Ομιλία για την εθνική στρατηγική και τα Ελληνοτουρκικά στην Τρίπολη (pics,vid)

Ομιλία για την εθνική στρατηγική και τα Ελληνοτουρκικά στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιανουάριος 18, 2020 - 20:03
14 σχόλια

Εκδήλωση με θέμα «Κράτος, εθνική ανεξαρτησία και εθνική στρατηγική τον 21ο αιώνα» πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στο κατάμεστο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Διοργανωτές ήταν ο πολιτιστικός φορέας «Μέλισσα του Ελληνισμού» και ο δήμος Τρίπολης, ενώ ομιλητές ήταν ο κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Ομ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς και  ο κ. Κώστας Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Γεώργιος Σγούρδος, ιατρός ακτινοδιαγνώστης πρόεδρος του (ΜτΕ) ο οποίος και μίλησε για την Αρκαδική καταγωγή του και φυσικά για τον φορέα και τον στόχο του.

Η Μέλισσα του Ελληνισμού (ΜτΕ) είναι ένας πολιτιστικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στη Λωζάννη της Ελβετίας τον Δεκέμβριο του 2016. Σκοπός της ΜτΕ είναι η μελέτη και η προβολή του οικουμενικού μηνύματος του ελληνικού πολιτισμού.

Κίνητρο για την ίδρυση του φορέα αυτού, αποτέλεσε η κοινή ανάγκη των μελών του ώστε να βιώσουν και να ερευνήσουν τον πνευματικό θησαυρό που ο Ελληνισμός δημιουργεί αδιαλείπτως επί χιλιετίες.

Ο θησαυρός αυτός είναι η πηγή του Ήθους και του Τρόπου που συνδέουν διαχρονικά τους Έλληνες της διασποράς με τους συνέλληνες του μητροπολιτικού χώρου

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιφέρειας.

 Ο κ. Λαμπρόπουλος κατά την ομιλία του μίλησε για τα σημαντικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας της κατάστασης στην νοτιοανατολική Μεσόγειο  τονίζοντας ότι απαιτείται ενότητα.

Ο κ. Τζιούμης καλωσόρισε τους ομιλιτές και ζήτησε από τον κ. Σγούρδο μια επιπλέον συνεργασία του φορέα με τον δήμο Τρίπολης ενόψει της διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Τρίπολη για το 2021.

Ο κ. Κώστας Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων και του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για το πώς διαμορφώνεται η πολύ επικίνδυνη , όπως χαρακτήρισε,  κατάσταση στην γειτονιά μας, τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε μεταξύ μιας  πολύ μεγάλης κρίσης με την Τουρκία

Έχουμε απέναντί μας, μια εξαιρετικά επιθετική Τουρκία που θέλει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή και να ακρωτηριάσει την Ελλάδα, την στιγμή που ο ελληνισμός βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, έτσι πρέπει να γνωρίζουμε τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες μέσα σε αυτό το διεθνές σύστημα

Ο κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Ομ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς μίλησε για τον ελληνισμό, για την διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού, του ελληνικού κράτους, για το πώς είναι και πώς πρέπει να είναι.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την επίσκεψη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, για τον υποθαλάσσιο αγωγό East Med, αλλά και για την δραστηριότητα της Τουρκίας η οποία είναι πολύ έντονη.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ομιλία «Κράτος, εθνική ανεξαρτησία και εθνική στρατηγική τον 21ο αιώνα»


14 Σχόλια

Από τη Σπίθα και τους αγανακτισμένους στη χάραξη εθνικής στρατηγικής!

Άλλη μια ΜΚΟ ξεφύτρωσε, καλο θα ηταν να ξέρουμε από που και πόσο χρηματοδοτήθηκε...

Παρά τον κακεντρεχή χαρακτήρα του σχολίου σας, απαντώ. Η μόνη πηγή εσόδων είναι η συνδρομή των μελών μας, που μας επιτρέπει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Κατά τ' άλλα, όλοι μας είμαστε εθελοντές. Το καταστατικό μας μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα melissa.org Ευχαριστώ.

