Οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Τρίπολης

Οι θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων για τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών Τρίπολης

Νοέμβριος 19, 2019 - 11:26
2 σχόλια

Γνωμοδότηση σχετικά με την έκδοση απόφασης κανονιστικού χαρακτήρα για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για τους ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, μετά από αίτημα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρίπολης σε τμήμα της οδού Οικονομίδου, εντός σχεδίου Τρίπολης.

Η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης γνωμοδοτεί θετικά για τη λήψη κανονιστικής απόφασης για κυκλοφοριακή ρύθμιση για τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για τους εισαγγελείς Πρωτοδικών Τρίπολης, σε τμήμα της οδού Οικονομίδου, εντός σχεδίου Τρίπολης, η οποία περιγράφεται αναλυτικά ως εξής:

(1) Να γίνει στην οδό ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ, τοποθέτηση πινακίδων (Π-31: Χώρος επιτρεπόμενης στάθμευσης) στις 2 θέσεις στάθμευσης που έχουν διαγραμμιστεί και είναι σε συνέχεια (προς την ΔΥΣΗ) της υφιστάμενης θέσης ΑΜΕΑ στη συμβολή των οδών ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (εμπρός από το περίπτερο). (Π-31: Χώρος επιτρεπόμενης στάθμευσης)

(2) Σύμφωνα με το άρθρο 4 (παραγ. 8) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Ν. 3542/2007 (ΥΕΚ 50Α΄), όπως αυτός ισχύει σήμερα μετά την τροποποίηση του Ν. 2696/1999 (ΥΕΚ 57Α΄), για τον περιορισμό της εφαρμογής των ρυθμιστικών πινακίδων σε συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, στις θέσεις Θ1 και Θ2 να γίνει προσθήκη επεξηγηματικών εγγραφών μέσα σε μεταλλικό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κάτω από κάθε πινακίδα, η οποία να αναγράφει «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»

Η τοποθέτηση των πινακίδων (Π-31) σε κάθε μια από τις 2 θέσεις στάθμευσης, να γίνει σε κοινό στύλο, και με τέτοιο τρόπο ώστε το ελεύθερο ύψος ανάμεσα στο κάτω μέρος της χαμηλότερα τοποθετούμενης πινακίδας και τη στάθμη οδοστρώματος να είναι μεγαλύτερο από 2,30 μ. Διευκρινίζεται ότι η προτεινόμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση αποτελεί αμιγώς τοπική υπόθεση και δίνει λύση σε τιθέμενο θέμα ομαλής στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης. Επιπλέον με την ίδια κυκλοφοριακή ρύθμιση δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Είναι ρύθμιση με την οποία δε παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων και από την υπηρεσία κρίνεται αναγκαία για την εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας. 5

Τέλος γνωστοποιείται ότι από το σημείο αυτό της πόλης δε διέρχονται μέσα μαζικής μεταφοράς (αστική και υπεραστική συγκοινωνία με κάποιο τακτικό δρομολόγιο) και γι’ αυτό δεν είναι αναγκαία η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντων των μελών του συμβουλίου κ.κ. Μανιάτη, Κωτσίρου και Ρέκκα οι οποίοι ψήφισαν κατά.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.