Όλα του γάμου δύσκολα για ΠαΣοΚ και Ποτάμι

Όλα του γάμου δύσκολα για ΠαΣοΚ και Ποτάμι

Σεπτέμβριος 07, 2016 - 11:25
1 σχόλια

Όλα του γάμου δύσκολα και η νύφη ετοιμάζεται να το σκάσει στην επισημοποίηση της σχέσης ΠαΣοΚ - Ποταμιού.

Ποια είναι η νύφη από τους δύο συμβαλλόμενους; Δεν έχει σημασία. Η συμβίωση πάντως δεν λέει να προχωρήσει ούτε το σύμφωνο προχωράει. Αντί για γλυκόλογα οι ερστές του κέντρου ανταλλάσσουν επιστολές και αντί να τους υποστηρίζουν οι «δικοί τους» άνθρωποι, άφησαν να διαρρεύσουν τις «θερμές» απαντήσεις του ενός στον άλλον.

Κύκλοι του ΠαΣοΚ σχολίασαν για την επιστολή του Ποταμιού, γράφει το in.gr: «Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι πίσω από την κωλυσιεργία, την διγλωσσία, την υπαναχώρηση υπάρχουν σκοπιμότητες. Δυστυχώς, την ώρα που ο ελληνικός λαός ψάχνει μια άλλη πρόταση το Ποτάμι δεν υποστηρίζει την λογική του αυτόνομου φορέα».

Λίγα λεπτά μετά το Ποτάμι απάντησε: «Απ’ ότι φαίνεται κάποιοι στην ηγεσία του ΠαΣοΚ φοβούνται τις καθαρές διαδικασίες και την διαφάνεια. Τα στελέχη όμως του χώρου και οι πολίτες που θέλουν ένα νέο κίνημα σε γερές βάσεις, δεν θα κάνουν πίσω».

Ο επιθετικός τόνος της χθεσινής ανοιχτής επιστολής του Ποταμιού ενόχλησε πολλά στελέχη του ΠαΣοΚ. Αυτό ωστόσο είναι το μικρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχέση των δύο κομμάτων. 

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στη Χαριλάου Τρικούπη, τέτοια ζητήματα -παρά τις βαρύτατες αιχμές- μπορεί εύκολα να ξεπεραστούν. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για θέματα αμιγώς πολιτικής φύσης. 

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, όλα δείχνουν πως είναι μπροστά τα δύσκολα που θα καθορίσουν το μέλλον της κοινής προσπάθειας για τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού φορέα στον δημοκρατικό προοδευτικό μεταρρυθμιστικό χώρο.

Η έκβαση του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από το αν τελικώς δοθεί λύση στη βασική πολιτική διαφωνία που έχει προκύψει και εκφράστηκε με σαφήνεια στις επιστολές των δύο κομμάτων.

Το μεν Ποτάμι πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει «εθνική συνεννόηση» σε μείζονα θέματα, αλλά εξαιρεί από αυτήν τον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνοντας μόνο τη ΝΔ. 

Αντίθετα, στο ΠαΣοΚ έχουν διαφορετική στόχευση. Υποστηρίζουν ότι «χωρίς μια ισχυρή κυβέρνηση ο τόπος δεν έχει μέλλον» και υπενθυμίζουν ότι κάτι τέτοιο αποδείχθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν. 

Στελέχη του κόμματος ξεκαθαρίζουν με κάθε τρόπο ότι δεν σκοπεύουν να γίνουν παρακολούθημα κανενός -«εμείς δεν θα είμαστε κυβερνητικό συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ»- και τονίζουν ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια εθνική γραμμή και μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, την οποία ο νέος φορέας θα πρέπει να υλοποιήσει. 

Σε αυτήν θα πρέπει να συμπεριληφθούν ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η ΝΔ προκειμένου ο τόπος να βγει από το αδιέξοδο των Μνημονίων.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ο κόσμος τρέμει με την σκέψη ότι μπορεί κάποια στιγμή να επιστρέψει στη Ελλάδα ο αυριανισμός ο τομπρισμός οι πράσινες κλαδικές τα καλμπόκια τα δωράκια τα ρουσφέτια οι χλιδάτοι γάμοι ο πρασινο φρουρισμός οι μεταθέσεις των μη ημετέρων τα πάμπερς τα σκάνδαλα ο τραμπουκισμός οι εκβιασμοί οι οι οι οι και πάει λέγοντας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.