Ολοκληρώθηκε ο φετινός εθελοντικός καθαρισμός "ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ"

Ολοκληρώθηκε ο φετινός εθελοντικός καθαρισμός "ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ"

Μάιος 29, 2012 - 11:19

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», μία πρωτοβουλία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών, η οποία τελεί υπό τον συντονισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Φέτος, υλοποιήθηκε ένα τριήμερο πρόγραμμα εθελοντικών καθαρισμών από Σάββατο 19 Μαΐου, έως και την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και καθαρίστηκαν περιοχές του Πλατάνου και του Τυρού Αρκαδίας και του Γερακίου Λακωνίας.
Στην εκστρατεία αυτή, μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες εθελοντικές πρωτοβουλίες σε μεσογειακό επίπεδο, πρωταγωνιστές είναι οι ενεργοί πολίτες. Περίπου εκατό εθελοντές έδωσαν δυναμικό «παρόν» στους καθαρισμούς της προστατευόμενης περιοχής με συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, συλλόγων, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και μεμονωμένων πολιτών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και ζωγραφιές με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και να συμμετάσχουν στην δραστηριότητα παρατήρησης και καταγραφής των απορριμμάτων, του Δικτύου Μεσόγειος SOS.
Ο κύριος όγκος των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκε αποτελείτο κυρίως από συσκευασίες φαγητού, πλαστικές σακούλες, καπάκια, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, αποτσίγαρα, ενώ δεν έλειψαν τα ογκώδη μεταλλικά αντικείμενα, τα στρώματα, τα έπιπλα, τα σπασμένα τζάμια και οι οικιακές συσκευές!
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα Υγροτόπου Μουστού θα συνεχίσει την προσπάθεια του για συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των συναρμόδιων φορέων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με κύρια εργαλεία την περιβαλλοντική ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού. Με τον συνεχή προγραμματισμό παρόμοιων δράσεων, θα δίνει πάντα έμφαση στο θέμα της προστασίας της περιοχής Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/mLyUV6Fa4GI