Οι θεριακλήδες αιρετοί

Οι θεριακλήδες αιρετοί

Ιανουάριος 10, 2020 - 20:27
1 σχόλια

Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι αιρετοί δεν σβήνουν το τσιγάρο τους στα δημόσια κτίρια. Αν θέλουμε να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οφείλουμε να πούμε ότι και χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, οι εσωτερικοί χώροι του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης μύριζαν καπνό -και δεν ήταν ο λευκός καπνός που βγήκε από τη συνεδρίαση, επιτέλους, για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Κατά τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης οι αιρετοί δεν σβήνουν το τσιγάρο τους.

Και συμβαίνει το εξής, ας πούμε, παράδοξο: Οι θεριακλήδες καπνιστές που βγαίνουν έξω για το ποτό τους κάνουν το τσιγαράκι τους εκτός των καφέ, μπαρ και εστιατορίων, αλλά οι θεσμικοί, οι αιρετοί, οι κυβερνώντες, οι άρχοντες του τόπου, τέλος πάντων, αρνούνται να το σβήσουν σε δημόσια κτίρια, την ώρα των συνεδριάσεων.

Και αναρωτιέμαι: Είναι η συνήθεια; Είναι η άγνοια του νέου νόμου; Ή είναι της εξουσίας η χαρά;

Θυμίζω ότι πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης εξανέστη όταν πληροφορήθηκε ότι μια γυναίκα είχε κάνει παρατήρηση σε αιρετούς που κάπνιζαν μέσα στο Πνευματικό Κέντρο, λέγοντας: «Και τι είναι αυτή; Εξωγηπεδική; Και θα μας πει αν θα καπνίσουμε εμείς;».

Ποιοι οι «εμείς» και πόσο υπεράνω του νόμου νιώθουν ότι είναι;

Σβήστε το. Καπνίστε το έξω. Οι πολίτες έχουν συμμορφωθεί σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, οι έλεγχοι το αποδεικνύουν αλλά και μια βόλτα να κάνεις στην πόλη, το διαπιστώνεις.

Για τα δημόσια κτίρια, είχε θεσπιστεί απαγόρευση του καπνίσματος με βασιλικό διάταγμα επί Όθωνα.

Και ακόμα το τσιγάρο δεν έχει σβήσει.

Γαλανιάδη Εύα


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.