Οινοποιοί της Αρκαδίας στο Οινόραμα 2017 (pics)

Οινοποιοί της Αρκαδίας στο Οινόραμα 2017 (pics)

Μάρτιος 14, 2017 - 09:33
0 σχόλια

Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, το Οινόραμα άνοιξε τις πύλες του το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017,  στο Ζάππειο, για τους φίλους του κρασιού και επαγγελματίες για μια αξέχαστη οινική εμπειρία! 

Το Οινόραμα οργανώνεται ανελλιπώς από το 1994.

Το Οινόραμα διοργανώθηκε και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο που έχει ταυτιστεί με την έκθεση και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού. Οι όμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε απόσταση περπατήματος από το Ζάππειο, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης.

Το Οινόραμα άνοιξε και φέτος τις πόρτες του σε μερικές επιλεγμένες εταιρείες αμπελοοινικού εξοπλισμού́ που επιθυμούν να στηρίξουν με την παρουσία τους το ελληνικό́ κρασί (Οινοτεχνία). Η παρουσία αυτή σε κεντρικό́ σημείο της έκθεσης εμπλούτισε το Οινόραμα και έδωσε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με οινοποιούς-εκθέτες, αλλά́ και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Εκτός από τις πολλές χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, επαγγελματίες (ανάμεσά τους και δεκάδες ξένοι) και οινόφιλους καταναλωτές, στο Οινόραμα ήρθαν φέτος δεκάδες αγοραστές οίνων και οινοχόοι από Κορέα και Ιαπωνία καθώς και ειδικοί του κρασιού από την Αγγλία, που έρχονται στην έκθεση με την Enterprise Greece. Ανάμεσα στους ξένους προσκεκλημένους ξεχωρίζουν οι παρουσίες των δημοσιογράφων οίνου Robert Joseph και Jamie Goode, οι οποίοι και μίλησαν για τις διεθνείς τάσεις στην αγορά του κρασιού.

Ύστερα από διάφορες καινοτομίες που έγιναν το 2015 και το 2016 (Athens Wine Week, Αίθουσα Οινικών Αποκαλύψεων, ΕλλΟινικό Εστιατόριο, Discover Greek Wines/Πλατεία Γευσιγνωσίας, Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών κ.ά.) που συνεχίζουν να υποστηρίζονται και φέτος, στο Οινόραμα 2017 εγκαινιάζουμε:

Την υψηλής αισθητικής αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων, με πρόσβαση από την Πλατεία Γευσιγνωσίας και
Ψηφιακή Σήμανση (Digital Signage), με οθόνες σε διάφορα σημεία της έκθεσης, όπου θα προβάλλεται συνεχής ενημέρωση για την έκθεση συμπεριλαμβανομένου live feed από τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε και εσείς να λάβετε μέρος στη συζήτηση με διάφορους τρόπους. Σας προσκαλούμε, εξάλλου, στο media center στην είσοδο της έκθεσης για να γνωριστούμε από κοντά.

Συμμετείχαν  250 οινοποιεία, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ συμμετοχής.

Από την Αρκαδία συμμετείχαν οι παρακάτω οινοποιίες:

  • Κτήμα Σπυρόπουλου
  • Κτήμα Τσέλεπου
  • Μικρό Οινοποιείο Μορόπουλου
  • Μπόκολας
  • Οινοποιεία Νασιάκου
  • Οινοποιείο Τρουπή

Να ευχαριστήσουμε τον Χημικό - Οινολόγο Θανάση Μπισμπίκο γα την ξενάγηση στην έκθεση και τις πληροφορίες για το άρθρο μας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.