Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής του νέου δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης (vid)

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής του νέου δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης (vid)

Αύγουστος 27, 2019 - 23:17
0 σχόλια

Μετά από την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κώστα Τζιούμη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε ΕΔΩ) οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων έκαναν έναν χαιρετισμό.

Τον λόγο πρώτος έλαβε ο Βαγγέλης Γούργαρης, για έναν σύντομο χαιρετισμό. Ο κ. Γούργαρης τόνισε ότι η παράταξή του θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα. «Θα αναμετρηθούμε με όλες τις δυσκολίες», είπε, τέλος.

Ο κ. Δημήτρης Βόσνος, επικεφαλής της παράταξης «Για την Τρίπολη», με τη σειρά του ευχαρίστησε την οικογένειά του και τους συνεργάτες του για τον αξιοπρεπή αγώνα και για τη συνεχόμενη παρουσία του στα κοινά από τη νεότητά του αλλά και όλους όσοι τον άκουσαν και τον εμπιστεύθηκαν. Επίσης, επεσήμανε ότι είναι σημαντικό καθήκον να κρατήσουν οι νεοεκλεγέντες υψηλό το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. «Υπήρξα στρατιώτης όλα αυτά τα χρόνια και θα είμαι παρών σε αυτή τη μάχη», είπε τέλος.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Κώστας Κατσαφάνας, επικεφαλής της παράταξης «Ανασυγκρότηση για τον Δήμο Τρίπολης», ο οποίος ευχήθηκε να είναι μια αποτελεσματική δημοτική αρχή, που να υλοποιεί και να ανακοινώνει στους πολίτες τις δράσεις της, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του κοινοτισμού διαχρονικά στην περιοχή μας.

Ο κ. Νίκος Τσιαμούλος, επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα», επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή φέρνει μαζί της πολλές προκλήσεις για τον Δήμο και είπε ότι η παράταξη θα πορευτεί με ευθύνη, με την κατάθεση ρεαλιστικών και υλοποιήσιμων προτάσεων, για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον έλεγχο της δημοτικής αρχής, επαναφέροντας την πρόταση όλες οι συνεδριάσεις του ΔΣ να μεταδίδονται ζωντανά και να είναι ανοιχτές για τους πολίτες. «Κανένα μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί αν λυθεί χωρίς συνεργασία. Όλοι μαζί έχουμε να κάνουμε πολλά. Αυτό που δεν έχουμε, είναι η πολυτέλεια να χάνουμε ευκαιρίες», επεσήμανε ο κ. Τσιαμούλος.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» και απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Παυλής λαμβάνοντας τον λόγο, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως έναρξη της κοινής προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλουν όλοι και επεσήμανε ότι όλοι πρέπει να λειτουργήσουν με συγκλήσεις. «Λειτουργήσαμε τον Δήμο στα όρια της αντοχής μας. Διεκδικήσαμε και καταφέραμε να φέρουμε πόρους που θα βελτιώσουν τη ζωή των δημοτών», είπε. «Στην παράταξή μας, πιστοί στη θέση μας και στις εξαγγελίες μας, θα συνεργαστούμε με τη νέα δημοτική αρχή, αν βέβαια μας το ζητήσει. Ξεκινάμε μια καινούρια τετραετία χωρίς τα  δημοσιονομικά προβλήματα που εμείς είχαμε. Με υπαλλήλους πιο έτοιμους. Έχετε το όραμα. Έχουμε νέους δημοτικούς συμβούλους και οφείλουμε να μην τους απελπίσουμε. Θέλω να ευχηθώ στον νέο δήμαρχο καλή και δημιουργική θητεία, δίδοντάς του μία συμβουλή: Επειδή θα χρειαστεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, να τις πάρει μόνος του, χωρίς να ακούσει συνεργάτες και συμβούλους», είπε ο κ. Παυλής.

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη», αναφέρθηκε στη θεμελίωση σε στέρεες βάσεις του Δήμου Τρίπολης επί της θητείας του, και στις παρεμβάσεις που άλλαξαν το πρόσωπο του Δήμου και άσκησε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή. «Πριν από πέντε χρόνια, η απερχόμενη σήμερα δημοτική αρχή ξεκινούσε με όνειρα και ελπίδες, επαγγελλόμενη κάτι καλύτερο. Δεν ξέρω αν αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι έργα είτε δεν ξεκίνησαν είτε δεν έγιναν. Υποδομές και δομές που ξεκίνησαν με κόπο, σήμερα υποβαθμίζονται. Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία, εμείς είμαστε εδώ ως η μεγαλύτερη σε ψήφους και έδρες παράταξη για να συμβάλλουμε για να πάει ο Δήμος μπροστά. Για να συνεργαστούμε με την παράταξη του δημάρχου, στη βάση μιας συμφωνίας με συγκεκριμένους στόχους και με σφιχτά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία, καλή θητεία!.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, φανερά συγκινημένος, λέγοντας: «Είμαστε συνεχιστές ενός έργου, που ξεκινά από τη συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους ακόμα, ενός έργου που έχουν αναλάβει δεκάδες δήμαρχοι και χιλιάδες δημοτικοί σύμβουλοι. Οι πολίτες μας έδωσαν την τιμή και το καθήκον να είμαστε η κυρίαρχη παράταξη. Οι άλλες παρατάξεις, όμως, έχουν το δικαίωμα και το καθήκον να επισημαίνουν λάθη και παραλείψεις, αλλά και να προτείνουν».

Ο νέος δήμαρχος είπε ότι δεν θα παρεκκλίνει καθόλου από τις δεσμεύσεις του και τις προτεραιότητες που έχει θέσει: «Χωρίς αξιοπρέπεια και χωρίς συνέπεια δεν μπορεί κανείς να ασκήσει λειτούργημα. Επάνω στις βάσεις και στις σταθερές μας, ζητώ τη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων. Αυτό το πρόγραμμα εγκρίθηκε, αυτό το πρόγραμμα ζητώ να εφαρμοστεί».

Προγραμματίζουμε το μέλλον με σύνεση και με διαφάνεια. Συνεργασία για μένα σημαίνει διαφάνεια, όλα επάνω στο τραπέζι, με σεβασμό στην άλλη άποψη. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, να αλλάξουμε, να διορθώσουμε, όμως πάντα και τα πάντα ενώπιος ενωπίω με τους πολίτες μας.

«Προπάντων από τον περιφερειάρχη ζητάμε συνεργασία», επεσήμανε.

«Αναλαμβάνουμε τις τύχες του Δήμου μας, έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης. Έφτασε το 2021, η Τρίπολη δικαιούται και να έχει ξεχωριστή θέση. Για να έχει την ξεχωριστή θέση, η Τρίπολη πρέπει να δουλέψει. Σας καλώ όλες και όλους για δουλειά και προσπάθεια, ώστε το 2021 να γιορτάσουμε την αναγέννηση της Τρίπολης».

Σας περιμένω όλους στον κοινό αγώνα.  

 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής του νέου δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.