Ομόφωνα αντίθετο το ΔΣ Τρίπολης στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

Ομόφωνα αντίθετο το ΔΣ Τρίπολης στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη

Δεκέμβριος 06, 2017 - 11:38
0 σχόλια

Κατηγορηματικά αντίθετο είναι το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης για την πώλησης Μονάδων και Ορυχείων Ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε.

Ύστερα από την συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής εγκρίθηκε ομοφώνα το ακόλουθο ψήφισμα.

Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην απελευθέρωση –ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, στη συρρίκνωση της λιγνιτικής παραγωγής, στην πώληση του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης (μονάδες και ορυχεία) και σε οποιαδήποτε μορφή εγκατάστασης.

Επισημαίνει,  ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει δραματικά την κατάσταση στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας πρωτίστως στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης και κατ ́ επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας.

Η συρρίκνωση της ΔΕΗ συνιστά ολέθριο λάθος, καθώς αχρηστεύει έναν πυλώνα ανάπτυξης πάνω στον οποίο θα μπορούσε η Χώρα να σταθεί για την ανάκαμψή της, μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει.  Καμία περαιτέρω συρρίκνωση και παραχώρηση εθνικού πλούτου.

Απαιτούμε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία το σύνολο των εκτάσεων  από τα εξαντλημένα ορυχεία.

Να αποκατασταθούν από τη ΔΕΗ τα εξαντλημένα ορυχεία , που είναι και υποχρέωση της που απορρέει από την παραχώρηση των εδαφών και τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Με ευθύνη του κράτους να γίνουν οι μελέτες και τα έργα υποδομής (δρόμοι, αρδευτικά έργα, δίκτυα κ.λ.π.), ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων (αγροτών – κτηνοτρόφων – αυτοαπασχολούμενων κ.λ.π.) τα εδάφη των ορυχείων που θα περάσουν και θα γίνουν κρατική ιδιοκτησία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.