Ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας Τρίπολης - Άστρους

Ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας Τρίπολης - Άστρους

Μάιος 26, 2016 - 12:31
2 σχόλια

Ένα μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρώνεται διευκολύνοντας έτσι τη μετακίνηση των οχημάτων από και προς την Κυνουρία. Ένα έργο το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου περίμεναν, παίρνει σάρκα και οστά τους επόμενους μήνες.

Το κύριο αντικείμενο της εργολαβίας περιελάμβανε την αποπεράτωση δύο ημιτελών γεφυρών μεγάλου ύψους, την ολοκλήρωση του τμήματος «Κουμπίλα – Λουλούδι» της Επαρχιακής οδού Τρίπολης - Άστρους, με συνολικό μήκος περίπου 2.040 μ.

Το έργο «Κουμπίλα – Λουλούδι» παραδόθηκε τον Νοέμβριο του 2014 με το δεύτερο κομμάτι του έργο αυτό ου «Ελαιοχώρι – Κουμπίλα μένει ανολοκλήρωτο. Να αναφέρουμε ότι το δεύτερο τμήμα «Ελαιοχώρι – Κουμπίλα» είναι προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου ερωτηθείσα για την πορεία των εργασιών και την πολυπόθητη ολοκλήρωση του οδικού άξονα απάντησε ότι το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, από την οποία βεβαιώθηκε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2016. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει λάβει παρατάσεις, καθώς, όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, είχε σταματήσει προσωρινά, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και εξαιτίας κάποιων συμπληρωματικών έργων τα οποία ήταν απαραίτητο να γίνουν.

Είναι πάρα πολύ σημαντική η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, τόνισε η κυρία Νικολάκου, και εξασφαλίζει μια ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση από την Τρίπολη προς το Άστρος από την ορεινή Αρκαδία προς το μοναδικό παραλιακό κομμάτι της Αρκαδίας όπου η Περιφέρεια εκτελεί ένα σημαντικό έργο προς όφελος της Βόρειας και της Νότιας Κυνουρίας.

Ο δρόμος, όπως είπε, θα παραδοθεί έως το τέλος Αυγούστου καθώς οι εργασίες δεν σταματούν και εκτελούνται κανονικά.

Φωτογραφία αρχείου

Έφη Καστραντά

 


2 Σχόλια

Και από την ΒΙΠΕ της Τρίπολης θα είναι εύκολη η πρόσβαση. Αναμένετε και εσείς Αστρινοί....τους μετανάστες που θα αφήσουν το κεφάλαιο...

Ο τατουλης κανει τα ιδια με το συριζα. Ολο αργει και δεν μπορεί να παραδόσει ενα δρόμο και πανηγυριζει οτι εκανε έργα... μας λεει και για υποδειγμα αναπτυξης την περιφερεια... Ενας δρομος ειναι ρεεεεε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.