Ομιλία στο Λεωνίδιο με θέμα την αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο (pics)

Ομιλία στο Λεωνίδιο με θέμα την αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο (pics)

Φεβρουάριος 21, 2017 - 12:48
0 σχόλια

Ομιλία με θέμα την αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου Λεωνιδίου, το Σάββατο 4/2/2017 στην Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο.

Ομιλήτρια ήταν η ψυχολόγος ΜSc. Ρουσάλη Θωμαΐς η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία τρία χρόνια στην περιοχή μας.

Η επιλογή του θέματος δεν ήταν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα της έντονης ανησυχίας γονέων παιδιών νηπιακής ηλικίας μετά από ορισμένα περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ευαισθητοποίησαν τους γονείς αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αρχικά δόθηκε από την εισηγήτρια ο ορισμός και οι διαστάσεις του φαινομένου. Εν συνεχεία, ακολούθησε η απόδοση των αιτιών, εστιάζοντας κυρίως στον ρόλο της οικογένειας αλλά και των εκπαιδευτικών. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με προτάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ζητήματος σε ένα πλαίσιο συνεργασίας οικογένειας, σχολείου και κοινότητας.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν διευκρινίσεις σε ερωτήματα που διατυπώθηκαν από τους παρευρισκομένους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.