Όλοι ανεξάρτητοι, όλοι ακομμάτιστοι

Όλοι ανεξάρτητοι, όλοι ακομμάτιστοι

Ιανουάριος 30, 2019 - 10:46
0 σχόλια

Η ανεξαρτησία «φοριέται» πολύ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα πείτε, εδώ κοντεύουν να μας πείσουν τα κόμματα στη Βουλή ότι κατεβαίνουν... ακομμάτιστα, ενσωματώνοντας κάθε καρυδιάς καρύδι, εδώ η Παπακώστα είναι υπουργός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι θα διστάσουν να δηλώσουν ανεξάρτητοι;

Αλλά, η αλήθεια είναι ότι ουδείς περίμενε από τον Γιώργο Δέδε, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, με τούτη την κυβέρνηση, να σταθεί δίπλα στον Πατσαρίνο, ο οποίος είναι επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» στο ΠεΣυ Πελοποννήσου, και να σηκώσει την παντιέρα της ανεξαρτησίας λέγοντας ότι θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου με έναν εκλογικό συνδυασμό ακομμάτιστο και πολυσυλλεκτικό, απευθύνοντας πρόσκληση και στον κεντροδεξιό χώρο.

Μην παρεξηγηθούμε: η αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ανεξάρτητη και ο Κλεισθένης που έρχεται αυτό πρεσβεύει.

Αλλά: όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού είναι γενικός γραμματέας σε υπουργείο επί συγκεκριμένης κυβέρνησης, όταν ο ίδιος άνθρωπος, ενώ είχε εκλεγεί το 2014 περιφερειακός σύμβουλος μόλις του είπε ο Σπίρτζης, που είναι φίλος του από πολύ παλιά, έλα στο υπουργείο σε θέλω, παράτησε την περιφερειακή αυτοδιοίκηση την «ανεξάρτητη» για να γίνει γενικός γραμματέας σε υπουργείο, ε, νισάφι!

Πόσο ανεξάρτητος μπορείς να είσαι;

Ο κ. Δέδες, ο οποίος ανήκει στο ορθόδοξο ΠαΣοΚ, που λέμε, ομού μετά του κ. Σπίρτζη είχαν φτιάξει τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση. Το 2010 είχε εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης με τον Πέτρο Τατούλη. Το 2014 κατέβηκε στις περιφερειακές εκλογές με δικό του συνδυασμό και στήριξε τον Οδυσσέα Βουδούρη.

Τον άφαντο σήμερα Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος επίσης παράτησε την αυτοδιοίκηση για να λάβει τη θέση του Γραμματέα Υποδοχής Προσφύγων, από όπου πέντε μήνες μετά παραιτήθηκε με αιχμές εναντίον του υπουργού για αδιαφάνεια.

Δεν είναι λεπτομέρεια το ότι και οι δύο άφησαν την αυτοδιοίκηση για να γίνουν γενικοί γραμματείς. Είναι ζήτημα ουσίας κι αυτό. Διότι δεν τους ψήφισαν οι πολίτες για να γίνουν γενικοί γραμματείς, αλλά για να τους εκπροσωπήσουν σε έναν -ανεξάρτητο!- αυτοδιοικητικό θεσμό στον οποίον γύρισαν την πλάτη.

Και τώρα, επιστροφή στα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κι αν προκύψει κάποια θέση στην κυβέρνηση, αν και εφόσον επανεκλεγεί ο Τσίπρας; Πίσω πάλι σε κανένα υπουργείο, και οι ψήφοι των πολιτών, χαμένες.

Υπάρχει, εξάλλου, ο Νίκος Πατσαρίνος να κρατήσει επάξια τα μπόσικα της «ανεξάρτητης» παράταξης, έτσι;

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.