιρικό φαινόμενο. Τώρα είναι οι πολίτες. Ο νόμος είναι σαφεστστος. Οταν κληθεί να καταθέσει θα συνεχισει να γελά ειρωνικά και να κουνάει το δάχτυλο σε ηλικιωμενες γυναίκες??? ή δεν θα παει καθόλου.? Τα ξέχασες? Εμεις ΟΧΙ.

Έχει και ένα δίκιο ο Μήτσος. Είναι γεγονός ότι κάποιοι χωρικοί πετάνε διάφορα υλικά σε καταβόθρες και δεν αφήνουν να καθαριστούν τα χαντάκια που οδηγούν σε αυτές, προκειμένου να κατευθυνθούν αλλού τα νερά και να πνίξουν άλλες ιδιοκτησίες.

Δήθεν "ακραία καιρικά φαινόμενα". Όπως λέμε "ακραία βλακεία".

Τι να καθαρίσει μωρέ ο Μήτσος? Εδώ 4 χρόνια δεν έχει ρίξει μια φτυάρια πίσσα να κλείσει μια λακκούβα...αααα έχετε τρελές απαιτήσεις εκεί στα χωριά. Ο πιο άχρηστος δήμαρχος που πέρασε ποτέ..

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟ.

Ναι με τα πλαστικά ποτήρια και τα καλαμάκια φράζει η καταβόθρα κ. Παυλή. 50 χρόνια ακαθάριστες είχαν φυτρώσει απο καρυδιές μέχρι πλατάνια. Πήγες να δεις ποτε τι ανοιγμα εχουν τώρα που τις άνοιξε ο Σμουδιάνης? 4 χρόνια τι έκανες και εσυ και ο Σμυρνιώτης και ο Βόσνος? 2 εκατ ευρώ έχεις στη διαθεσή σου για αντιπλημυρικά. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?? Περιμένεις να περασει η μπόρα ως συνήθως. 50 χρόνια μόνο ο μηχανικός Σμουδιάνης ανέλαβε υπεύθυνα κατι να κάνει. Αλλα και αυτόν βρήκαν τρόπο τα ** των χωριών να τον ....παρασύρουν με τον ελεεινό υπόγειο τρόπο τους.

O ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΟ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗ,ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ.ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΜΟ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ. ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΑ.ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΥ Ο Κ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ? ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ. ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΑΠΟΨΗ.

Μ' αρέσει που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ασχολούνται (έστω και με τη μορφή σχολίων) με τον τελειωμένο τον Παυλή. Δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ότι Παυλής finito, fin, the end, τέλος, τέρμα; Πώς αλλιώς να το πούμε να το καταλάβετε; ΤΕ-ΛΕΙ-Ω-ΣΕ !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.