Ομοβροντία εναντίον της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τα απορρίμματα από Συλλογικότητες (pics,vid)

Ομοβροντία εναντίον της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τα απορρίμματα από Συλλογικότητες (pics,vid)

Ιούνιος 09, 2017 - 17:11
1 σχόλια

Κατεπείγουσα συνέντευξη Τύπου διοργάνωσαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας οι πολιτιστικοί φορείς και οι συλλογικότητες που εναντιώνονται στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Κορίνθου και Σπάρτης κκ. Πνευματικός και Βαλιώτης αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος Β. Κυνουρίας κ. Μανώλης Σκαντζός και ο αντιπρόεδρος του ΠεΣυ κ. Γατσόπουλος. 

Αρχικά, η κυρία Καλλιόπη Κουτουζή, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παλαιόχουνης και μέλος του συντονιστικού, νομικός, είπε ότι οι Συλλογικότητες της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας σε μια ύστατη προσπάθεια κατά της ΣΔΙΤ, προκειμένου να αποκαλύψουν νέα στοιχεία.

Δεν μπορούμε να πάμε σε ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ. Είναι μεθοδευμένος ο ΠΕΣΔΑ.

Ο κ. Πέτρος Μπούρκουλας, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καλλιρροϊτών, και μέλος της επιτροπής, από την πλευρά του είπε ότι στην απάντησή του προς τον κ. Κωνσταντινόπουλο σχετικά με το κόστος ανά τόνο της ΣΔΙΤ, ο υπουργός Οικονομίας δεν είχε συμπεριλάβει το κόστος μεταφοράς: «Είναι αλχημείες τα 69 ευρώ, για να κοροϊδέουν εμάς που ίσως μας θεωρούν βλάκες».

Αυτά για τις μονάδες είναι όλα παραμύθια της Χαλιμάς.

Ο κ. Δημήτρης Καπόπουλος είπε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από πολιτικά πρόσωπα τα οποία συμβάλλουν να υπογραφεί μια σύμβαση με υπέρογκα κόστη. Ο κ. Βασίλης Γιόκαρης, πρόεδρος της εταιρίας Αρκαδική Εναλλακτική ΑΕ, είπε ότι κάποιοι πολίτες της Τρίπολης έβαλαν το χέρι στην τσέπη και δραστηριοποιήθηκαν στα υλικά ανακύκλωσης και να παράγουν έργο, μιλώντας για την προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και για το έργο που έχουν επιτελέσει.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαγγέλης Ντανής από το Ναύπλιο, μέλος της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», κάλεσε τον υπουργό να χρηματοδοτήσει τους ΧΥΤΑ που έχουν αδειοδοτηθεί, καθώς υπάρχουν μελέτες που έχουν ωριμάσει, και να μην υπογράψει τη ΣΔΙΤ.

Ως προς την ερώτηση του κ. Κωνσταντινόπουλου, είπε ότι από τη μια μεριά έχουμε 120 ευρώ με τη ΣΔΙΤ και από την άλλη 30 ευρώ με τις τοπικές διαχειρίσεις.

Καλούμε τον υπουργό Οικονομίας να πει το πραγματικό κόστος της ΣΔΙΤ.

Ο κ. Σταύρος Αργυρόπουλος, πολίτης και δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης, επικεντρώθηκε στην απόφαση του Δήμου Σπάρτης που τάχθηκε κατά της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Είναι ντροπή για τη χώρα να μην μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα απορρίμματα.

Ο κ. Αργυρόπουλος συμπλήρωσε ότι αν δεν γίνουν τα έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων θα προχωρήσουν σε προσωρινή αποθήκευσή τους.

Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών, ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός έλαβε τον λόγο για να δηλώσει ότι ο λόγος της παρουσίας τους είναι να αποτρέψουν ένα περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο. «Θα συνεχίσουμε έναν αγώνα που θα δικαιωθεί για να μην υπογράφει η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Αλλά σίγουρα όποια υπογραφή και να πέσει, θα έχει τραγικά αδιέξοδα και δεν θα δοθεί λύση», είπε.

Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης είπε ότι η διαχείριση της Περιφέρειας είναι εις βάρος των πολιτών:

Προχωρούμε στη δική μας υλοποίηση του προγράμματος από όταν αναλάβαμε τη δημοτική αρχή. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υπογράψει τη ΣΔΙΤ και ότι πρέπει να πιστεύει στον ΦΟΔΣΑ και στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκαντζός δήλωσε απογοητευμένος διότι δεν υπήρξε συμμετοχή του κόσμου στη συνάντηση και ότι αυτό είναι πρόβλημα. Αναφερόμενος στο δελτίο Τύπου του βουλευτή Αρκαδίας με την απάντηση του υπουργού Οικονομίας για το κόστος της ΣΔΙΤ, είπε ότι ο υπουργός απάντησε πολύ προσεκτικά και ότι ουδεμία σχέση έχουν τα λεγόμενά του με το δελτίο Τύπου του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο Κωνσταντινόπουλος είναι ο λαγός του Τατούλη. Εγώ θα λέω τον καθένα με το όνομά του και θα είμαι πάντα εδώ.

Τέλος, ο κ. Σκαντζός μίλησε και για τον ΦΟΔΣΑ και για την εναντίωσή του κατά 70% των μελών στη ΣΔΙΤ. «Σας δηλώνω ότι εγώ προσωπικά θα ζητήσω να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ. Πρέπει να τελειώσει αυτός ο πρόεδρος και αυτή η εκτελεστική επιτροπή. Πρέπει να παραιτηθούν».

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

Arcadia Portal.gr Ομοβροντία εναντίον της ΣΔΙΤ από Συλλογικότητες


Υπάρχει 1 Σχόλιο

''Συλλογικοτητες'' τι ειναι παλι αυτο; κατι αριστερο ισως; ποιος τους ψηφισε; ποιος τους δινει το λογο; δεν πιστευω να ειναι Μ.Κ.Ο.; χορτασαμε και απο αυτες! Μηπως ειναι παραρτημα κοματος που συνεχως διαμαρτυρεται;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.