Όλα έτοιμα στην Μεγαλόπολη για τον ημιτελικό Ευρωπαϊκού Λιγκ με την Ουγγαρία

Όλα έτοιμα στην Μεγαλόπολη για τον ημιτελικό Ευρωπαϊκού Λιγκ με την Ουγγαρία

Σεπτέμβριος 02, 2015 - 18:48
0 σχόλια

Σε ρυθμούς ημιτελικού ζει πλέον η Μεγαλόπολη, καθώς αύριο το βράδυ (19:00, απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2) η Εθνική Γυναικών υποδέχεται την Ουγγαρία στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων που θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου των αγώνων με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο και τον εκπρόσωπο της ΕΣΠΕΠ Γιάννη Χλιό να εκφράζουν την βεβαιότητα ότι το κλειστό γυμναστήριο της πόλης θα είναι κατάμεστο και ο κόσμος θα ‘ωθήσει την ομάδα σε μια σπουδαία νίκη, αναφέροντας παράλληλα στα πολλαπλά οφέλη που έχει φέρει στην τοπική κοινωνία η παρουσία της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ τόσο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης όσο και η αρχηγός της Εθνικής Ελένη Κιόση δήλωσαν ότι η ομάδα είναι έτοιμη για την αυριανή αγωνιστική πρόκληση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Διονύσης Παπαδόπουλος (Δήμαρχος Μεγαλόπολης: «Βλέπω με μεγάλη μου χαρά και νομίζω την ίδια χαρά νιώθουν όλοι οι Μεγαλοπολίτες, αλλά και όλοι οι φίλοι του βόλεϊ στην πατρίδα μας ότι η πορεία της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ συνεχίζεται. Έχοντας φτάσει επάξια μέχρι τον ημιτελικό είναι πολύ πιθανό και το ευχόμαστε όλοι να μπορέσουμε να προκριθούμε και στον τελικό. Με μεγάλη χαρά παρακολουθούμε αυτή την πορεία και με εξίσου μεγάλη χαρά συνεχίζουμε να φιλοξενούμε στην πόλη μας την εθνική ομάδα.
Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω την ΔΕΗ ΑΕ γιατί εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά μας βοηθώντας στις απαιτήσεις που υπάρχουν για την συγκεκριμένη διοργάνωση και θέλω να ευχηθώ στην ομάδα αύριο την Πέμπτη με την δεδομένη βοήθεια από τον κόσμο, να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη νίκη που θα μας οδηγήσει στον τελικό».

Γιάννης Χλιός (εκπρόσωπος ΕΣΠΕΠ): «Εγώ θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας το τεχνικό επιτελείο της εθνικής και τις αθλήτριες για όλα όσα έχουμε ζήσει αυτόν τον μήνα που βρίσκεται η ομάδα στην πόλη μας. Δεν στέκομαι μόνο στο κομμάτι των αγώνων, αλλά στην καθημερινή παρουσία της ομάδας καθώς θεωρώ ότι έχουμε γίνει ένα με την τοπική κοινωνία και όλοι απολαμβάνουν την παρουσία τους στην Μεγαλόπολη.
Η Ένωση Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου έκανε μια μεγάλη κινητοποίηση στα παιχνίδια με την Γεωργία και θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτόν τον κόσμο που ήρθε από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου στηρίζοντας την προσπάθεια της εθνικής. Το ίδιο θα γίνει και αύριο καθώς έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση προκειμένου το γήπεδο να είναι κατάμεστο.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για να φτιάξουμε το γήπεδο, τους συνεργάτες μου στον ΓΣ Λύκαια, το προσωπικό του Δήμου Μεγαλόπολης και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο για αυτή τη χαρά που μας προσφέρει με την φιλοξενία της Εθνικής».

