ΟΗΕ, ομογένεια και Έλληνες επιχειρηματίες στο πρόγραμμα της Εύης Τατούλη στη Νέα Υόρκη (pics)

ΟΗΕ, ομογένεια και Έλληνες επιχειρηματίες στο πρόγραμμα της Εύης Τατούλη στη Νέα Υόρκη (pics)

Μάρτιος 17, 2018 - 20:25
1 σχόλια

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη όπου ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών και πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ, Εύη Τατούλη, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, καλεσμένη των ομογενών Γιάννη Κατσιματίδη και Μάικλ Ψαρού, οι οποίοι διοργάνωσαν την εκδήλωση.  Η κ.Τατούλη είχε και μια σύντομη συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και ενημέρωσε για την συμμετοχή της στις εργασίες του ΟΗΕ.

Η Εύη Τατούλη βρέθηκε στην Αμερικανική Μεγαλούπολη μετέχοντας στην 62η Σύνοδο της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών του ΟΗΕ με την ιδιότητα της αντιπρόεδρου του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, μαζί με την πρόεδρο Αφροδίτη Μπλέτα και την πρόεδρο της Επιτροπής Νεότητας της Ένωσης, Αλίντα Παπασίνου – Μπλέτα. Στη Σύνοδο αυτή, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες  για τα θέματα που αφορούν τις γυναίκες και την ισότητα των δύο φίλων, η κ.Τατούλη είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την ενδυνάμωση των γυναικών στην Περιφέρεια, μεταφέροντας τις εμπειρίες τις από καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει γυναίκες της Αρκαδίας.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού της η κ. Τατούλη είχε πολλές επαφές με ομογενείς και ομογενειακούς φορείς, όπου μίλησε για αρκετά θέματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια, αλλά και διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας. Ακόμα επισκέφτηκε τα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας στον ΟΗΕ, συναντήθηκε με τον Αν. Πρέσβη Διονύσιο Καλεμβρέζο, αλλά και με άλλους σημαντικούς αξιωματούχους.

Σε συνέντευξη της στην ιστορική εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας» η πολιτευτής Αρκαδίας σημείωσε ότι στο ταξίδι της στην Νέα Υόρκη προσπάθησε να δημιουργήσει μια έντιμη σχέση επικοινωνίας και ανταλλαγής σκέψεων με τους ομογενείς μας, ενώ υπογράμμισε ότι στην Αρκαδία έχει σταθερή επαφή και επικοινωνία με όσους συμπατριώτες της επιστρέφουν στον τόπο τους ή επισκέπτονται τα χωριά καταγωγής τους. «Οι Έλληνες ομογενείς», πρόσθεσε στην συνέντευξή της, «αναμφίβολα αποτελούν ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την Πατρίδα μας. Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Υπερασπίζονται τα εθνικά μας θέματα, ενώ συνεχίζουν να στηρίζουν την παράδοση και τη γλώσσα μας με περισσότερο ζήλο κάποιες φορές και από εμάς».

Δελτίο Τύπου

Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.