Οι Ζατουνίτες τίμησαν την 25η Μαρτίου (pics)

Οι Ζατουνίτες τίμησαν την 25η Μαρτίου (pics)

Μάρτιος 27, 2017 - 09:09
0 σχόλια

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Ζατουνίτες τίμησαν την Εθνική Εορτή, με μια σεμνή εκδήλωση και με ένα καλοκαιριάτικο καιρό, μπροστά στην προτομή του Ήρωα Στάϊκου Σταϊκόπουλου, του πορθητή των κάστρων του Παλαμηδίου και αυτό της Ακροκορίνθου.

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία, στην εκκλησία της Παναγίας, από τον π. Δαμασκηνό. Στο ψαλτήρι ο π. Ιωσήφ. Μετά την Θεία Λειτουργία, όλο το εκκλησίασμα κατευθύνθηκε, στο μνημείο των πεσόντων. Ο Γεώργιος Απ. Ρωμανός, κρατούσε την σημαία του Συνδέσμου Ζατουνιτών, που κοσμείται με την εικόνα του Στάϊκου.

Ο π. Δαμασκηνός, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αιμυαλών και ιερέας της Ζάτουνας, τέλεσε όπως κάθε χρόνο, τρισάγιο στην μνήμη του Σταϊκόπουλου και όλων των Ζατουνιτών, που έπεσαν στα πεδία των μαχών, για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιού, από τον δάσκαλο Νίκο Κουγιούφα, στην προτομή του Σταϊκόπουλου, ο οποίος κατά την κατάθεση έκανα σχετική αναφορά για τον τιμώμενο Ζατουνίτη Ήρωα.

Η τελετή έκλεισε με το που και οι 31παρευρισκόμενοι, (ανάμεσά τους και κάποιοι φιλοξενούμενοι), έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Το στεφάνι και τον διάκοσμο του μνημείου, τα είχε κάμνει ο δάσκαλος Νίκος Κουγιούφας, με δάφνες που πήγε πρωί- πρωί και έκοψε κάτω από τον βράχο, της Αγίας Ελεούσας. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι, κεράστηκαν στο μαγαζί της Μαργαρίτας.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Από το zatounanews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.