Όμηροι του όχλου

Όμηροι του όχλου

Μάρτιος 12, 2018 - 12:25
3 σχόλια

EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η οπλοφορία στο γήπεδο απαγορεύεται για όλους, σωστά;

Θέλω να πω, όταν έψαχναν την τσάντα μου στο ΟΑΚΑ, και δίπλα μου την τσάντα εκείνης της δεκαεξάχρονης που γύριζε από φροντιστήριο, δεν εξυπακούεται ότι είχαν ελεγχθεί όλοι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο, των προέδρων των ομάδων συμπεριλαμβανομένων;

Όχι; Γιατί όχι;

Ο οπλοφόρος Ιβάν Σαββίδης μπουκάρει στο γήπεδο με το χέρι στο όπλο του, περιστοιχισμένος από τους «δικούς του». Η Αστυνομία είναι ακριβώς δίπλα του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Και δεν συλλαμβάνεται.

Ούτε τον περιμένει η Αστυνομία έξω από το γήπεδο, έστω, για να τον συλλάβει.

Αν δεν ήταν ο Σαββίδης και ήταν οποιοσδήποτε άλλος ο οπλοφόρος, τι θα είχε συμβεί; Επειδή, λοιπόν, ο οπλοφόρος είναι ο Σαββίδης, τον αφήνουμε να γυρίσει στο σπίτι του και βγάζουμε ένταλμα μια μέρα μετά.

Το 90% όλων εσάς, θα μου πει: Μα καλά, δεν ξέρεις τι σου γίνεται, ολόκληρο πρόεδρο ομάδας θα ελέγξουν και θα συλλάβουν κιόλας, πού ζεις;

Τι θα πει πού ζω; Ζω σε ένα κράτος όπου έχω ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τον Σαββίδη από τον Νόμο. Αν το αμφισβητήσουμε αυτό, πού θα καταλήξουμε;

Απόφαση που ελήφθη ξημερώματα Κυριακής(!), επέτρεψε, τελικώς, στον ΠΑΟΚ να αγωνιστεί με κόσμο στο ματς με την ΑΕΚ και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

(Ξημερώματα, δίνεις δικαιώματα... Τι άλλο να σχολιάσει κάποιος;)

Το γκολ του ΠΑΟΚ χθες ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, αλλά μετά τις αντιδράσεις, μέτρησε. Δεν ξέρω τι ήταν και τι δεν ήταν το γκολ -ο διαιτητής αποφασίζει, και σε έναν αγώνα πολιτισμένο η απόφασή του θα έπρεπε να αρκεί- αλλά αφού τα έχει χώσει ο Ιβάν, το γκολ πρέπει να μετρήσει. Βγαίνει ο Γιαννακόπουλος και γράφει: «Όταν έχεις ρίξει καμιά κατοστάρα στην ομάδα και σε κλέβουν από παντού, κάθε αντίδραση, ακόμα και οι λανθασμένες, είναι δικαιολογημένες... Respect στον Ιβάν».

Ακόμα κι αν μπούκαρε, δηλαδή, η προεδράρα στον αγωνιστικό χώρο με καμιά δεκαριά ράμπο και άρχιζαν να πλακώνουν στο ξύλο διαιτητή, επόπτες, και τους διακοσμητικούς, τελικά, αστυνομικούς, θα ήταν δικαιολογημένη αντίδραση κατά τον Γιαννακόπουλο, επειδή «έχει ρίξει μια κατοστάρα» και πρέπει ντε και καλά να πάρει πρωτάθλημα.

Δηλαδή έχουμε προέδρους που ντε-ντε-με πρέπει να πάρουν το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το λαλά, επειδή «τα χώνουν», έναν όχλο ανεξέλεγκτο -πόσοι, αλήθεια, από τους ψευτο-αναρχικούς των Εξαρχείων που ταμπουρώνονται στο Πολυτεχνείο είναι οργανωμένοι οπαδοί ομάδων;.. Αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα, ε;- που δεν θα αφήσει λιθάρι πάνω σε λιθάρι στη Θεσσαλονίκη για τα όσα έγιναν και μια κυβέρνηση που θέλει να εξυγιάνει το πρωτάθλημα και που ύστερα από τόσες ώρες ακόμα δεν έχει πάρει τη μόνη απόφαση που πρέπει να πάρει: Διακοπή του πρωταθλήματος και καμία επανεκκίνησή του.

Επειδή η κυβέρνηση φοβάται τον όχλο. Και τον Σαββίδη.

