Όμαιμοι, ομόθρησκοι και ομοίως άχρηστοι!

Όμαιμοι, ομόθρησκοι και ομοίως άχρηστοι!

Αύγουστος 09, 2017 - 19:12
0 σχόλια

Ο κοσμάκης στη μέγγενη της φορολογίας, 250.000 ελεύθεροι επαγγελματίες βαράνε τα κεφάλια τους στους τοίχους του ΕΦΚΑ που δεν φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να διοριστούν στο Δημόσιο και άνοιξαν επιχειρήσεις, τρομάρα τους, και για ακόμα μία φορά κυβέρνηση και ΝΔ πλακώνονται για τους χριστιανούς ταλιμπάν, το ισλαμικό τέμενος που πρέπει να ανεγερθεί, την προσευχή στα σχολεία και άλλα χαριτωμένα που αποδεικνύονται άνευ σημασίας όταν...

... όταν η τότε κυβέρνηση το 2011 και νυν αντιπολίτευση δεν καταλάβαινε ότι μπορούσε να έχει δωρεάν ένα ηλεκτρονικό σύστημα για τις δημόσιες συμβάσεις, αλλά πλήρωσε 9 εκατ. ευρώ για ένα άλλο σύστημα που δεν λειτουργεί σωστά!..

... και όταν η τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αλλάξει τα πράγματα. Το να αλλάξει η ελληνική πολιτική επάνω σε αυτά τα ζητήματα που κοστίζουν αφενός και αφετέρου δένουν αντί να λύνουν τα χέρια επιχειρηματιών και επιστημόνων, είναι κομμάτι πιο σοβαρό από το να ξεκατινιάζονται Βούτσηδες, μούτσηδες και τζούτζηδες για το «πατρίς - θρησκεία - οικογένεια» και για το αν και το πόσο χριστιανοί είμαστε όλοι εμείς!

Ιδού και το σχετικό άρθρο, που με έκανε να αναφωνήσω «πού να 'ναι ο ίσκιος σου, Θεέ, να 'ρθώ να γονατίσω!»:

''Το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), που συστάθηκε με νόμο του 2011, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Ελλάδα στο θέμα των ανοικτών δεδομένων και η οποία την έχει οδηγήσει στην 36 θέση του Open Data Βαρόμετρου.

«Το ΚΗΜΔΗΣ είναι ένα εσωστρεφές σύστημα που λειτουργεί πιο πολύ για τους χρήστες του, ήταν πολύ ακριβό για να φτιαχτεί και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες», τονίζει στο News 24/7, ο Μιχάλης Βαφόπουλος, ερευνητής του Δημόκριτου και  μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, ο οποίος έχει κάνει σειρά ερευνών για τις ανοικτές τεχνολογίες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ομάδα της διαλειτουργικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία δουλεύουν πολλοί Έλληνες, δίνει δωρεάν ανοικτό λογισμικό για τις δημόσιες συμβάσεις. Κι εμείς αυτό το απορρίψαμε. Δεν το πήραμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει μια ομάδα με δέκα  Έλληνες επιστήμονες για να παραμετροποιήσει τις δημόσιες συμβάσεις πάνω σε ήδη υπάρχον ανοικτό λογισμικό που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς δώσαμε 9 εκατομμύρια για να αγοράσουμε μια βάση που δεν λειτουργεί σωστά. Υπολογίστε με τόσα χρήματα, για πόσα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν δουλειά άνθρωποι με διδακτορικό στο αντικείμενό τους . Εμείς τα δώσαμε σε μια ξένη εταιρεία μόνο για να μας φτιάξει τη βάση», υπογραμμίζει.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να δίνει δωρεάν το λογισμικό. Και για τις δημόσιες συμβάσεις και για άλλους τομείς. Και εδώ το επιχείρημα είναι ότι δεν μπορούμε να το πάρουμε γιατί ο ελληνικός νόμος είναι πολύπλοκος και δεν μπορεί να εφαρμοστεί μέσω αυτού. Αυτά είναι προφάσεις. Στη Γερμανία και στη Γαλλία κάνουν συμβάσεις τρισεκατομμυρίων κι εμείς εδώ δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;» συμπληρώνει ο κ. Βαφόπουλος''.

Αγαπώ την πατρίδα μου, ΝΔούλα μου γλυκιά, σημαίνει υπερασπίζομαι το συμφέρον της, όχι την ιδέα της σε κάθε εθνική επέτειο!

Στροφή στη νέα εποχή, Συριζάκια μου, δεν είναι «κατεβάζω τις εικόνες από τα σχολεία», αλλά σημαίνει διευκολύνω και δεν πνίγω τους επιστήμονες και επαγγελματίες μου!

Αλλά είστε και οι δύο... ίδια μούρη. Όμαιμοι, ομόθρησκοι της θρησκείας της μάσας με δέκα μασέλες και ομοίως άχρηστοι... οπωσδήποτε!

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.