Ολομέτωπη επίθεση Παπαηλιού σε Κωνσταντινόπουλο για τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ολομέτωπη επίθεση Παπαηλιού σε Κωνσταντινόπουλο για τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Ιανουάριος 12, 2018 - 12:48
6 σχόλια

Οι λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη πρέπει να παραμείνουν στη ΔΕΗ

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, ενώπιον των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής (κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου «ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής …»), για την αναφορά του ειδικού αγορητή  του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή …  στη θέση του για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, είπε, μεταξύ των άλλων :

Το κοινοβούλιο διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται.

Τα νομοσχέδια, όπως και το υπό κρίση, έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο.  Το να τίθενται και άλλα, άσχετα ζητήματα, και μάλιστα από εισηγητές-ειδικούς αγορητές κομμάτων, δείχνει είτε άγνοια του περιεχομένου τους, είτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού («πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα»), είτε επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων (ιδίως όταν γίνεται αναφορά σε θέμα της εκλογικής περιφέρειας του εισηγητή-ειδικού αγορητή) ή και τα τρία μαζί.

Αυτό συνέβη με όσα είπε χθες στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή όπως αλλιώς λέγεται σήμερα (με το ίδιο ή διαφορετικό ΑΦΜ ; διότι η οφειλή των 200 εκ. και … από την αλόγιστη τραπεζική δανειοδότηση υφίσταται). Αναφέρθηκε  στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ  Μεγαλόπολης και στην προοπτική διάθεσής τους, θέμα το οποίο δ ε ν αποτελεί αντικείμενο του υπό κρίση νομοσχεδίου,  κάνοντας αναφορά στη θέση μου, με τρόπο ασυνάρτητο, αντιφατικό, στρεβλωτικό και ψευδή.

Έχω δημόσια επανειλημμένα υποστηρίξει και ενώπιον των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων και σε ανοιχτή σύσκεψη-συγκέντρωση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς φορείς της Μεγαλόπολης  και τους συνδικαλιστικούς φορείς, ότι η αναγκαστική για την κυβέρνηση (λόγω απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δεν έπρεπε και δεν πρέπει να περιλάβει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, διότι αυτές (οι μοναδικές στη νότια Ελλάδα)  βρίσκονται σε μία περιοχή μειονεκτική που επί χρόνια, ως οικονομία και κοινωνία, έχει δομηθεί γύρω από τη ΔΕΗ. Επομένως, πριν φθάσουμε στη λεγόμενη μεταλιγνιτική εποχή, την οποία  πρέπει να προετοιμάσουμε, οι λιγνιτικές μονάδες στη Μεγαλόπολη πρέπει να παραμείνουν στη ΔΕΗ.

Αυτή είναι η δική μου θέση, ανοιχτά, καθαρά και δημόσια. Όμως δεν γνωρίζουμε τη θέση του απόντος από τις διαδικασίες των τοπικών φορέων και των εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ αλλά και του κόμματός του συνολικά. Και ας μη λησμονούμε το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της οποίας μέλος ήταν ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, που αποσύρθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ !!! 

Διαβάστε την τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ΕΔΩ

 


6 Σχόλια

Ας μας πει ο λαλίστατος Κωνσταντινόπουλος και το κόμμα του, πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του Ευρωπαικού δικαστηρίου ΝΑΙ η ΟΧΙ; Αν πωλούνταν μονάδες, μόνο στη βόρεια Ελλάδα, θα συμφωνούσε; Να τον ενημερώσω ότι το σχέδιο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την λεγόμενη <μικρή ΔΕΗ> προέβλεπε πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων (όπως και τώρα) και επιπλέον 3 Υδροηλεκτρικά (ΥΗΣ Πουρναρίου, Θησαυρού, Πλατανόβρυσης) και 1 μονάδα Φυσικού αερίου η ΑΗΣ Κομοτινής. Σήμερα παραμένει στη ΔΕΗ το 90,9% του συνολικού δυναμικού της ΔΕΗ, ενώ με την μικρή ΔΕΗ θα παρέδιδε το 22% της ΔΕΗ. Η δημαφωγία του δεν έχει όρια. ΕΛΕΟΣ!!!

Έλληνες οι λωτοφάγοι. Ή Έλληνες τα χρυσόψαρα. Μιλάνε και οι δυο με ένα στόμφο λες και γεννήθηκαν ,πολιτικά, χθες!! Πόσο μαλ... Είμαστε που τους ανεχόμαστε?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.