Τα χθεσινά στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποδεικνύουν ότι έχουμε φθάσει πολιτιστικά, πολιτικά και ηθικά στον πάτο. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο όχλος και οι εξουσίες το μόνο που κάνουν, είναι να του χαϊδεύουν τα αφτιά.

«Μέσα σε όλα τα κοσμοϊστορικά που γίνονται στο ποδόσφαιρο το μίσος κατά του Ολυμπιακού και τα αίσχη εναντίον μας σε όλα τα επίπεδα, προκαλεί οργή η σιωπή των βουλευτών και πολιτευτών του Πειραιά! Θα ήθελα να ήξερα τι σκέφτονται!» Τάδε έγραψε ο Καπαραπάς.

Εγώ θα ήθελα να ήξερα τι σκέφτεται ο Καραπαπάς και ο κάθε Καραπαπάς. Οι βουλευτές του Πειραιά ορθώς δεν ανακατεύονται με πράγματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Στη δεύτερη φωτογραφία, σε ευθεία αντίθεση με όλα όσα συμβαίνουν στην Α' Εθνική, το πανό-σύνθημα του Αυτο-οργανωμένου Ασπάλαθου Χανίων: «Τα καλύτερά μας γκολ δεν τα έχουμε φάει ακόμη». Η ομάδα του Ασπάλαθου, λέει, όταν η αντίπαλή της μένει με δέκα παίκτες, βγάζει κι εκείνη έναν για να παίζει ισότιμα. Όχι, δεν είναι όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες σαν τον Ασπάλαθο, εξάλλου στα τοπικά πρωταθλήματα γίνονται οι μεγαλύτερες καγκουριές -να κυνηγάει ο πρόεδρος ομάδας μέσα στο γήπεδο τον διαιτητή με ένα μάτσο φράγκα στα χέρια και τέτοια γνωστά, «γραφικά»...

Επομένως, όχι, δεν βρωμάει το ψάρι μόνο από το κεφάλι.

Για να δούμε, λοιπόν: πόσο γενναία είναι η κυβέρνηση που θέλει να εξυγιάνει το πρωτάθλημα; Θα κάνει το δύσκολο και το σωστό ή θα μείνει όμηρος του όχλου -και των χειριστών του- και πάλι; Στα κανάλια οι δημοσιογράφοι, πάντως, έχουν βαλθεί να επισημαίνουν συνεχώς πόσο δύσκολο είναι να διακοπεί το πρωτάθλημα και πόσα προβλήματα θα δημιουργήσει στις ομάδες και αυτό δεν προμηνύει τίποτε γενναίο, παρά μόνο ακόμα μία υπαναχώρηση.

Respect, που λέει και ο Γιαννακόπουλος, μόνο στον Βιερίνια. Σήκωσε το δάχτυλό του απέναντι στο όπλο του προέδρου της ομάδας του και έδειξε ποιος είναι ο αρχηγός.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

3 Σχόλια

Αυτά είναι τα κατορθώματα του κυρίου πρωθυπουργού.όταν πήγε στη Θεσσαλονίκη είπε ότι το μόνο που απομένει τώρα είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα.Και φυσικά οι θεσσαλονικεις Μακεδονομάχοι απόγονοι το Αλεξάνδρου το θεώρησαν αυτονόητο.Εχουμε και λέμε Τσίπρας Σαββίδης Μακεδονομάχοι πιστολοφόροι και δεν συμμαζέυεται.ΑΙΣΧΟΣ.

η πλύση εγκεφάλου με ομάδες καλα κρατεί......οι σκεπτόμενοι άνθρωποι βλέπωντας την αλητεία, τις ... "ψιτ αγαπούλες " καθε ομάδας....μαγαζάκια-πλυντηρια χρηματων..απέχουν....απο τη βρωμια του καθε βαρώνου-λεφτά-με τους μπράβους ....οι υπολοιποι σαν να ηδονίζοντται απο την σαπιλα, πανε και τον πληρώνουν(!!!!) παιρνοντας εισητηρια για να τον κανουν ακόμα ποι "μαγκα"

Συνεχίστε παιδιά....παρτε διαρκειας,,παρτε εισητηρια χαρείτε ή εκνευριστείτε ,φανατιστείτε για το θεατρο που παιζεται μπροστα σας.....πλουτιστε τους κι αλλο για να μπορούν να σας δουλεύουν πιο εύκολα.......όποιος παει γήπεδο ή ασχολείται γνωρίζει εδω και χρόνια εκ των προτέρων πως τον κοροιδεύουνε στα ματια του.....υπάρχει κανενας αφελής? Χρηματοδοτήστε τους λοιπον κι άλλο....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.