Όλα καλά τα βρήκε ο Τσίπρας στα πύρινα μέτωπα... (vid)

Όλα καλά τα βρήκε ο Τσίπρας στα πύρινα μέτωπα... (vid)

Αύγουστος 16, 2017 - 13:39
2 σχόλια

Εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός και επιθεώρησε την καμμένη Αττική - «Η καταστροφή ήταν 10 φορές μικρότερη από αυτήν του 2009 στο Γραμματικό»...

Υστερα από τέσσερις ημέρες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, επιθεωρώντας τον τόπο της καταστροφής στη βορειοανατολική Αττική – παράλληλα έβαλε και ένα τέλος στα αγωνιώδη ερωτήματα για το «πού βρίσκεται», ιδιαίτερα στις κολασμένες ημέρες των καταστροφικών πυρκαγιών (μέχρι και χάσταγκ στο Twitter είχε γίνει: #εξαφανισμενος_πρωθυπουργος).

Την Τετάρτη το πρωί όμως επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο και πέταξε πάνω από τις περιοχές της Αττικής που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά εμφανιζόμενος έτσι δημοσίως έπειτα από τέσσερα 24ωρα «απουσίας» οπότε και παρέμβαινε μόνο μέσω Twitter.

Ο Πρωθυπουργός, που συνοδευόταν από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική για το πώς έχει η κατάσταση.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε τους πυροσβέστες στο φυλάκιο της Αγίας Κυριακής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» και πρόσθεσε ότι από το ελικόπτερο είδε μια εικόνα απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η καταστροφή ήταν περιορισμένη αφού κάηκαν για 15.000 στρέμματα, ενώ το 2009 στην πυρκαγιά στο Σέσι του Γραμματικού είχαν καεί 150.000, δηλαδή 10 φορές περισσότερα….

Επιπλέον, όπως έδειξε και η ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός μίλησε μέσω ασυρμάτου με τους ίδιους τους πυροσβέστες  και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Τόνισε ότι δεν είχαμε θύματα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους ενώ έκανε μνεία και στους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας που με ψυχραιμία και συντονισμό βοήθησαν τα μέγιστα.

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Τατόϊ με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι και από εκεί απογειώθηκε με ελικόπτερο της πυροσβεστικής πέταξε πάνω από τις καμένες περιοχές. Μετά την ολοκλήρωση της πτήσης, ο Πρωθυπουργός και τη συνάντηση με τους πυροσβέστες επέστρεψε στο Τατόι ώστε να μεταβεί οδικώς στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών.

Ανακούφιση στην Πυροσβεστική
Εν τω μεταξύ, ανακούφιση επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα για την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Αττική, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας.

Τις ευχαριστίες της προς όλους τους πυροσβέστες που εργάστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και κυρίως τους απλούς πολίτες που συνέδραμαν με κάθε τρόπο το προσωπικό εξέφρασε η εκπρόσωπος του Σώματος επιπυραγός Σταυρούλα Μαλλίρη.

Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 220 πυροσβέστες με 84 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών. Οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς, δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση των ανέμων στην περιοχή.

(ΠΗΓΗ: protagon.gr)

Ειδήσεις: 
Video: 

VIDEO ΤΣΙΠΡΑΣ


2 Σχόλια

Το άρθρο γράφει Πρώτη εμφάνιση μετα απο 4 μερες !Μαλλον θα ηταν διακοπές !Ολοι θυμόμαστε τον Αύγουστο του 2012 που ηταν αξιωματική αντιπολίτευση και ειχαν έρθει οι τροϊκανοί στην Αθήνα και ο Τσιπρακος ηταν 1 μηνα διακοπές στην Κρήτη στο χωριό Ροδάκινο !Απο τότε έδειχνε τι πρωθυπουργός θα γίνει αλλα ο ελληνας κοιμόταν και Κοιματε τον ύπνο του δικαίου !ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ δεν θα ξημερώσει ποτε !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.