Ολάντ και Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα περιθώριο συμφωνίας

Ολάντ και Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα περιθώριο συμφωνίας

Ιούνιος 29, 2015 - 12:31
7 σχόλια

Ο Μοσκοβισί καλεί τον Τσίπρα να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανέφερε ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα είναι «ευρώ ή δραχμή». Ο Φρανσουά Ολάντ, ακόμη, πριν από την έκτακτη συνεδρίαση με τους υπουργούς του, ανέφερε πως μπορεί ακόμη να επιτευχθεί συμφωνία.

Και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στη γαλλική ραδιοφωνία, επεσήμανε ότι, αν και δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Ελλάδα σε αυτό το σημείο, μια συμφωνία για την Ελλάδα είναι εφικτή.

«Η πόρτα της Κομισιόν παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες για την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», ανέφερε.

Κατά τη δική του εκτίμηση,η Ελλάδα και οι δανειστές απέχουν μόλις λίγα «εκατοστά» από μια συμφωνία, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο ελιγμού στις διαπραγματεύσεις.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα.

Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με ανάρτηση του Open Europe στο Twitter, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε στους αρχηγούς των κομμάτων, «Η Ελλάδα πρέπει μόνη της να βρει τον δρόμο εξόδου της από την κρίση».


7 Σχόλια

ΠΡΕΠΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ, ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Άκουσα τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρεμβαίνει ανέντιμα και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα στο δημοψήφισμα δείχνοντας πόσο λίγο υπολογίζει τους δημοκρατικούς κανόνες. ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Αν θέλουμε μπορούμε να βρούμε επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε το κάθε τι και με αυτό που έκανε, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στο Λουξεμβούργο ή στην Κομισιόν έχουμε κάθε δικαίωμα να επιτεθούμε ανεξέλεγκτα εναντίον του.

Δεν έπρεπε να το κάνει......ο Τσίπρας τότε γιατί το έκανε? Επειδή το δημοψήφισμα είναι...δικό του?

Σε δημοψηφίσματα a-la-carte (και αντισυνταγματικά- παράγραφος 2 του άρθρου 44-εξαιρούνται τα δημοσιονομικά θέματα) όπου υποδεικνύεται η ....επιθυμητή ψήφος, η απάντηση πρέπει να είναι κανονικά η αποχή...αλλά όταν σε προκαλούν πρέπει να απαντήσεις....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.