Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία

Αύγουστος 21, 2018 - 07:46
0 σχόλια

Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία. Μετά τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στο χωριό Δαφνιώτισσα, εμφανίστηκε και δεύτερο μέτωπο μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη.

Μετά την ολονύχτια μάχη η εικόνα είναι καλύτερη και δεν απειλούνται μέχρι αυτή την στιγμή κατοικίες. Σύμμαχος είναι ο καιρός, καθώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο μέτωπο που κατακαίει δασική έκταση κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα, επιχειρούν 30 οχήματα με 90 πυροσβέστες και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Στο μεταξύ μια ακόμη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, η οποία σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, «δείχνει να ελέγχεται, αντίθετα με την περιοχή της Δαφνιώτισας όπου είχαμε τέσσερις εστίες φωτιάς να ξεσπούν σχεδόν ταυτόχρονα».

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ πολύτιμη ήταν το απόγευμα της Δευτέρας η συμβολή των εναέριων μέσων ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.