Οικογένεια ζει στο πάρκο με το τρενάκι στην Τρίπολη

Οικογένεια ζει στο πάρκο με το τρενάκι στην Τρίπολη

Αύγουστος 16, 2016 - 10:51
2 σχόλια

Στις μεγαλουπόλεις της χώρας μας, και ιδίως στην πρωτεύουσα, το θέαμα ανθρώπων που κοιμούνται στους δρόμους είναι, δυστυχώς, σύνηθες και ήταν μια πραγματικότητα ακόμα και πριν από την οικονομική κρίση. Στη δική μας την πόλη ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο ώσπου φθάσαμε σε αυτή την κακή οικονομική συγκυρία. Τον τελευταίο καιρό, όμως, όλο και περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και μάλιστα άμεσα.

Πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από καταγγελία των κατοίκων, έγινε γνωστό ότι αλλοδαποί είχαν καταλάβει τη βίλα Τουρκοβασίλη, στην οποία είχαν αναζητήσει στέγη. Με παρέμβαση της Αστυνομίας απομακρύνθηκε από το σημείο ένας άνδρας ο οποίος βρέθηκε εκεί. Οι συνθήκες διαμονής στο κτίριο, άθλιες. Δίχως αποχέτευση και παροχή νερού, ο άνδρας βρέθηκε σε κακή κατάσταση.

Ωστόσο, η βίλα Τουρκοβασίλη δεν είναι ο μόνος δημόσιος χώρος που έχει καταληφθεί από ανθρώπους που ζητούν στέγη. Στην παιδική χαρά στο πάρκο, και συγκεκριμένα μέσα στο εγκαταλειμμένο στην τύχη του τρενάκι, ζει μια ολόκληρη οικογένεια εδώ και κάποιον καιρό. Όσοι κάνουν τη βόλτα τους εκεί ή πηγαίνουν τα παιδιά τους για να παίξουν, συναντούν τους ανθρώπους αυτούς καθημερινά.

Οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτόν τον χώρο, άθλιες. Το Arcadia Portal πολλές φορές έχει αναδείξει τη θλιβερή ως και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το παλιό βαγόνι, αφού οι αρμόδιοι δεν έχουν ενδιαφερθεί να το καθαρίσουν και να το κλειδώσουν, ούτως ώστε να μην μπαίνουν παιδιά για να παίξουν εκεί, αφού διατρέχουν κίνδυνο να κοπούν από τα τόσα άχρηστα αντικείμενα και τα σπασμένα γυαλιά. Ούτε, ασφαλώς, αυτός ο χώρος επιτρέπεται να στεγάσει μια οικογένεια η οποία ζει στον δρόμο, γεγονός που εγκυμονεί ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για τα μέλη της.

Με τα περιστατικά της εξαθλίωσης να αυξάνονται, και καθώς η οικονομική κρίση στη χώρα μας επεκτείνεται, είναι επιτακτική ανάγκη ο Δήμος και η Περιφέρεια να αναζητήσουν λύσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων που δεν έχουν στέγη και που την αναζητούν σε δημόσιους χώρους. Ακόμη, είναι σημαντικό οι πολίτες να ειδοποιούν τις Αρχές όταν εντοπίζουν κάποιον άστεγο ή περιπλανώμενο, διότι οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται βοήθεια.

Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ως πολίτες ή ως υπεύθυνοι τα «στραβά μάτια» για κάτι που συμβαίνει δίπλα μας και είναι τόσο σοβαρό.
 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Αυτοί που δείχνετε είναι τσιγγάνοι και πηγαινοέρχονται από τον καταυλισμό του Τζίβα καθημερινά για ζητιανιά. Δεν μένουν στο πάρκο!

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.