Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Δεκέμβριος 08, 2018 - 10:10
0 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με την #ομάδαReady της εταιρείας τηλεπικοινωνίων Vodafone διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Tο ψηφιακό marketing & τα social media», τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι επαγγελματίες να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους δίνει το digital marketing τα social media και τα websites για την προώθηση της επιχείρησης τους.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ
Από τα 3 στα 9 λεπτά αυξάνεται από το νέο έτος η τιμή της πλαστικής σακούλας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η χρήση της και συγκεκριμένα στις 90 ετησίως ανά πολίτη έως το 2020 και στις 40 έως το 2025. Τα καταστήματα μπορούν να προμηθευτούν σακούλες οι οποίες έχουν πάχος από 50 ως 70 μm. Με τον τρόπο αυτό δεν οφείλουν να χρεώνουν τέλος στους καταναλωτές και έτσι να απαλλαγούν από τον επιπλέον κωδικό που θα πρέπει να “περάσουν” στην ταμειακή μηχανή. Δεν χρεώνονται επίσης οι νέου τύπου πλαστικές σακούλες οι οποίες είναι βιοαποδομήσιμες/λιπασματικές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΕΞΙ ΒΗΜΑΤΑ
Κοινωνικό μέρισμα 710 εκατ. ευρώ σε 1,3- 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά εντός του Δεκεμβρίου προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε τη Βουλή. Με τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ακολουθεί η έκδοση της υπουργικής απόφασης η οποία και θα ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr που θα υποδεχθεί τις αιτήσεις των φετινών δικαιούχων της έκτακτης οικονομικής βοήθειας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 6 βήματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr
 
ΑΑΔΕ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Από την Πρωτοχρονιά οι επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων μέσω πρατηρίων, πώλησης πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και προμήθειας υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου σε πρατήρια, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα από τα παραστατικά των πωλήσεών τους με τη χρήση ταμειακής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων καυσίμων που πωλούν. Αυτό προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου που έχει στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στον τομέα των καυσίμων μέσω διασταυρώσεων που θα διενεργούνται στα δεδομένα αυτά. Τα στοιχεία των πωλήσεων θα διαβιβάζονται σε βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, ανά ταμειακή μηχανή, για κάθε ένα παραστατικό που εκδίδεται, το αργότερο με το πέρας των διενεργούμενων συναλλαγών σε ημερήσια βάση.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΜΕΙΩΣΗ 4,2% ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ Β’ 3ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018
Μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 4,2% στην Ελλάδα το Β’ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, καταγράφει η τρίτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση των κινδύνων στον τραπεζικό τομέα. Ειδικότερα, η έκθεση της Επιτροπής σημειώνει ότι στην Ελλάδα, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε σχέση με το σύνολο των δανείων μειώθηκε από 46,9% στο 44,9%, διατηρώντας ωστόσο την πρώτη θέση στην ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό.

Δελτίο Τύπου
   


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.