Οικολόγοι Πράσινοι: Γενικευμένη ανομία και αναξιοπιστία πολιτικών και ελεγκτικών μηχανισμών οδήγησαν στα επεισόδια

Οικολόγοι Πράσινοι: Γενικευμένη ανομία και αναξιοπιστία πολιτικών και ελεγκτικών μηχανισμών οδήγησαν στα επεισόδια

Απρίλιος 11, 2012 - 21:54
1 σχόλια

"Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν αυτή ασκείται  ενώ είμαστε με το μέρος όσων διαμαρτύρονται με σωστό τρόπο και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί όταν υπάρχει βία και να τιμωρήσει τους ενόχους" ανέφερε μεταξύ άλλων το μέλος του Πανελληνίου Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου Ευάγγελος Σπινθάκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με το επίσης μέλος των Οικολόγων Βασίλη Γιόκαρη στο ΕΚΑ για τα επεισόδια της 5ης Απριλίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τόνισε όμως πως δεν τους βρίσκει σύμφωνους ούτε η άποψη που λέει πως κάποιος άλλος έβαλε τους κατοίκους να κάνουν ό,τι έκαναν, αλλά ούτε και ότι φταίει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Αυτές τις χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι προεκλογικού τύπου δικαιολογίες και επισημαίνουν πως "όταν αναπαράγεις τη συμπεριφορά αυτή της δίνει το δικαίωμα να επαναληφθεί". Γιαυτό σημείωσε ο κ. Σπινθάκης απαιτείται ψυχραιμία. Ενώ όταν ρωτήθηκε ποια θεωρεί ως βασική αιτία για την πρόκληση των επεισοδίων ανέφερε την γενικευμένη ανομία που οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση και στην έλλειψη αξιοπιστίας από πλευράς πολιτικών και ελεγκτικών μηχανισμών. "Χρειαζόμαστε κράτος αξιόπιστο" δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως η κατάσταση που υπάρχει στη χώρα αποτελεί μία ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας και για ανανέωση ενώ όσον αφορά τη μονάδα αυτή καθαυτή σημείωσε πως πρέπει να γίνει αλλά το πού είναι θέμα συζήτησης. Μίας συζήτησης που δεν έγινε αφού μπορεί να θεωρεί κάποιος ότι κάνει διαβούλευση αλλά αυτή δεν είναι ουσιαστικά διαβούλευση.

Ενώ και ο κ. Βασίλης Γιόκαρης επανέλαβε την καταδίκη τους για τα επεισόδια και τη συμπαράστασή τους στους τραυματίες  και τόνισε πως δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ποιοι είναι οι όροι που ετέθησαν από πλευράς περιφέρειας για τη μονάδα ενώ χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός να εγκαθίσταται μία μονάδα χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι άδειες.


Υπάρχει 1 Σχόλιο