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής Εθνικής): «Για μια ακόμη φορά θέλω νε ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, την πόλη της Μεγαλόπολης, την ΔΕΗ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και γενικά όλους τους ανθρώπους για την στήριξη που μας παρέχουν και μας έχουν κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε ένα κομμάτι μιας μεγάλης προσπάθειας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που καταφέραμε να έρθουμε ξανά για να παίξουμε τον ημιτελικό και θα προσπαθήσουμε εάν είναι εφικτό να είμαστε ξανά εδώ για να παίξουμε και τον τελικό. Πρέπει όμως να κάνουνε ένα βήμα κάθε φορά και τώρα το μυαλό μας είναι στον ημιτελικό όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμη η ομάδα για τον αυριανό ημιτελικό και για το ‘κλειδί’ της πετυχημένης πορείας της εθνικής στην διοργάνωση ο κ. Καλμαζίδης τόνισε: «Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Η λέξη κλειδί που θα μπορούσα να πω είναι επιμονή και υπομονή, Αυτό ισχύει γενικά στην ζωή, αλλά ειδικά στον αθλητισμό αν μπορέσεις να συνδυάσεις την επιμονή με την υπομονή μπορείς να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για τις διαφορές των ημιτελικών συγκριτικά με τους δύο αγώνες που δώσαμε με την Ουγγαρία (στην Βουδαπέστη) στη διάρκεια των ομίλων και την 12άδα του αυριανού αγώνα ο προπονητής της Εθνικής σημείωσε: «Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για διαφορετικά παιχνίδια. Όταν παίζεις σε μια φάση όπου η νίκη δίνει πρόκριση και η ήττα σε αφήνει έξω υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στην διαχείριση της ψυχολογίας, αλλά και οι δύο ομάδες έχουν αθλήτριες που έχουν ζήσει τέτοιες στιγμές, αν όχι στην Εθνική σε επίπεδο συλλόγων, κι έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Θα είναι διαφορετικό το αυριανό ματς, αλλά πολύ σκληρό, με περισσότερο άγχος το οποίο όμως θα το ξεπεράσουν και οι δύο ομάδες. Θεωρώ πως όταν παίζεις εντός έδρας και δεδομένου ότι αύριο όλα δείχνουν ότι θα έχουμε γεμάτο γήπεδο, αυτό σίγουρα είναι μια μεγάλη βοήθεια καθώς ο κόσμος μπορεί να δώσει παλμό και ρυθμό στην ομάδα. Η 12άδα θα ανακοινωθεί το βράδυ μετά το τέλος της τεχνικής σύσκεψης».
Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης με τον κ. Παπαδόπουλο να τονίζει: «Την 12άδα δεν την γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι θα είναι 13άδα τελικά και θα σας αποκαλύψω το όνομα του 13ου μέλους της ομάδας μας: Θα είναι το φίλαθλο κοινό της Μεγαλόπολης, που θα είναι πραγματικά ο 13ος παίκτης μας».

Ελένη Κιόση (αρχηγός Εθνικής): «Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, την ΔΕΗ και τον κόσμο της Μεγαλόπολης που μας έχουν αγκαλιάσει και για να πω την αλήθεια μας έχουν σκλαβώσει με την συμπεριφορά τους.
Ο στόχος της ομάδας ήταν να φτάσει στην τετράδα της διοργάνωσης και τώρα θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να ενισχύσει την προσπάθεια μας και μακάρι να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη νίκη»

Σε ερώτηση για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην ομάδα της Ουγγαρίας η αρχηγός της Εθνικής είπε: «Το μήνυμα της ομάδας μας είναι ξεκάθαρο, αφού όποια αθλήτρια κι αν βρίσκεται μέσα στο γήπεδο ο μοναδικός της στόχος είναι η νίκη. Το μήνυμα που θα μπορούσα να στείλω στην αντίπαλο μας λοιπόν είναι ότι σίγουρα την περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της αποστολής της εθνικής γυναικών τον τελευταίο μήνα στην πόλη.

«Όλες αυτές τις ημέρες η ομάδα με την παρουσία της στην πόλη μας έδειξε ότι λειτουργεί ως ένα σοβαρό και αξιόλογο πρότυπο μίμησης για τα νέα παιδιά. Με το ήθος των αθλητριών, με την ευγένεια που τις διακρίνει στην συμπεριφορά τους και εκτός γηπέδου, με την επίμονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, με την στάση τους απέναντι στους αντιπάλους πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά τους αγώνες. Όλα αυτά για εσάς μπορεί να είναι φυσιολογικά, αλλά δεδομένου ότι σας ‘παρακολουθούν’ πολλά μάτια αυτό που εισπράττω εγώ από τους συμπολίτες μας είναι ότι σε όλα τα σπίτια τα νερά παιδιά συζητούν για την συμπεριφορά της ομάδας. Γι’ αυτό λοιπόν θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας γι’ αυτό το αξιοσημείωτο πρότυπο συμπεριφοράς που δώσατε όλες αυτές τις ημέρες στα νέα παιδιά της Μεγαλόπολης».

Η σημερινή προπόνηση της Εθνικής είναι προγραμματισμένη για τις 19:00, ενώ η αποστολή της Ουγγαρίας αναμένεται στην Μεγαλόπολη λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

από το www.volleybal.gr

δείτε το σχετικό βίντεο από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

Video: 

Συνέντευξη τύπου για τον ημιτελικό Ευρωπαικού Λιγκ Βόλεϊ Ελλάδας - Ουγγαρίας στην Μεγαλόπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.