Τατούλης

Ομιλία από τον ενδοκρινολόγο Στέλιο Γρηγοράκη στο Στάδιο Τεγέας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία από τον ενδοκρινολόγο Στέλιο Γρηγοράκη στο Στάδιο Τεγέας

Απρίλιος 15, 2019 - 15:07
0 σχόλια

"Παχυσαρκία, Σακχαρώδης Διαβήτης και άλλα μεταβολικά νοσήματα: Πόσο συμμετέχει η διατροφή μας?  Μύθοι και αλήθειες"

Τα τελευταία 30- 40 χρόνια, παρά τις οδηγίες περί υγιεινής διατροφής  που δίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, παρατηρείται σημαντική αύξηση χρονίων νοσημάτων, που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα και το είδος των τροφών. 

Μπορεί μεν, να έχουμε αποτελεσματικές φαρμακευτικές και χειρουργικές θεραπείες, αλλά εξακολουθούμε να θεραπεύουμε τα αποτελέσματα  που προκαλεί στην υγεία η κακή και επεξεργασμένη, κατά μεγάλο βαθμό, διατροφή.

Η φαρμακευτική βιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων, η ιατρική έρευνα αλλά και οι πολιτικές των χωρών συνέβαλαν στο σημερινό πρόβλημα. Δυνητικά όλα αυτά τα χρόνια  νοσήματα, (καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος και σακχαρώδης διαβήτης),  που αποτελούν και μεγάλη επιβάρυνση στα συστήματα υγείας παγκοσμίως, θα  μπορούσαν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό με διαφορετική προσέγγιση, σωστότερη μεθοδολογία και πιο ευρεία λογική. 

Για το σημαντικό αυτό θέμα, θα μας μιλήσει ο Ενδοκρινολόγος  κ. Στυλιανός Ι. Γρηγοράκης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνος Ενδοκρινολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βίκυ Κεφαλληνού

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Διαχείρισης

Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.