Το Οινοποιείο Τρουπή συμμετείχε στην ανοιξιάτικη εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων 2018» (pics,vid)

Το Οινοποιείο Τρουπή συμμετείχε στην ανοιξιάτικη εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων 2018» (pics,vid)

Μάιος 26, 2018 - 19:40
0 σχόλια

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι του κρασιού που βρέθηκαν στο Οινοποιείο Τρουπή το Σάββατο 26 Μαΐου.

Το Οινοποιείο Τρουπή βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων της Μαντινείας σε υψόμετρο 700μ. στην περιοχή  Φτέρη και εφέτος, όπως και πέρυσι, συμμετέχει στη δράση «Ανοιχτές Πόρτες» που έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα οινοποιεία ολόκληρης της χώρας, το διήμερο 26 και 27 Μαΐου 2018. Όλο το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 19:00, οι οινόφιλοι είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τους «Δρόμους του Κρασιού», να επισκεφτούν τα οινοποιεία της επιλογής τους, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις τους και να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής των κρασιών. Ακόμη να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διοργάνωσε κάθε οινοποιείο, σε γευστικές δοκιμές και διαγωνισμούς.

Στο Οινοποιείο Τρουπή η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο του οινοποιείου, αλλά και του αμπελώνα και να γνωρίσουν τη διαδικασία οινοπαραγωγής.

Ο κ. Γιάννης Τρουπής και ο κ. Κουτσουμπός Κώστας υποδέχονταν τους λάτρεις του οίνου και τους χάριζαν στιγμές απόλυτης γευσιγνωσίας. Ο κ. Τρουπής στη συνέχεια ξεναγούσε τους επισκέπτες στους αμπελώνες και μιλούσε για τον τρόπο παραγωγής και εμφιάλωσης των κρασιών.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι και αύριο Κυριακή 27 Μαΐου το Οινοποιείο Τρουπή θα σας περιμένει στους χώρους  παραγωγής του κρασιού, στους αμπελώνες, αλλά και για να δοκιμάσετε τις τοπικές ποικιλίες επώνυμων βραβευμένων κρασιών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πλάνα από το Οινοποιείο Τρουπή, καθώς και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στη Φτέρη.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οινοποιείο Τρουπή: «Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων 2018»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.