Οι «υποβολείς» της Νικολάκου και τα «τελείωσες!» του Νίκα έφεραν μεγάλη ένταση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου (vid)

Οι «υποβολείς» της Νικολάκου και τα «τελείωσες!» του Νίκα έφεραν μεγάλη ένταση στο ΠεΣυ Πελοποννήσου (vid)

Ιανουάριος 16, 2020 - 09:36
4 σχόλια

Για ακόμα μία φορά η ένταση κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κορυφώθηκε. «Πρωταγωνιστές» ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και η περιφερειακή σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου» κυρία Ντίνα Νικολάκου. Αφορμή, η συζήτηση για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η αλλαγή διευθυντή στη διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας. Θυμίζουμε ότι με απόφαση περιφερειάρχη ο κ. Κώστας Ψυχάρης μετακινήθηκε από τη διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αντικαταστάθηκε από την κυρία Κανέλλα Καράμπελα, ψυχολόγο, η οποία μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης.

Η κυρία Αντωνία Μπούζα, περιφερειακή σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου», έθεσε ερώτηση σχετικά με τη σκοπιμότητα αυτής της μετακίνησης και ρώτησε ευθέως πώς είναι δυνατόν μια επιστήμων ψυχολόγος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις αυτής της θέσης.

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου από την πλευρά της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυρία Καράμπελα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της υπέγραψε ένα πρόγραμμα που η ίδια δεν γνώριζε.

Ο περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του δήλωσε έκπληκτος με την αντιμετώπιση του ζητήματος επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή και επισημαίνοντας ότι η δική του διοίκηση δεν παρέλαβε τίποτα οργανωμένο, καμία υπηρεσία, ενώ δεν είχε και καμία ενημέρωση.

Ακολούθως, είπε ότι επί εννέα χρόνια δεν λειτούργησε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και δεν είχε ορίσει νόμιμους διευθυντές.

Μάλιστα, είπε ότι κανείς από τους διευθυντές που μετακινήθηκαν «δεν έμεινε πίσω»  και ενέμεινε στην απόφασή του: «Καλώς έκανα και άλλαξα τον διευθυντή. Έχω τους λόγους μου», είπε.

Στην  πορεία της συζήτησης του θέματος υπήρξε μεγάλη ένταση. Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε σε «ξερόλες» και «εισαγγελείς» εντός της αίθουσας, προκαλώντας την οργή της κυρίας Νικολάκου. Τα όσα ακούστηκαν στη συνέχεια, ήταν ιδιαιτέρως σκληρά. Η κυρία Νικολάου εξαπέλυσε μομφή εναντίον του περιφερειάρχη, λέγοντάς του ότι έχει «υποβολείς». Ο κ. Νίκας έκανε λόγο για θρασύτητα και για βεντετισμό, και είπε στην κυρία Νικολάκου «τελείωσες!», εκείνη απάντησε ότι ο κόσμος την ψήφισε και το γεγονός ότι βρίσκεται στο ΠεΣυ σημαίνει ότι δεν έχει τελειώσει: «Εγώ τώρα αρχίζω», είπε συγκεκριμένα.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Σκαντζός, πρόεδρος του ΠεΣυ είπε στην κυρία Νικολάκου να περάσει έξω, και εκείνη του ανταπάντησε, με τον πρόεδρο να διευκρινίζει ότι δεν την διώχνει, αλλά ότι της ζητεί αυτοβούλως να πάει έξω.

Τέλος, ο κ. Νίκας διασαφήνισε ότι η κριτική του είναι πολιτική, ότι έκανε πολιτικές κρίσεις και ότι δεν μπορεί να ανέχεται από κανέναν να του λέει ότι έχει «υποβολείς».

Πάντως, ύστερα από τη συζήτηση το θέμα αποσύρθηκε.

 

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

ArcadiaPortal.gr Φωνές και διαπληκτισμοί στο ΠεΣυ


4 Σχόλια

Ρε φίλε, αντικειμενικά, όταν λες σε κάποιον "τελείωσες" τι το θεωρείς? Κομπλιμέντο, θράσος, ευγένεια ή απειλή? Αν στο έλεγαν εσένα πως θα το έπαιρνες?

Νίκα έφτασε Γενάρης και ακόμα ασχολείσαι με την απελθουσα αρχή. Ανεξαρτήτως των πεπραγμένων της οφείλεις εσύ και η περιφερειακή σας αρχή να παραξετε έργο και να μην αναλωνεστε σε φτηνές πολιτικές αντιπαραθέσεις εις βάρος του καλού των πολιτών. Σε περίπτωση που οι οπισθοδρομικές τακτικές της παράταξης σας συνεχιστούν είναι δεδομένη η κατάληξη σας , αλλά αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι η δική σας τύχη , μα η τύχη του τόπου.

Κλαίνε οι ηττημένοι γιατί ξηλώνεται το πουλόβερ. "Ενός κακού μύρια έπονται". Πάνε τα σουρπράιζ πάρτι, πάνε τα γλέντια, χάνονται όλα. Περαστικά και να μας γράφετε.

Παύλο , σε βρίσκω όποια στιγμή το αποφασίσω , και να σου πω εγώ πόσο θα στοιχίσουν σε σένα όλες αυτές οι συκοφαντίες . . . Συνεννοηθήκαμε ; Αν εσύ ο πολύξερος γνωρίζεις περί ατασθαλειών , στον εισαγγελέα .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.