«ΟΜΑΔΑ»: Ζήσαμε τις πιο μαύρες μέρες του φοιτητικού κινήματος

«ΟΜΑΔΑ»: Ζήσαμε τις πιο μαύρες μέρες του φοιτητικού κινήματος

Μάιος 26, 2016 - 19:04
1 σχόλια

Για τις πιο μαύρες μέρες του φοιτητικού κινήματος στις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη κάνει λόγο η ΟΜΑΔΑ Τρίπολης, αναφερόμενη στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, ενώ ζητεί και απαιτεί την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Στις 18 Μαϊου αντί την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση των συμφοιτητών μας και την ανάδειξη νέων Δ.Σ. στις σχολές της Τρίπολης, ζήσαμε μια από τις πιο μαύρες μέρες του φοιτητικού κινήματος στις σχολές μας. Ένα προμελετημένο έγκλημα εις βάρος της δημοκρατικής έκφρασης αλλά και του κύρους των Φοιτητικών Συλλόγων ολοκληρώθηκε με την υποτιθέμενη καταμέτρηση ψήφων.

Απορήσατε πολλοί με την ένοχη σιωπή της μεταλλαγμένης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τρίπολης, αλλά η ΔΑΠ μιλάει με πράξεις όχι λόγια. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 13 Μαϊου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις στα δύο τμήματα Τρίπολης, με μειωμένη και σίγουρα όχι αντιπροσωπευτική συμμετοχή των φοιτητών (2 εξ’ αναβολής λόγω μη απαρτίας). Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των φοιτητών εντελώς αντικαταστατικά επέβαλε τον ορισμό εφορευτικών επιτροπών από τις συνελεύσεις αυτές ορίζοντας 2 από τα 3 μέλη εφορευτικής επιτροπής , ενώ το καταστατικό ρητά ορίζει την εκπροσώπηση κάθε παράταξης με έναν και μόνο εκπρόσωπο.

Στις 18 Μαϊου, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο των εφορευτικών επιτροπών μέσω τον εντελοδόχων τους έθεσαν σε πλήρη εφαρμογή τον σχεδιασμό τους. Στο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΟΜΑΔΑΣ, ενώ στο οικονομικό με την επίπλαστη πλειοψηφία 2 -1 των μελών απέκλεισαν την εκπρόσωπων μας από κάθε έλεγχο της διαδικασίας .

Κατά την ψηφοφορία σε πολλούς, δεν δίνονταν καν ψηφοδέλτια της παράταξης μας, ενώ ταυτόχρονα ακριβώς έξω από τον χώρο των εκλογών όλοι γίναμε μάρτυρες σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πρακτικές που έχουν ήδη καταγγελθεί δημόσια και είχαν μοναδικό σκοπό τον καταγκασμό και την αλλοίωση της ελεύθερης βούλησης των φοιτητών .

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , στο τμήμα οικονομικών επιστημών, τα τελευταία 15 ψηφοδέλτια που εμφάνισαν το δίδυμο των εκπροσώπων τους στην εφορευτική επιτροπή ήταν όλα της ΔΑΠ. Σύμπτωση; Θέλετε και άλλη σύμπτωση; Οι φάκελοι δεν καταμετρήθηκαν ποτέ. Για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις λοιπόν, ενημερώνουμε ότι τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια ήταν 2 παραπάνω από τους ψηφίσαντες, τα άκυρα και τα λευκά δεν είχαν αρίθμηση ενώ έγκυρα ψηφοδέλτια της ΟΜΑΔΑΣ βρέθηκαν ανοιγμένα και πεταμένα μαζί με τους σφραγισμένους φακέλους τους μέσα στην κάλπη. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα,εκπρόσωποι της ΔΑΠ και υπό την ανοχή της εφορευτικής επιτροπής πήραν από τον χώρο όλα τα ψηφοδέλτια τους μαζί με την κατάσταση των ψηφισάντων γεγονός που από μόνο του συνιστά λόγο ακύρωσης των εκλογών, αφού πλέον η δυνατότητα της επανακαταμέτρησης ήταν αδύνατη.

Η ευαισθησία της ΔΑΠ εξαντλείται στο “ξεκατίνιασμα ” όπως λέει η ίδια χωρίς να νιώθει την παραμικρή ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους συμφοιτητές μας για όσα με τη δική τους ευθύνη συνέβησαν στις εκλογές. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε, δεν πουλήσαμε και δεν πουληθήκαμε. Οι πρακτικές περιθωρίου, που κατά τα άλλα “νικήτρια” των εκλογών εφάρμοσε, τους τοποθετεί στη συνείδηση των φοιτητών εκεί ακριβώς. Επειδή όμως τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν οδηγό για επόμενες διαδικασίες, η ΟΜΑΔΑ αλλά και την πλειοψηφία των φοιτητών απαιτεί την άμεση διεξαγωγή εκλογών, απολύτως σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες και με απόλυτο σεβασμό στην βούληση των φοιτητών.

ΟΜΑΔΑ -ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τι γίνετε παιδιά....το δελτίο τύπου γράφτηκε στην Τρίπολη...ή ήρθε συστημένο από Πάτρα...?? Τα ψηφοδέλτια τα παιδιά της ΔΑΠ τα φόρτωσαν στα μαύρα τζιπ μετά....?? Χαχαχαχαχ....!! Συνεχίστε έτσι και βλέπω να τους δίνεται και αυτοδυναμία του χρόνου....!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.