Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν...

Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν...

Σεπτέμβριος 16, 2019 - 11:32
0 σχόλια

Από το Μέγαρο Μαξίμου διώχθηκε με μπόλικο σαπούνι η ενοχλητική τσιγαρίλα των προηγούμενων και πλέον ο αέρας στο εσωτερικό του είναι τόσο καθαρός όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι υπουργοί εγκαταστάθηκαν στις θέσεις τους, τα γραφεία άλλαξαν χέρια. Κουτιά με προσωπικά αντικείμενα συνοδεία δακρύων χώθηκαν στα πορτ-μπαγκάζ των ΙΧ τα έξοδα των οποίων δεν θα βαρύνουν πλέον τους φορολογούμενους.

Αλλαγή σκυτάλης.

Ουδόλως.

Αλλαγή παικτών.

Η σκυτάλη έμεινε ίδια.

Δύο μήνες διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και...

  • Τα πλεονάσματα είναι εφικτά και θεμιτά, ενώ προεκλογικά ήταν δυσθεώρητα και μισητά.
  • Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καλοδεχούμενοι προωθούνται στο εσωτερικό της χώρας με ρυθμόν υπαγορεύσεως, χωρίς «μου σου του» και με συνοπτικές διαδικασίες, διότι «η πατρίδα μας κινδυνεύει».
  • Οι Μακεδονομάχοι κλείστηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ποια επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών; Όλα καλώς καμωμένα, με το βλέμμα στο Αιγαίο.
  • Η μισή Ελλάδα κάηκε και φέτος από εμπρησμούς, αλλά «ο συντονισμός είναι εξαιρετικός».
  • Λεφτά υπάρχουν.
  • Σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους στο μοτίβο των προηγούμενων, κι ας λιβανίζονται οι νυν πολύ πιο συχνά.
  • Αριστεία με διορισμό στη Διεύθυνση του Υπ. Ανάπτυξης απόφοιτου Λυκείου.
  • Τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, προχειροδουλειές με πρόσχημα την «κυβερνησιμότητα» των ΟΤΑ.
  • Η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου είναι καλή, έτσι όπως είναι.

Το κράτος έχει συνέχεια, λοιπόν. Οι νυν δεν γκρεμίζουν τα έργα των προηγούμενων.

Αν ζούσαμε σε άλλες εποχές που δεν θα μας δέσμευαν συμφωνίες, όπως στο όχι και τόσο μακρινό μας παρελθόν, η πολιτική ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη άλλα θα περιελάμβανε.

Τώρα, υπάρχουν υπογραφές, συνθήκες, δεσμεύσεις και το κράτος μας έχει μια κάποια συνέχεια.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν. Οι υποψιασμένοι δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες.

ΥΓ.: Ίσως η μοναδική διαφορά που ως τώρα έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι που ζήτησε από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να παραιτηθεί, εξαιτίας του δυστυχήματος με το ελικόπτερο στον Πόρο, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να βρει το e-mail από την ΥΠΑ που του υποδείκνυε ότι τα καλώδια στα οποία έπεσε το ελικόπτερο ήταν επικίνδυνα. Οι προηγούμενοι είχαν μια κάποια αλλεργία στις παραιτήσεις.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.