Reunion των αγανακτισμένων του '11 με ολίγη από πολιτευόμενους με άγνοια της ανθρωπογεωγραφίας του χώρου. Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη;

03:25 Καλο θα ηταν κε Σγούρδο να μας στείλετε (στην σελίδα) και τον οικονομικό απολογισμό καθε έτους έσοδα - έξοδα για να σας πιστέψουμε ...

Η ηλίθια συμπεριφορά του ωχαδελφιστη Έλληνα να μην ασχολείται με την ουσία της συζήτησης ψάχνοντας διαρκώς φαντάσματα

Ωχαδερφισμός είναι να ζητά να μάθει κάποιος αν έχουν χρηματοδοτηθεί από δημόσιο χρήμα (φόροι) , τέτοιες φιέστες;

Η Περιφέρεια ο Δήμος η κάποιος φορέας του Δημοσίου έβαλε λεφτά; Αυτό καλό είναι να το ξέρουμε. Ο νέος περιφερειάρχης έβγαλε μια λίστα προ καιρού στη δημοσιότητα και όλο τέτοιες φιέστες είδαμε ότι χρηματοδοτούσαν οι προηγούμενοι, εν αγνοία βέβαια των πολιτών.

Έγιναν κάποια σχόλια σχετικά με τα οικονομικά της εκδήλωσης. Λοιπόν, λαμβάνοντας υπ' όψιν την κατάσταση των οικονομικών στην Πατρίδα μας, θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να διοργανώσει στην πόλη μας εκδήλωσηένας φορέας με έδρα στην Ελβετία με την απαίτηση να καλύψει το κόστος ο πολίτης της Τρίπολης. Σας ενημερώνω υπεύθυνα και επώνυμα πως ο Δήμος Τρίπολης ανέλαβε μόνο την αποστολή ενημερωτικών email και τη διάθεση του αμφιθεάτρου του Πνευμ. Κέντρου. Η διαμονή των ομιλητών, οι αφίσες, ο μπουφές και τα αεροπορικά εισιτήρια του γράφοντος καλύφθηκαν αποκλειστικά από μένα προσωπικώς. Ευχαριστώ.

Αγαπητέ Ανώνυμε 16:24, ο σύλλογός μας υπάγεται στο Αστικό Δίκαιο της Ελβετίας, κάνουμε Ετήσια Γενική Συνέλευση με ταμειακό έλεγχο, παρουσία των μελών μας, σύμμφωνα με τους νόμους του κράτους. Διαχειριζόμαστε μικρά ποσά και οι εκδηλώσεις μας έχουν μικρό κόστος (π.χ. ο χώρος όπου διεξάγονται οι διαλέξεις στη Λωζάννη, παρέχεται σε χαμηλή τιμή καθώς ο διευθυντής είναι συμπατριώτης μας). Έχουμε περιορισμένα μέσα, όλα γίνονται με προσωπικό εθελοντικό αγώνα όλων μας. Αν σας ξενίζει αυτό και πιστεύετε ότι πίσω από κάθε δραστηριότητα κρύβεται κάποια παρανομία, είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μας.

Εσας δεν σας ξενίζουν αυτά που έβγαλε ο νυν περιφερειάρχης και ο τρόπος με τον οποίο χρηματοδοτούνται οι διάφορες εκδηλώσεις; Εγώ θέλω ξεκάθαρα να ξέρω οι φόροι μου τι χρηματοδοτούν . Μακάρι να χρηματοδοτήσατε μόνοι σας την εκδήλωση. Πάντως αυτό που λέτε ότι είναι δικό μου πρόβλημα δεν σας τιμά (μάλλον αλαζονικό φαίνεται).

@13:39 Το που πάνε οι φόροι μας θα το καταλάβεις το 2021 όταν η Γιάννα θα φιλοξενήσει και Τούρκους για να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο της Επαναστάσεως. Εκεί θα δεις γλέντια στην υγειά μας.

γιώργο μην τους ακούς, εξαιρετική εκδήλωση με τον γρίβα "να τα σπάει" με τα όσα είπε. καλή επιτυχία στην μέλισσα.

Ευχαριστούμε την Μέλισσα και τον κ. Σγούρδο για την αναγκαία αφύπνιση επί των εθνικών θεμάτων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.